Wednesday, August 3, 2011

Puasa yang indah semasa mengandung

Pengalaman puasa tahun lepas aku adelah indah sekali :)
sebab ape?
satu, sebab mase tu aku tgh pregnant 8 bulan!

sebelum puasa tu, puasla aku pikir
larat ke nak puasa neh
hari2 mase pregnant tu, asik ngunyah jer tak henti2
asal perut lapar je, mesti makan
last2, dlm kepala otak dah pikir,
"ni mesti tak puasa penuh, risau baby dlm perut"
ehh? risau baby ke,
risau maknye yg tak tahan lapar huhu

last2, hari demi hari lalui waktu puasa tu
mcm tak caya je, aku boleh bertahan
anak dlm perut pun, takde meragam sgt
gerakan2 die pun, takdela extream sgt,
kang tak gerak langsung kan, satu hal pulak kan
agaknye dgn niat puasa hari2 tu
'sampai' ke anak tu ye :)

alhamdulillah aku dpt puasa penuh tahun lepas :)
tahun ni?
insyaallah la kan tak dapat nak penuh..
melainkan............
ehh no no no
belum mase nye lagi aku nak pregnant lagi :)

kepada ibu2 yang sedang pregnant
kuatkan semangat yer...you can do it!
jangan jadi mcm aku,
dan dan pikir tak boleh puasa, padahal ok je hehe



mase ni majlis berbuka puasa dgn blogger2 tahun lepas, mereka buat surprise babyshower kecil-kecilan aku dan nad :) TQ ALL!!!


Selamat berpuasa sekali lagi :)







7 Komen:

Nur said...

baru pagi tadi I terfikir, Ramadhan last year tengah dok mengendong perut! same thought! ;p

sekarang budak yg ade dalam perut dah kat luar tapi masih menendang perut ;p makin lasak

Atiqah Adnan said...

sama la kita hanie.. qa pun sekrang pregnant 8 bulan bulan pose nie.. ^^

naddynad said...

hahahaha indah sbb nak songlap apa pun selambe je kann? makannn lah sesuka hati..tak henggat donia...sahur/buka makann selagi tak pengsann ;p

tp alhamdulillah dpt puasa penuh
tp tu la, lemak degil lekat sehingga kini..part ni sedih skit..sob sob sob hihi

♥ Elin ♥ said...

betul tuh....
tp las year elin pun ad skip jugak..
penig2 lalat.
insyallh diz year dgn bf lagi harap dapt berthn lah yer

selamt berpuasa juga!

feifairuz said...

ingatkan ko pregnant lgi tdik.. hehehehe :p.. aku pun last yr, saat2 akhir mengandung. ingat boleh bpuasa penuh sbb EDD 2nd day raya rupanya ku kene ganti puasa 21 hari..hehehe.. Dah nak setahun dah Isma..cepat je masa berlalu

fiza arshad said...

hye new fren, sme la kite, last year preggy moment plg indah, anak kite same umor, lahir 21.9 kan? :))

m@ri@ said...

ms bulan puasa baby dok baik2 je kan dlm perut..dia kesian kat mummy dia tu..