Friday, January 28, 2011

psst...rahsia :P

gambar sewaktu seminggu sbelum deliver..terjongkit2 baju dibuatnyer huhu



rahsia ni aku simpan dari pengetahuan parents dan beberapa kenalan aku :P
bukan ape, kang terkejut,
mcm2 pulak dorang ckp kan huhu
dah la ngandung anak pertama..takde pengalaman dan tatau ape2 komplikasi kan

kejadian ni terjadi sewaktu lebih kurang seminggu aku nak deliver hannah
aku ke mana?
memula keluarga suami mengajak ke Cameron highland
tp kepala ni jenuh pikir, kalau ape2 jadi, tak pasal2 kene beranak kat atas nun yg perjalanan nye pun agak mencabar bagi org yg mcm aku ni
yang mane keseimbangan badan pd waktu tu pun mcm penguin kedek-kedek
jadi, bile dicadangkan nak pegi genting....boley pulak aku setuju huhu
sbenarnye, mmg dah lame gile tak pegi sana.
dekat pun dekat sikit dari cameron kan kalau dah teringin ckp ape pon ok ajer
lagipun mmg ade niat, lepas bersalin nanti nak bwk anak ke sana, sure seronok kan

tp dah hajat tu sampai awal..memang la tak tolak hehe
tp memang la rugi bile kesana dlm keadaan pregnant mcm tu kan
aku nak main ape atas tu?
tgk org terjerit2 pun dah boleh buat terberanak ni kan nak naik sendiri?? haha
jadi, kite naik la yg paling selamattt skali
walaupun kalau aku sehat pun pikir dua kali nak naik ke tak
dah bayar tiket utk main outdoor, main je la ape yg bole

naikla bot yg atas bukit tu konon ade pulau dinasour tu
warna dinasour pun dah pudar2 huhu takde penambahbaikan ke?
nak naik yg lain2 tak boleh, so buat2 sight seeing je la sementara si suami sedang beronok-ronok main itu ini
jadi tukang ambik gambar pun jadi lah :)
indoor game pun aku tak layan sgt hehe knape tah
lebih suka menjadi pemerhati jer

berjalan kat sana mmg la memenatkan
tp org kate, byk jln nnt senang bersalin..
tapi tak jugak :P
tapi mmg syok la...pengalaman yg tak dpt lupa :P
kami pegi tu 2 hari je, rabu pegi, khamis balik.
next week nya ari selasa dah admit :)

p/s: kalau beranak kat genting, silap2 hannah boleh main seumur hidup free kan hee :P



9 Komen:

Puan Jiha said...

gigih tol hahhaa.... siap la pasni hannah dah besar asek ajak gi genting aje hehe

Mrs.Qarlista said...

ooOoo..rahsia besar eh?pandai betul simpan. nih kire gamble la ni kannn..but it's like an excitement kan. hehe.

GreenJade said...

harap2 x kenan kat HAnna yek..asal cuti jek ajak mak pak g genting..naya tuh hahaha

berani nye cik adik sorang nih..kalu akok ni dgr jerit2 bingit kt situ mau dh teberanak terus kt situ hahaha

deena awanis said...

hahaha..seb baik x beranak kat genting..eh, genting ada ke hospital??=D

dialicious said...

wah..brani!huhu.i tau nad pon ade gak pg genting ujung2 tu,tp xsalah..sbb pegi berdua enjoy lain.kalo ade baby kita enjoy tgk dorg enjoy tp kene pk stroller,baby bag seme..hehhe

BuTtErFlyInFraMe said...

hehe..takpe, pengalaman... kiranya rahsia dh terbongkar la ye.. :)

fizanur said...

singgah sini. salam ukhuwah. naisb baik tak jadi apa-apa.:)

Ostematrix pilihan terbaik!

Mrs. Amie said...

babe, i seminggu sebelum lahirkan Qaira pun sama.. gi Genting sbb teringin nak naik roller coaster tue.. tp apakan daya.. nengok jela...huhu..

NURUL said...

hanie mmg berani cayalah hanie comel perut hanie