Friday, January 7, 2011

PTPTN...3% kepada 1%..sudah buat?

agaknyer, orang lain ramai yg dah buat...
aku baru terkedek2 nak buat arini lepas dah insaf daripada duk bayar 3% bayaran balik yg kadang2 tu aku bayar lebih 20hengget jer
contohnya, yuran perkhidmatan adelah rm135, aku bayar rm150 hahah
CONTOH ok :D
tak ke baru gerak 20 hengget?
kadang2 je aku buat mcm ni :)
kalau bulan tu perlukan penggunaan ongkos yg lebih..tu yg mcm ni jadinyer

abislah sampai anak aku bercucu pun belum tentu perabih aku bayar duit pinjaman ni kalau gitu lah gaya perlaksanaan nye huu
so untuk memuaskan hati dan mengurangkan kadar yg harus dibayar, marilah kite same2 mengisi borang penukaran pembiayaan pendidikan ujrah (1%) ini :)

boleh klik link ini yer : PTPTN

atau terus ke sini


9 Komen:

MiYOKO TACHIBANA said...

br wat gak..hehe

NURUL said...

tak buat lagi. nak buat jugak ni

Ainul said...

ainul mmg takde ptptn tp hubby ada.dia mmg byr sebulan seribu sbb nk cepat abis byr.nasib baik dia dpt sikit.dpt duit yuran je.so bila byr byk interest pun makin kurang sbb dia kira jumlah yg tinggal stp bulan.kalo byr skt setakat byr bunga je la.good luck :)

m@Ri@ said...

ok lg tu..maria bayar mmg selalu kurang..huhu..bayar ikut mampu..seratus je tiap2 bulan..haha..tak tau bila br leh habis mcm tu,.

MaryaYusof said...

Hi..post awak ni terus mengingatkan sy...aritu baru buat halfway da kena buat keje lain terus terlupa...thanks...have time pls visit my blog k...tq

`BaHa` said...

hanie, sit-up cosy tu i beli online, way cheaper dari beli kat mothercare. i tgk mothercare online, that item cost u rm269. i beli online from blogger (ada ramai jugak yg jual) for rm150 -- tapi ni last piece la. ade jugak i notice ada jual for 160

dialicious said...

alamak..lupa!masa kuar paper dulu dh igt dh..tq for reminding..oh nway..teringinnya nak tgk hannah!!

Fafau De Craft ( Zana ) said...

sy pun daa apply...nk kena isi mcm2form...tp sumer dia ksk,tinggal isi...xtau laa bila dpt hbs byr yerkk... :(

aurinh said...

hanie.. thanx for da info..
dah buat daa...