Wednesday, June 29, 2011

Mizu - Japanese Food Restaurant


Meh kite cite pasal makan-makan pulak
dah lame aku nak perkenalkan restoran ni kat you all semua

sape sini peminat nak-mati-tahap-mimpi-mimpi-macam-aku setia makanan Jepun?
walaupun mase tsunami melanda Jepun aritu
tahap kesukaan aku ni masih tidak berubah walaupun org kate, bahaya
ngee tatau bile nak sedar...
janji tahap nafsu makan yg kadang2 bertukar menjadi maksima harus juga ditunaikan

Restoran makanan jepun ni bernama MIZU (Mizu facebook)
letaknya di Plaza TTDI
restoran ni ade ala carte dan buffet style
buffet style mcm biasa tu, setiap weekend lunch hour ade
kalau ala carte buffet, setiap malam ada
yg aku sukenye kalau buffet ala carte nye
ade list makanan dan kite boleh order,
order la 10 pon takpe setiap makanan :D
tapi ade problemnya
kadang2 dorang ni terlepas pandang..nak kene tanya2 dah siap ke tak, buat ke tak order kite tu huhu
tp makanannye...mmg puas makan kalau org yg suke japanese food

ni style buffet biasa (gambar² dari fb Mizu)




harga buffet lebih kurang RM 60++
kalau nak dibandingkan dengan Tenji
Mizu ni lebih rilek dan private sikit
tempat pun terhad...baik reserved dulu sebelum pergi :)
tentang kehalalan nya...Mizu ni memang takde sijil halal
sebab dia ade serve arak...tp makanan nya, insyaallah halal :)

so cuba-cubalah yer kalau berminat :)


4 Komen:

deena awanis said...

dina n hubby tak suke japanese food..tapi the restaurant look cozy..hurmm..

`BaHa` said...

wuuuu... drooooolinggg la hanie!
lapar.. :(

naddynad said...

hanie, nmpk mcm sodapp! tp nad mmg tak reti mkn japang food la-me so kg :(...hehe

[ Hanie ] said...

Deena: haa..tu la..ape kate. try dulu hehe

Baha: oohh kite slalu sgt ni teringin hee

Nad: huu, try la lg nad. Hehe