Wednesday, February 9, 2011

perkembangan anak



ni kesah mak yg terlebih excited..
anak dah start nak ngereng nk niarap, aku yg jerit satu rumah
ni anak dah 1st time dpt pusing dgn sendiri utk meniarap (sbelum ni ade jgk yg kami tolak badan die supaya dpt meniarap dari duk ngereng je kan :P)
aku pulak yg rase mcm nak buat kenduri
haha ibu kan, mmg semua ibu akan rase sgt excited tgk perkembangan anak2 :)

ni tetibe semlm duk godek2 facebook..
teringin pulak nak buat facebook utk hannah.. hee
mmg bukan die la yg nak online..
nanti maknye ni jgk yg 'tolong' onlinekan
tp ade ke org nak add?

apepon lain2 perkembangan hannah
die dah pandai terkumat kamit mulut die bile tgk org makan
mcm die pun duk tgh makan sama
ikut hati, mmg kesiankan, nampak mcm teringin benar
tp seboleh2 nye..tunggu la die umur 6 bulan
tp kalau nak bagi rase buah2 tu, dah bole eh bile 5 bulan?

then tabiat yg aku baru prasan semlm
bile aku try breastfeed hannah, die bukannye nak isap pun
die nak gigit!
seboleh2 die nak dapatkan puting tu, then die dah dapat, dengan gaya2 mcm menggigit
die tolak kepala die ke blakang sambil mulut di puting haha
maka dengan itu...
mak nye akan terasa genjatan elektrik bile anaknye menarik puting itu huuu
ni mane die belajar ni hannah?
mummy sakit tau huu
tp lame2, kelakar pulak tgk gelagat die
lagi aku sua b.reast aku :P
oh Hannah

14 Komen:

::zAsyikein:: said...

kan?excited lebih!! ahahha..
mcm adam dulu bila kein nk amik video taknk plak dia niarap..elok off jer pup niarap! tensi jer..ehehe
apepun sronok kan??
owh pasal gigit..adam pun sama..!! cakit!!..tunggula nnk dia main2 plak..eheheh
ps: hanna pun cam adam..eczema..=(

Dayu said...

ada...ada
nanti kawan2 hannah la add
teringin gak nak buat FB untuk cha
tp skrg pun fb ibu dah mcm fb dia

Rose said...

time preggy, excited. time dah melahirkan, bertambah excited. time tgk anak2 membesar, pon sgt excited. anugerah buat smua ibu2 kan? :)

fizz said...

oh noooo jgn geget hahahaha :P aset tuh!

mmg jadik mak mak ni eksaited lebey kan. kekdg terasa over tp pedulik laa :P heyy eryna pasti akan add hannah!!! jom pakat2 wat fesbuk anak ngeh3

~LIZA~ said...

anak kalau dah banyak sgt pandainya ni memang mak yg akan excited dulu. haha! same goes to me la babe. maklum la anak baru sorang kan :D

doctor anak i ada bgtau, anak bole start mkn as early as 4 months old tapi tu la, takut perut anak tak tahan aje. sebaik2nya tunggu 6 bulan la..

Ainul said...

sama mcm arreessa suke gigit & tarik puting.hehehe.ainul pun penah terpk nk wat Fb utk arreessa.tp takot nanti ramai boyfrend.hihihii

BuTtErFlyInFraMe said...

hehe, mesti comel sgt time dia buat mcm tu.. :D

nurul aziyana said...

tunggu dia ada gg pulak..kompem lg sakit..

m@Ri@ said...

sok hannah ada gigi confirm sakit..hehe..oh miss bf aqil..takpe nanti akan cuba bf balik..apepun hannah comel mcm nk gigit..

Puan Jiha said...

aqeef pon suke gitu...ketap nipple..pastu tgn die tolak bdn kite...dh mcm ngunyah chewing gum ...ouchhh

deena awanis said...

sebijik cam rafique!!hahaha..suka tarik nipple..

fiza said...

Salam.

Hehehe...memang excited. My daughter pon baru jer pandai meniarap, cepat.

Fathiyah said...

ms baby dlm perut lg omaknya nin sudah excited.hehe
hi hanie.kalo hannah ada FB,tgu my baby add dia. tp kene tgu bln5 lah.hehe

AmyMizzunderstood said...

Harus la excitedddd!!!alahaii..anya pun mcm tu la hanie...kdg2 bila dpt niple dia x hisap pun..leh plak nak sembang....nk tegelak amy!!gataiii..hat yg gigit pas tu tarik tu anya mmgslalu buat..kdg2 menjerit gak amy..wakaka