Monday, June 20, 2011

Triple Celebration..Father's Day, Anniversary & 9 Month Hannah

dua 'nyawa' ku (gambar gelap pulak...pakai hfon ni)



Pertama sekali....
aku ingin mengucapkan Selamat Hari Bapa buat suami terchenta yg baru menyambut tahun pertama sebagai title "BAPA" pada tahun ini :)
dan sempena juga dengan ulang tahun perkahwinan kami berdua pada hari ini (20 Jun) yg kedua.
kejap je masa berlalu...
Semoga ikatan perkahwinan dan keluarga ini sentiasa dirahmati dan mendapat keberkatan dan kebahgiaan selamanya..AMIN
terima kasih di atas pengorbanan, perhatian dan kasih sayang awak kat saya dan hannah :)
antara pengorbanan yg sgt sgt sgt akan aku kenang adalah,
sewaktu hannah baru lahir....

mungkin ade antara you all yg ingat, hannah kene tahan kat NICU hampir 10 hari after die lahir dulu
so si maknye ni la yg duk menjaga die kat dlm wad disamping bapaknye yg jenguk hari2 tanpa missed pon
mmg agak kelam kabut waktu tu
sebab dah la takde pengalaman menjadi ibu bapa
kene pulak survive berdua kad wad tu.. aku c-sec waktu lahirkan hannah
nasib baik la suami bole masuk kat wad NICU tu dari 8 pagi sampai 10 mlm
berbeza dari wad biasa

dlm 10 hari kami berdua dlm wad tu
suami la yg menghantar makanan kat aku
taula kan, hospital punye makanan mane ade berpantang
jadi nak taknak kene la bawak bekal sendiri

suami? dielah yg buat semuanya
dari pegi pasar, masak resepi2 org dlm pantang..
semuanya die yg buat :(
Kadang2 tu, parents aku dan mertua aku pun sediakan makanan jgk utk aku
bukan tu je, suami ni la yg kene pulak basuh baju-baju aku termasuklah pakaian yg dalam2 semua lah
die lah berulang alik pagi petang malam tgk kami berdua
isk isk tak terbalas jasanya tau
agaknye kalau la aku yg berada kat tempat die, mampu ke aku nak buat mcmtu? :(
ohh tetibe nak emosi

terima kasih suami...
walaupun ade jgk kite kekadang selisih paham (eh mane ade suami isteri tak marah2 syg kan?)
tapi saya ingat segala pengorbanan awak tau
menjadi suami dan daddy terbaik buat kami
akan saya cerita kan cerita2 ni kat anak2 kite nanti, pengorbanan Daddy dorang yg sorang ni (wahh verangan dah ade anak2 yg lain...hik insyaallah :))
love you so muchh!

dan esok, genap pula Hannah 9 bulan
dah makin nakal...semua bende pun nak dipanjatnya
ni belum dengar die bebel secara berbisik lagi haha
merangkak pun dah laju...bile di agah dari belakang,
ingat org nak main kejar2 dengan dia
makin cepat die membesar


Bersyukur sgt2 diatas rezki dan rahmat yg diberi
Love You All...My Familiy...
BIG HUGS!!


p/s: slamat hari bapa buat ayah, abah dan semua bapa-bapa di dunia juga :)


3 Komen:

NedyNadia said...

e ee...comelnye dak kecik tuu..lama x jumpa dah..last jumpa time wedding kak nana kat shah alam..

fiza arshad said...

cumilnyee hannah, anak kite sebaya la..faris pn 9 bln arini :)

wardah said...

happy anniversary hanie! happy 9mth Hannah yg cute sgt!