Wednesday, November 2, 2011

Hati orang ...susah nak ramal

sejak kebelakangan ini, aku memang sebuk
sebuk dengan hal keje
sampai tak menang tangan
ni nak capai...tu nak capai
kalau boleh gune kaki nak buat keje, memang dah guna dah huhu :P

dlm tgh banyak2 keje ni
biasa la, ade la yg terasa hati, terlepas cakap, menekankan org lain
sebab semua benda nak cepat, keje tak surut2 gak malah bertambah
kang ade je yg terpacul keluar dari mulut benda yg dicakap tu menyakitkan hati orang

yg aku ni...setakat ni takdela la KOT menyakitkan hati orang :P
walaupun jawatan aku kat sini, hanya bos kecik
dah jadi tempat luahan staf2 kat sini yg tak puas hati dengan org atas
haihh, serba salah dibuatnya
yerla, org atas pemikirannya begitu
yg ni, pemikiran nya mcm ni
aku sebagai orang tengah, kadang2 geram jgk bila org atas buat mcm ni
sama2 banyak keje, patutnya bolela bertoleransi sikit kan
bukannya push sini sana, jerit sana sini depan orang luar
kita ni deal dengan org yg dah dewasa,
bukan budak2

bila dah jadi tempat luahan ni
kadang2 kesian
sampai dorang ni dtg keje pun dah tak seronok,
rasa stress and nak balik cepat2
memang tak best kalau suasana keje macam tu! betul tak?
haih

dan aku pulak berharap dan berdoa,
nanti in future ni takdela aku bersikap mcm tu dekat staf2 lain
yerla, kite kadang2 ade jugak masalah lain, kadang2 terlepas jgk kat orang lain kan?
haa tu yg maybe staf atasan ni alami kot
tp takat mane org bawahan bole tahan kan
sekali skala takpela...kalau dah hari2...
BOSAN!

orang nak dtg keje happy2, walaupun keje banyak2 at least kalau suasana gumbira je
nak buat keje pun rasa tak stress






2 Komen:

♥ Elin ♥ said...

biasalh ...bnyk ragam..

balik rumah pndg muka irdina kompem hilang segala stres kamu tuh.

;)

Gift N'Favor said...

happy b'day to Hannah! :)