Monday, February 21, 2011

Tetibe terfikir

hannah dan aunty wina :)


Tetibe terfikir
Nak jadi housewife sepenuh masa... ngeeeee (gelak guling)
nak tumpu perhatian pada keluarga :D

tapi mampu ker?
nak bayar hutang2 ptptn yg maha banyak tu
yg ntah bile dapat setelkan tu pun tatau lah isk isk
duit kereta lagi
nanti kalau ade rezki nak cari rumah lagi

saje je terpikir
sebab tgk, ramai jugak blogger yg benti keje sebab nak tumpukan pada keluarga dan bisnes sendiri
yang kebanyakkannyer berpuas hati dengan kehidupan dan rezki yg diperoleh..alhamdulillah
apepon, insyaallah, mungkin ade petunjuknya nanti :)



20 Komen:

Puan Jiha said...

jiha pon nak tp calculate2 blk, blum mampu lg nak berenti...tp aim by 35 years old, nak jd housewife boleh hehehe

deena awanis said...

sejak ada baby ni, mmg rasa nak jadi housewife jer..hubby cakap : ok jer..tapi 3 bulan skali laa kot baru ley shopping baju baru..ooppss..terus terdiam...hihi

`BaHa` said...

sob sob saya pun tak mampu lagi berhenti kerja :(

bestnya boleh focus kat anak n family kan

Anonymous said...

saya pun rasa mcm nak jadi housewife jugak sejak2 baru jadi ibu ni. tp same as pn jiha bila dipk2 dan dicalculate blk mcm blum bleh je lagi.. tp if jadi housewife n buka bisnes sndiri pun mcm ok jugak dr mkn gaji ni.. sbb ada jugak tgk blogger2 yg open their own bisnes n jadi housewife jugak, xpayah nak ikut time2 opis ni..

Hantu Ulam said...

ade jugak terpk cam kak hanie nk jd oswife. tp bile pk byk hutang ptptPU and suke benor nak sopping...

terpaksa la batalkan niat..InsyaAllah bile ekonomi family dah ber+ ok, insyaAllah akanku kabulkan niatku ini :)

farhanna said...

serius.. same.. dah lama terpk.. incik suami nasihat..tgu dia stabil.. sigh~ iyolah....

naddynad said...

samalah nasib kite hanie...uWAAAAaaa!!

nurul aziyana said...

mantapkn dlu ngn bisnes sdn..lpas tu br pkir nk berenti kje..skrg seme benda nk duit..mahalnya pulak maha hebat

Ainul said...

ainul pun plan nk jd housewife +bt biz skt2..hehhehehe..tggu husband abis phd dl la kot.

sabby said...

hehe..sabby belum dapat anak baru kahwin, dah terus quit kerja...shoping tu mmg sikit sgt, barang maternity and barang baby pun we all share share je with sisters so dapat save duit...

tapi mmg bila berhenti kerja tu, alhamdulillah rezeki to sampai.

tapi takpa hanie no preassure, nanti one day bila masa sesuai..inshaAllah...

Dayu said...

kalau tak keje ngan gomen
mmg lama dah berhenti :0

m@Ri@ said...

em kalau ada bussiness ok gak nak berhenti hanie..mcm maria ni takdak bisnes..nganga jelah..selagi tak bayar segala hutang piutang tu..huhu..

BuTtErFlyInFraMe said...

pernah jugak terfikir mcm hanie..tapi bila megenagkan hutang kereta and so on, haruslah kena menghadap opis ni lagi...heheh

wina said...

hanie....ish ish..gmbq sapa la tu. hak hak hak. boleh ja nak quit n jd housewife..tp kalau nak maintain income masuk buat la bizz ke apa ke. at least xde la bosan sgt sbb kita dh biasa keje n plg penting itu hutang piutang segala dpt dilangsai tmbh2 kite punya hutang la..lg ku byr ku rasa mcm xbyr hajeeee....tiba2 emo. sekian.

+ Faizah Yazdad + said...

kite pon sejak da ade bb ni, g keje adalah perkara termls sekali nk wat...minum pagi nmpk anak, tgk pc nmpk anak..pendek kate otak sume kat anak, badan je kat ofis huhu...sampai la satu tahap nekad wat business...alhamdulillah so far so good...walaupon blom ke tahap nk berenti sbb hubby/kawan2 tak kasi but insyaAllah setahun dua da stable mmg akan je resign haha...


btw salam perkenalan dari saye ;)

@yue said...

impian semua ibu-ibu kan...
bessnya klu jd kenyataan...

*akak dah tukar address blog lihat Tinta Kibod

*new entry Dress & more

AmyMizzunderstood said...

Alamakk..kita pun benti keja gak wakakaka..memang la payah sket memula..tp pastu,work hard kat biz plak la nk byr hutang2 tu..hihi

Anonymous said...

ala awk boleh je benti keje hanie..awk wat photography kan..masyuk jugak..cuma syg la dah keje gov nak benti pulak.
-sya-

xeea said...

u dah ada platform bisnes, hanie. takde masalah kot. cuma nak kena pandai manage time & financial. sama mcm kerja full time jugak lah.

mcm sab ckp, no pressure.
the day will come :)

Mrs. Amie said...

first2, mmg tak yakin.

lepas dah berhenti, bila takde duit, haruslah rajin cari biz.. then it spread n spread.. alhamdulillah.. it works Hanie!