Friday, May 27, 2011

celebrity blogger?

gambar dari sini


dua tiga hari ni, aku rajin pulak berbloghopping ke blog2 org lain
nampak je link yg baru masuk ke blog aku, pasti aku akan jejak balik
yerla, ni sbg tanda terima kasih pada org yg link kan ke blog aku yg tah hape hape ni ha
walaupun aku tak tinggal kan jejak seperti komen, atau ape jer
tapi aku ada lawati :)
terima kasih tau, ada jgk yg sudi nak berkongsi link blog aku ni di blog you all
ouhhh hug u all lahhh! :D

dua tiga harini jgk aku ade kunjung blog2 yg amat popular,
blogger yg dah terkenal dan yg mempunyai rating yg tinggi.
nak lebih tau mengenai2 blog2 ni, boleh tgk list yg join Digi Woww ni,
wahh ramainye blogger! :)

mmg sgt rase kecil je diri ni bile tgk trafik org yg hit blog dorang
rase follower blog ni yg baru menjangkau 300 lebih (oh terima kasih tak terhingga!)
pun aku dah rase, "wahhh ramai ke yg kenal or minat kat aku ni?"
(haaktuuihh sile muntah kembang skrang :P)
ni kan pulak yg ade follower beribu-ribu,
yg hit blog dorang sehari2 sampai beribu2 unique visitors
mcmmane ye life you all di luar eyh?
sure bile kluar je, sure ade mata2 yg kenal...
sure ade yg bertegur2
mcm celebrity gitu
ouhhh kalau aku lah yg jadi gitu
sure segan nak sorok muka tatau nak letak dah hehe

setakat ni, bile org yg kenal2 ngan aku menerusi blog ni,
bile jumpe aku je akan kluar ayat mcm ni,

"eh aritu aku bace dlm blog ko...bla bla bla..."
"eh pasal ape ko tak updet blog ni...aku borink ni"
"eh betul ke ape hanie tulis kat blog tu...bla bla bla"

aku ade penyakit bile org ckp mcm tu aku jadi shy shy sendiri huehuehu
yerla, dlm hati,
"ehh, ade jgk ye org yg sudi bace blog ni?"
tp itu la mmg lumrah la kalau dah blogging, ade org yg akan bace kan
walaupun niat awal nak syok syok sendiri jer

selain tu, ia sbg medium utk menambah kenalan,
idea2 dan pendapat yg kadang2 bercanggah dgn org lain,
berselisih pendapat bagai
mmg mcm2 ragam yg bole kite tgk mengenai blog ni kan
ade yg sampai bermasam muka pun ade
banyak...
yg buat entri annoying pun ade jgk :)
biasela tu, kite tatau ape yg org lain suke, ingat diri sendiri suke
padahal org kat luar sana mengutuk
tu masalah jgk tu

apepon, pendapat dan pandangan masing2 kite kene hormati
ade yg mengambil medium blog ni sbg peneman rapat, diari hidup
tp kadang2 die boleh memakan diri sendiri balik kalau tak kene gaya
bile sampai ke tahap tu, kene laa byk2 bersabar dan buat tindakan yg betul
(ewahh, pandai nye ko bercakap ye hanie :P)

tak kurang jgk yg jadikan blog ni sbg menambah pendapatan
nuffnang, adveleart, dan mcm2 lagi company yg tawarkan khidmat2 begini
terima kasih la kpd mereka, usaha mereka ni bwk byk kebaikan :D
ade jgk menjadikan blog sbg medium bisnes yg lebih mudah diurus, murah dan cepat nak dpt pelanggan
wahh pengaruh blog ni sgt byk

kepada blogger2 semua,
teruskan berkarya dan berkongsi cerita k
yg baru nak berjinak2 ke arena blog ni...selamat datang
dan luahkan kreativi dan pendapat anda semua
(wahh mcm duta tak bertauliah je gayanye :P)


PEACE ! :)








7 Komen:

naddynad said...

wahhh suke la entri kali ni, ya puan saya sgt setuju dgn penulisan puan pd kali ni...(*ayt skema)

aicehhh rajin plak update blog mama Hannah ni...

*bila nk bg baju Hannah ni ... ?? :)

deena awanis said...

betul tu hanie..wondering gak...kalau dah beribu follower, mesti kuar ada je yang kenal kan..

:|: TinTa Kibod :|: said...

sila ke blog ahkak ye..hahahha

*entri baru SETAHUN dia pergi..

Dnazz'Shoppe said...

sy mmg dh lame link blog hanie nie..dr hanie kwen sampai dah ada hannah :). baru ni berani nk komen sbb sy blogger underdog..hehehe selamat berkenalan yer :)

Reen Tart Nenas said...

me too. skang nie makin ramai plak org yg saye kenal baca belog saye. herm, tp berblogging kerana minat lebih best kot dari blogging utk nuffnang kan?

[ Hanie ] said...

nad: ahehe tq tq tu la, bile eyh :D

deena: tu la kan...sgt segan :D

k.ayue: hehehe baiklah

dnazz: ouh tq so much dnazz, slamat berkenalan :)

reen: betul tu. tp jgn sampai salah langkah :)

GreenJade said...

jgn jadik macham ahkok ni yanggg uits..ke laut pegi nye..suke2 hapdet suke2 tenggelam..bzzzz keh3 :p

meh le sahring gambo tekini sensasi Hannah...jap jek dah besor anak dara nih..