Monday, August 15, 2011

Hannah 10 months ++

Budak busuk masam ni dah 10 bulan lebih arini
adoiii
cepatnye kamu ni membesar hannah :)

lame tak cerita pasal milestone si cik kak ni kan
sekarang ni, hannah makin lasak
berdesup kesana kemari die merangkak
ade satu hari tu, aku nak ke toilet pun die nak ikut..
setelah beberapa kali aku masuk toilet die dah menjengah ke pintu toilet
so aku dpt idea,
letak die jauh2 sikit, nak bagi mase si maknye ni berlari ke toilet
bile dah setel hajat, intai si hannah ni, baru separuh jalan :P
bagus juga cara aku tu,
kalau tak...sebok ketuk pintu nak masuk
takpun die melalak huhu

dlm 9 bulan lebih dulu
dah pandai wave tangan bile cakap babai
babai pun ade gaya k, kadang2 mcm miss universe punye cara :P

then pandai ckp telefon
bile kite kate Hello...otomatik, tangan letak kat telinga,
kadang2 dua2 belah tgn skali angkat
adetu, kalau die tgh leka main ape2,
bile kite ckp hello, dgn mainan2 die tu la die letak kat telinga :)
lately ni aku prasan, bile org leka atau die prasan org tak tgk die.
die letak tgn/barang kat telinga then cakap sorang2 :P

lagi satu, kalau dengar azan yg agak kuat,
die akan jerit lagi kuat dari azan tu huhu
meleret-leret plak bunyi nye tu ;D

bab makan pulak,
kuat makan, tapi badan takdela tembam mane
perut je kedepan sikit :D
bile tgk orang lain makan, mulut die mcm tgh makan jgk..
skrang ni aku takdela bagi die ape yg aku tgh makan..
masih kuat semangat taknak beri die makan yg ade berunsur garam
senang kalau ade buah, bg tu je kat die,
amboi kemain suke die
sengih sampai sepet mata-mata :P

sekarang ni dah nampak mcm die nak main lepas tangan bile berdiri
kalau berpaut kat aku atau daddy die, dah pegang sipi2 je ok
risau kang terlentang je budak ni




ni uniform hannah, baju lobang2 berangin sentiasa
elok sgt la dgn die ni, yg kuat berpeluh


Dlm sebulan lebih je hannah nak setahun :)
ape plan utk birthday die pun tak terancang lagi huhu
tgkla, buat kecil2 lan dulu kot :)


p/s: Love you hannah irdina...


4 Komen:

Nur said...

Hannah ni sama pesen dengan Amir lah.. most of it!

yang paling kelaka, bila die main sorang2 tu mmg dah pandai bunyi mulut xtau membebel apa.. bila orang pandai buat muka malu tersengeh2 terus datang menyeser ;p

:|: TinTa Kibod :|: said...

wah dh nmpak iras2 mummy dia lah..

Amymizzundersood said...

Comelnya dia...rambut pun dh panjang..cam anya je tgk...hehehe anya kalau suruh bye depan org tak mau!bila dh pergi br la tekedek nak bye bye...hehehe..happy 10mnths young hannah!

[ Hanie ] said...

nur:
haah, btol2. hahaha, gelagat anak2 ni byk nye menghiburkan :)

kak ayue:
err yekerr? heee

amy:oh yeke amy, hehe pemalu anya ni yer. TQ aunty amy! :D