Tuesday, August 23, 2011

Raya Lagi seminggu!

Raya tinggal lagi seminggu...
TAPI,
baju kurung raya aku mengikut tema family cik kiah Hanie ni masih belum ditemui!
huwgahhh stress aku
(ade tak lagu mcm dendang perantau yg cerita pasal baju raya takda?)
haha mood tgh bengong!

dah pegi dah ke carefour wangsa maju
dah pegi dah ke JJ AU2
(tu je la kot usaha aku nak cari baju raya, pastu kecoh baju takde..padan la muka huuu)
nak cari warna pun bukan nye warna susah sgt
warna oren je kot
tapi kemain susah nye mcm nak pilih warna pelangi

ni nak salah sape?
salahkan nafsu shopping yg mengada2 ini ok
sok takde baju raya, ko recycle lah ye cik hanie baju ape yg ade (uhuk)

ok OK
kene cari dengan pantas ni
kang dah ade yg berkenan, saiz pun dah takde
satu lagi hal plak timbul
mau meroyan lain plak nanti
bajet nak kurus hingga berat badan yg diidam la kan time posa ni
nan ado
lagi menambahkan berat ade la kot
mane tak nye, makan tak mau mau
pastu kadang2 tu lepas sahur, tido balik
perut tgh kenyang ni..pegi tido balik kan
memang la membela lemak

jadiiii......
mari lah kite redah PKNS, bahkan jalan TAR sekalipun jika terdesak untuk mencari baju raya nan satu tu yer hishhhhh...

p/s: Hannah dah 11 bulan....mummy daddy syg hannah tau :)



6 Komen:

Miss Sunshine said...

hannah dah besar.. ^_^
dah nak setahun...

tetiba teringat, kita baca blog akak dari sebelum akak kahwin lagi.... sekarang dah ada anak sorang.. ^_^

BuTtErFlyInFraMe said...

baju raya alena pun entah siap ke tak. tempah bulan 6 kot. hujung bulan 7, belom potong?? haishhh.

roeza said...

ngerinyeee jalan tar last2 ni..kompom dibanjiri manusiaaa~

if pegi jalan tar, take care tau..
selalu kalau time ramai2 manusia ni,
ade yang nak mencopet..bahaye.
k:)

goblogbyfarah said...

sekejap je kan!!! mesti tak sabar nak raya dengan anak :D

Nur said...

babe, a week before raya last year.. entry kita bukan risau pasal baju raye. risau terberanak kat jalan raya ;p

now mereka dah besar!

Memey Anuar said...

potostat daddy btol tau makcik ni.
nasib putih melepak mcm mummy hehe :)