Friday, July 8, 2011

Habis diet aku!

Berkursus 3 hari 2 malam di hotel adalah merosakkan niat aku untuk berdiet!
dulu, senang je kawal makan..
eceh...konon dah makan heavy breakfast, bila lunch takyah makan dah
Kalau dah ambik tea break sebelah petang...kang nanti dinner tak yah makan dah walaupun mmg rugi la tak makan kan dgn makanan buffet yg bermacam2 tu kan?
dulu sape bwk aku pegi buffet, mmg konpem rugi...
makan tak byk...buat penat je ajak :P

So bile di kala ini dan baru abis je pun berkursus
makan setiap meal mmg tak boleh nak skip! huuuuhh
kalau 6 kali makan sehari tu..mmg makan la setiap kali makanan dihidangkan
jgn kata yg dihidangkan. yg secara buffet pun tak miss langsung!
mau pulak yg disajikan tu, ade sushi la, soba la..tak ke aku ni mmg kemaruk japanese food kan?
ade pulak makanan2 yg jarang2 nampak
mula2 cadang mkn serba sini sikit
kalau dah ade 40 makanan semua serba sikit, tak ke sendat jugak dibuatnya? huh

ni bile dah balik, baru nak nyesal tgk perut dah naik balik! ketat sana sini
buat rugi je bertungkus lumus dan menyerahkan perut kepada krim panas Atika beuty tu
abis langsung niat nak beauty huhu

haih, sib baik nak puasa dah
boleh la kot kurus balik waktu tu (ayat penyedap hati mesti ada)
ke bertambah dengan makanan yg kengkadang sampai tak nampak meja bile dihidang?
Astaga (sambil geleng kepala)

2 Komen:

♥ Elin ♥ said...

ala bukan muk sgt pun....kan comel tuh..kuwus sgt pun x cantik nanti..
nanti lepas sebulan kompem slim balik ;p

dura m. said...

Hehe. Been there done that. Kursus adalah perkara best sbb away from ofis. Best juga sbb byk mknan and mkn byk byk kali. Yang tak best, bila hbs kursus and tgk berat pile up...oh..5-7kg in a week? My god! Warghhhhh!