Thursday, August 18, 2011

Dah dapat bonus?

alhamdulillah
kakitangan kerajaan yg diberi bonus setgh gaji pada tahun ni
ade yg dah dapat..ade yg belom dpt (ehem :D) dan ade jgk yg dah abiskannn? hahaha
bawak2 bersabar ye kalau bershopping tu

sebut pasal shopping raya, si mak pak hannah ni blom ade baju raya lagi
bukan sebab ape, tatau nak pilih warna ape :P
hannah punye dah ready dah,
tapi tetibe mcm mak paknye ni nak ubah warna tema pulak

aritu mase pegi rumah my parents, ibu aku kluarkan baju kurung yg dibeli buat hannah
saje nak tgk, 1st time hannah pakai baju kurung
tapi, my bad, tak terambik gambar plak dah!

bile duk gaya2kan baju kurung tu kat die
aku pulak yg naik lemas/rimas
dengan die yg lasaknye tu
huhu
mau ade je nnt ni pakai baju kurung buat syarat ambik gambar je ni
lepas tu tukar uniform


korang tahun ni raya beli baju pasang siap ke tempah?
kalau nak beli pasang siap, kat mane yg korangl slalu pegi eyh?
yg byk choice, terkini dan harga berpatutan :)
utk tahun ni,
tidak la kot ke masjid jamek ataupun jln TAR
tgk dlm berita & paper pun, masyaallah, melaut nye orang





Lagu ni mcm bukan lagu raya kan? Tapi aku soka! :D



11 Komen:

fiszah_pjo said...

hi dear...salam kenal lg:)

pasal shoping tu, kami beli ready made aje..tp lom beli..haha..memang jalan tar dan masjid jamek la pilihan hati..byk choice dan murah..tak nk angkut si kecik..nnti tak leh memilih dan cian kt die :)

roeza said...

erm...if nak byk choice - carrefour wangsa maju..
harga boleh tahan..kena pandai nego:)
me tempah je...tapi tempah macam biasela kena hantar awal2..
survey2 yg dah siap pon cun2 gak..godaan sungguh!

Ainul said...

kalau beli yg dh siap , ainul suke beli kt PKNS @ SACC shah ALAm.tak sesak mcm jln TAR. byk choice..

deena awanis said...

same lah pulak..baru pas wat entry pasal raya preparation..hihi..

selamat bersoping..

Anah said...

hai hanie, anah plak nk kata semangat sgt nak raya xjugak tp 3 pasang tempah, 2 psg beli siap je..baju melayu anak ngan suami pun dh siap tempah..hari raya pertma je kot sedondon, hari lain warna warni..hehehe..yg paling meriah baju anak la, rs asyik nak tambah je=)

Baju Kurung Budak said...

Salam.
tahun ni tak balik raya. Hubby tak dapat cuti, jadi beraya kat KL lah jawabnya.

Zezebel

GreenJade said...

kite x beli lg le hanie..xde mood thn ni kami kena beraya kat Dubai..incek hubby x dpt cuti uhuhuhu

=*NuRo0L* = said...

kak hanie, tadi ad pegi shopping kt carrefour wangsamaju? sy rasa sy nmpk akak.. paling cam baby hanna.. btl ke?atau sy salah org?kwn sy kata 'wow bro tu, DSLR relax je letak dlm troli..' sy nak tegur tadi tp malu plak.. kalau sy salah org, soory ye kak..

[ Hanie ] said...

Fiszah: salam kenal jg :) ouh yeke, samela kite ye. Tp semln vary dpt tay, yg harga kat masjid jamek dgn kat carefiur wangsa maju lebih kurang sama dn byk lg pilihan :) carefour sejuj sikit hee. Tp tetap ramai org la kan hre

Roeza: setuju, carefour mng byk pilihan. Tp kite ni ttp jgk tak dpt yg berkenan hee.

Ainil: haa..tak kesana lg ni. Byk choice eyh? Tu la cadang nak pegi jgk..hee

Deena: hee.. slamat jgk :)

Anah: wahh..byk nye dah ready.*jeles neh hehe. Meriahnye ye thn ni punye persiapan.

Zezebe: ouh yeke. Takpe2 kat kl pun, ttp meriah kan

Kak jade: alahai, yeke. beraya kat dubai? Hee..mcm best je. Bwk la lemang smua ke sana eyh

Nurol: haa..ada! Hahaha..nurol nampak kami ke. Alahai, segannya! :P knape tak tegur. Btol la tu. Hahaha, akak pun tak prasan husband letak kamera dlm troli :P kang kadang2 hannah nak dukung la..tu yg letak je :)

=*NuRo0L* = said...

xpe..next time sy tegur.. sbb masa nmpk tu, sy ckp 'eh blogger Hanie..alamak..btl ke nama dia hanie?tp header blog dia hanie.. damn tak tahu nama.. tp baby dia aku kenal nama.. Hannah..' lepas abis je fikir, akak dah jauh.. sy segan nak kejar.. lgpun kami in a rush.. kena masuk kolej sebelum 10pm.. kwn sy yg ckp "daring abg tu letak DSLR dlm troli".. next time la kite meet up kak.. lunch date perhaps..

[ Hanie ] said...

hee yeker. :)
btol la tu, nama hanie hehe
insyaallah :) roger2 la nanti :)