Thursday, December 22, 2011

Hannah 15 bulan!


semalam hannah dah genap 15 bulan
alhamdulillah...
dah besar dah anak mummy ni

keletah die
jalan dah bolela nak menapak
bangun boleh sendiri tanpa berpaut
then menapak pun boleh, slow2 jer
tp kalau die nak cepat, terus die merangkak balik tuju destinasi uhuu
mungkin seminggu dua lagi, jalan la tu kan hannah

sekarang ni, dah pandai recognize benda2 mcm bird, cat, kipas, lampu, bantal busuk (erk)
kalau bird tu, die akan kata, " beh", takpun "ba"
kalau nampak cat, perkataan tak keluar, jerit je lebih sambil tunjuk2 :P
sekarang nak pujuk die pun, kalau die jerit dlm kete and aku yg drive
aku sebut je la cat, sure die tercari...padahal die duk dlm car seat tu, mane nak nampak kan kat luar
lagipun takde pon cat..saje pancing je supaya die leka jap huhu (maafkan omakmu nak)

sekarang
hannah ni ade masalah nak poo poo
bile die nak berry je..lepas die teran2, sure die nak nangis
rupenye berry die tu, besar dan keras!
kadang2 kesian sgt tgk die, mcm satu penyiksaan plak bile nak poo poo kan
haih
buah dah bagi, air prune dah bagi...vitagen pun bagi
susu pun dah kurangkan sukatannya
tak jln jugak...
mcmmane nak buat ye
tetiba aku terpikir,
lebih baik die cirit birit daripada die susah nak membuang mcm tu huhu




gambar selingan
*

*

*

*

*

*

*

*

*



hensem tak mamat atas ni?
ade mcm muka Hannah tak? heee
masuk tangan dlm seluar tu yg mahal tu
kalau time sebaya ni... die (suami) bagi gambar ni kat aku...
maybe bole tangkap cintan dah waktu ni auw :D
(love you :D)


5 Komen:

mama leen said...

ranea pun kadang2 macam tu... tgk bila macam dia susah sgt.. sy bagi ubat bontot tu.. tapi lepas tu dia nangis la sebab dia rasa perut dia semacam jer kot..
tapi memang kena bagi banyak air suam.. baru senang berak..

iizla said...

hi..slm kenal.

jom singgah blog sy
http://buatgapo.blogspot.com

Ainul said...

maybe kena tukar susu lain.

Princess of Sun said...

hanie, bagi hannah makan pisang emas n betik.. insyaAllah nanti dia ok...Hakimi pon penah ade masalah yang sama macam ni...:-)

Mrs Nageb said...

lebih kurang mareesa je kene selalu umpat cat gitu..hihihi,pasal berak dia tuh,maybe ada yang tak kene dengan diet dia kot..mareesa pun dulu cenggitu, pastu ok dah,kalau nak jadi, bagi dia prune ngan betik banayk2..hihihi..