Wednesday, May 4, 2011

Healthy Living?


Sejak dah beranak ni, badan mmg susah sgt nak turun
tak mcm mase zaman anak dara dulu
tak makan nasi, kurang mkn
gaya2 bolela turun sekilo dua dgn agak cepat

skrang ni jgn harap la
nak nak pulak kondisi badan yg agaknye-lemak-tepu-degil ni
dah tak termampu nak pecah dgn cara sendirinya neh
nak exercise?
nan ado
harap kehulur kehilir dlm ofis je la kot
dulu mase belum kawen
komuter & bas tu sahabat baik aku
hari2 mau aku berjln lebih dari 2 kilo kot pegi balik..ke lebih?
kire sebelum sampai ofis aku dah boleh membakar lemak2 tepu ni dulu

skrang jgn haraplah
pegi balik keje pun..naik kete
bile sampai rumah, duk melayan anak
buat keje rumah serba sikit
byk mane sgtlah peluh tu nak kluar?

jadi dekat ofis aku ni, adelah anjurkan program healthy living utk org2 yg ade masalah kesihatan dan terlebih berat badan mcm aku ni
nasib baik aku terpilih
jadi adelah jugak guide yg boleh diikut utk turunkan berat badan
mcm2 la di ajar dan berikan motivate setiap peserta utk jgn putus asa
dan ikut cara diet dan pemikiran yg di cadangkan

sbenarnya...nak diikutkan
kite nak kurus ni kene dari mind kita
bila mind kite kate boleh, dan dah register dlm otak tu benda2 yg patut dielakkan dan harus dilakukan utk kurus spt excersice...
mmglah akan jadi
KALAU dah gaya on and off mcm aku ni
mmg lah lambat nak menjadi haha :P
konon ade hati nak nampak result cepat huh

so sejak aku ikuti program ni
3 bulan dah turun lebih kurang 3 kilo :D
lambat? tp tetap ada kan?
haha org lain bole turun 8 kilo..ko baru 3kilo je hanie oitt
akhir bulan 7 ni...kami2 ni semua grad
dah mcm the bigger loser plak gayanya
akan ditgk hasilnya masetu dan siapa yg paling byk turun akan dpt hadiah hehe

tgkla mcmmane...
nak ikut sgt menu harian yg dicadangkan pun dah 'agak' mencabar jgk nafsu mkn nak ikut
tp kene slow2 jgk ubah kalau nak dpt keputusan yg memberangsangkan
sebab byk lagi baju2 aku yg tak muat nih
camno?




kene letak byk2 gambar pembakar semangat supaya mind boleh bace untuk register dlm kotak pikiran :D
dlm mase yg sama..hati AKAN disakiti lagi huhu




p/s: bukan tanak try produk2 kurus ni, tp bile ikut program ni, produk2 kurus (yg makan/minum) ni byk kesan sampingan yg kite tak nampak :) So kene byk bersabar sikit kalau gune cara 'semulajadi' ni ye :)




9 Komen:

goblogbyfarah said...

samalah hanie, sejak beranak susah betul nak kontrol makan. nak semua yang manis2 sedap2 jeeeee!

:|: TinTa Kibod :|: said...

hanie, share menu pemakanan tu bleh tak? :)...plssss...
share kat blog @ emel ayue7882@gmail.com...tp better kt blog la org lain pn leh dpt sama :)

*entri baru Cerita kami….
*j0m teng0k New Cuties & Clearance Sale item….

NURUL JAMIAN said...

tgk gambar masa kurus jadi rindu

Aleiz said...

haniee..nk tau gak!! desperate nk kurussss...berat tak turun since bersalin aritu..dh 8bulan dh ni..nk kurus sket b4 raye.. share plsss :P

syuhaila binti mustafa said...

Haie, nnti share lh tips.. ::

deena awanis said...

xpe hanie turun slow2..kalau cramped diet nanti, possibility nak "balas dendam" pun lebih tinggi..

jgn laa makan ubat kurus bagai tu..opt for healthy living k..good job=)

Fathiyah said...

good luck hanie!
lps ni nmpk gayanya turn kte la plak nak kene berdiet. dah berkilo-kilo lemak diternak dlm ms 9bulan nih. hahaha =p

Ainul said...

ainul pun takut nak mkn ubat sebarngan sbb breastfeed.ok la turun 3kg.biar lambat asalkan selamat..good luck hanie

elaepist said...

blh ke share info pemakanan n cara nk trnkan berat bdn kat FB ker?blh?
Fb -Ela Hn..