Friday, June 17, 2011

facebook dan status

ape pendapat you all semua kalau setiap perincian kehidupan suami isteri nk di updet kat status facebook?
mungkin ade yg selesa dan tak kisah pun konsep mengupdet status fb
yg peribadi pun korang nak updet

contohnya, aku ade seorang kenalan kawan ni
tak tau pulak aku dorang ni dah lame kawen atau baru kawen
tp si laki ni, slalu outstation kot
dan byk nye mereka berhubung melalui facebook la

kot yer pun berjauhan...
cerita dh mkn ke belum, pasal dah nak tido...mungkin itu biasa
setiap benda yg diupdet dah mcm chatting kat wall tu,
sampai beratus2 komen laki bini berdua ni je yg sembang..
lepas tu pulak, terkeluar ayat2 manja yg tak sepatutnye pun ada
hee kelakar tak?
semua org dpt tau dan tgk ape yg dorang sembangkan

yg kami ni terpikir tak bole ke kalau sembang secara private msg ke, gune sms ke
oo mungkin murahla kan gune fb takpun lebih up to datela updet kat fb,
kalau ade wifi pun, ade yg free ataupun skrang pun dah murah nak online
tp aku rasa tak patutla sampai ke hal2 yg mcm tu pun nak bersembng secara terangan kan?

oh mungkin mereka rasa org akan 'cop' mereka ni loving couple?
dan tak terpikir pulak ke mereka2 org sekeliling akan 'cop' pasangan ni dengan
hee ape2 je la yg buruk2 kan

kite yg tgk ni pun kadang2 rimas
diorang tak rimas ke kalau semua org pun tau ape kesah laki bini ni?
lagi2 la kalau keluarga terdekat yg bace

eii kalau aku la, maunye tatau nak letak mana muka ni kalau org duk perli2 huhuh
tak salah kalau nak bermanja2, nak bermesra2 alam suami isteri
memang digalakkan pun,
tapi kalau nak gune status facebook tu, pikirlah dua tiga kali
ade lagikan cara yg lebih baik :)
hanya secebis pendapat dari aku :)



gambar si emak dan anak yg terkini...ohh masih gedebob maknye itu yer huu





12 Komen:

deena awanis said...

sangat tak patut..

Ulam Kerdas said...

pendapat kita sama kak hanie :)

su su said...

same with u opinion hanie....guna sms kan boleh nak manja2,,,,malu la org lain tau kan

azu said...

hah..semuanya dihujung jari.ikut hati..tp jgn sampai org lain baca tu sakit hati/ tension pulak..he

Atiqah Adnan said...

overnye kalau gitu.. tak seswai tau.. sms lagi best kot.. comelnyee pic hannah.. putih melepak macam hanie gak.. ^^

Mrs Nageb said...

Tak nice lahcamtu..:)

nurarinab said...

sangat setuju..kdg2 gaduh pn update kt fb..perlu ke semua org tau ko tgh gaduh..pelik..

rizaros said...

btul2 ..malu2.. kisah suami isteri ptut dirahsiakan.. :)wah kak...comel sgt kak.. :P

mrs. rahman said...

hannah sangat-sangat laaah comel

[ Hanie ] said...

tu la kan...
kenela cover2 ape yg patut :)

dialicious said...

hanie comment la kat conversation dia "Get A room will ya!!"
hahaha
atau pun kalau xpaham english bole tulis "ada aku kesah????"
hahaha

goblogbyfarah said...

setuju2, semuaaaa pun nak tulis kat fb!