Thursday, April 7, 2011

Hannah 6 months!





Entry ni dah lame duk dlm draft
Ni baru la nak upload citenyer :D
bersangkutan dgn entri ni
kami try je makanan yg paling mudah dan murah iaitu pisang :)






aku stim kan sikit pisang tu supaya pisang lebih lembut
dan lenyek2 kan then bubuh sikit susu formula
rupenye dah terlebih pulak mak yg excited ni buat
sepatutnye utk permulaan ni, bagi kuantiti dlm satu sudu besar aje
aku bole buat sampai hampir satu mangkuk huhuhu
tp tade la aku bagi habis kan
lebih kurang satu sudu besar jgk :)

mulanya hannah muka terkulat2 dibuatnya
bila dah masuk dlm mulut...die boleh terjelir2 lidah
tak reti nk telan kot :P
dah bebebarapa suap, baru die ternganga sambil senyum2 hehe

kebetulan aritu kami bwk hannah pegi jumpe doc sebab die selsema
aku tanya skali kt doc ape makanan yg sesuai utk hannah
memandangkan die pun ade eczema kan
doc ckp, boleh bagi bubur nasi kosong dulu
then seminggu lepas tu, try bubuh bayam pulak
pastu seminggu kemudian try bubuh sayur2 lain pula
nanti senang nak tgk hannah elergic dgn ape2 makanan atau takdn lagi satu,
telur doc tak galakkan hannah makan sehingga umur die setahun lebih
sebab kan eczema nya tu huhu
lameeeenyerrr...aku yg susah hati huhu
takpela, demi kebaikan





lain2, bila hannah dah 6 bulan ni
die dah boleh meniarap dan baru nak pusing2
sgt tidak suke baring bile kite dah start angkat die
die nak berdiriiiiiii jer
letak nangis, letak menjerit
pastu kalau dlm buai, dah pandai nak meniarap dlm tu pulak dah
sambil mulut ngomel bising sensorang huu
pastu suke jerit tetibe bile org lain tak prasan..tiba2, dgr suara menjerit
tp bile tgk die, muka biasa jer huhu mcm2 lah kamu hannah yer




oh lg satu, dah mula kenal org
ade satu mase aku drive dari kl ke shah alam
hannah mase dlm kereta dah mamai nak tido...dah merengek2
sampai kat rumah parents aku, aku minta ayah aku ambik die dulu
sambil aku nak parking
pastu aku dgr die menjerit yang sgt kuat sambil tersedu2 nangis nyer huhu
bile aku tanye ayah aku, mula2 die masuk rumah die tengok je keliling
pstu start melalak tersedu sedan sebab rase pelik tatau kat mane kan
aku pun takde huhu
nk pujuk die mak aii punye lah lame...
last2 baru senyum2 balik bile di agah

tu lah serba sikit perkembangan hannah :)



14 Komen:

Fahreen_Fredo™ said...

gambar cantek! me likey!

oh hannah sangat comel lah. macam fahrin walaupon xde eczema tapi tetap x mahu kasik telur sehingga lepas cecah setahun lebih. telur neh kebanyakkan elergik

:|: TinTa Kibod :|: said...

tu dia ank photographer..untung nyahhh!...comel comel..

yep telur sgt x digalakkan utk eczema...

ikan pn nt kene plih² gak yg x gatal yep...

*entry baru Kurang atau TERlebih manis
*disini CoMeL²

Mrs. Amie said...

jgn lupa apply 4 days wait rule tu yer.. trylah avocado.. lebih banyak khasiat...

Mrs Nageb said...

Hannah sangat comel...
rasa nak peluk2 jer hannah :)
Hannah masih pakai mittens lagi eh?

I pun try ngan pisang jerk...selamat Mareesa sukee :)

m@Ri@ said...

ala comelnya dia..geram okay..bila aqil leh jumpa hannah nak ngorat ni..;)

`BaHa` said...

alololo hannah, lepas ni siap la semua nampak die nak makan lah tu ;p

Mrs Nikman said...

gmbr yg last tu cam leh buat gmbr passport je.. huuu, bOlat besar mata hitamnya! :D

Umie a'iesya said...

chommmmeeellssssss!
hannah! kiut sgt nih!

Atiqah Adnan said...

cantiknye gambar..!! suka nye tengok hannah membesar dengan sihat..

dialicious said...

tup2 dh 6bln eh..comelnye..hanna pon buai jgk eh?nayli terpaksa buai sbb kuat meragam..huhuh

deena awanis said...

so cute baby hannah..=)

Ulam Kerdas said...

wow mata nya sgt boolattt..geram tang mata itu...

AmyMizzunderstood said...

Cantiknya pic dia!!!yeay dah leh makan...hehehe..amy pun tgh survey2 untuk anya nk mkn ni..hehehe sonok kan?anya pun lepas dukung tk nk bsring bslik dis pasti merengek..amy sumbat puting bg tgk tv..diam..hahaha nnt jmp kat party mya yer hannah!

fit said...

commeynye hannah..lame tak lepak cne gara2 url widget terdelete..huhu...