Wednesday, June 22, 2011

berita sedih

kat pejabat aku...
salah sorang bos kami ni..yg agak rapat jugak dgn kami
tetiba dapat berita yg amat mengejutkan

memang tau dia sakit...
dah pernah masuk hospital...tapi nampak mcm tak serius
dalam minggu lepas, die dimasukkan ke hospital lagi
dapat detect ade kuman dalam paru2...dan doktor scan jugak otak takut merebak
tangan dah kebas2

lepas seminggu die kat hospital
baru dpt result dari scan MRI yg dibuat sebelum ni
rupanya ada cancer dah tahap kronik
doktor jangka dah tak lama dia dapat bertahan

Ya Allah
kami yg mendengar dari sampai2an dari org pun dah terkejut
ni kan lagi famili dan diri dia sendiri
memang kami jangkakan tak serius,
sebabnya, dia mmg aktif bersukan...
permakanan pon jaga
tapi mungkin sebab dia kuat sgt bekerja dan kurang rehat
lagipun, dirisik2, rupenye family background memang ada sejarah penyakit cancer

tatau la nak cakap macam mane
memang kami tak sangka sgt
kami kat sini memang sedih
baru je semlm kami pegi melawat die
dan petangnya baru dapat result
hanya doa dipanjatkan kepadaNya
semoga dia dapat bertahan dan sembuh
Insyaallah...



2 Komen:

GreenJade said...

sis yg dgr ni pun dah sebak2 HAnie..mmg kalu org terapat sakit kita pun terasa sakit & down.

keep on kasi semangat kt dia.

Reen Tart Nenas said...

mungkin Hanie boleh minta dia amalkan doa dari buku 'Mari Berubat dengan al-quran' dari Asy-Syaikh Abi Al-Fadaa' Muhammad. Dalam tu ada doa dan surah yg boleh diamalkan utk mengubati cancer. alhamdulillah, ada yg penah sembuh dengan mengamalkannya. buku ni ada jual kat MPH bahagian agama.

p/s: saya tau kewujudan buku nie selepas arwah babah saye pergi kerana cancer juga.