Wednesday, December 8, 2010

My attire right now?

masih lagi memakai pakaian2 sewaktu mengandung!
hahaha
seriusly, sgt down bile try baju2 lame, semuanya terstuck kat part2 yg telah membesar taknak turun2 lagi such as pinggul, lengan, perut dan sebagainye :(
Pikir baju ape nak pakai ari2 nak pegi keje...bertapa aku memikiorkannyer la
last2, sarung je la baju pakai waktu ngndung dulu :P senang dan pantas
stress dibuatnyer
skrang ni try nak berdiet kembali
tp tu la, nak diet sgt2 pun tak boleh, sebab still bf hannah kan?
ni pun nk gune balik krim Mustajab, tatau la berkesan dgn cepat ke tak

ayat yg lebih buat aku terkesima tu..org2 opis boleh tanye,
"ada lagi sorang ker?", "eh awak, bile nak bersalin?"
haihhhh
sunggu tersirat dan berbunga2 ayat2 mereka yer
tau lah, tau lah...
sok aku join london weight management kang baru tau
haa kalah bentuk badan time aku anak dara dulu
takpela,
kene ambik mase sikit kot...


zaman sewaktu hangat bercintan-cintun ngorat2 dulu :P Dua2 pun selim dan tak gedebob lagi :P gambar ni mcm dah pernah upload dulu, tu je yg ade dlm pc ni :P



demi hannah, mummy kuatkan semangat :)


19 Komen:

Atiqah Adnan said...

haah hanie suka pakai baju kebaya kan dulu.. hee~ suke tengok.. orang slim pakai baju kebaya.. teeheee~
takpe.. mesti boleh punye kurus balik.. tunggu hannah besar sikit eak..

BuTtErFlyInFraMe said...

yakin boleh!pasti boleh! go hanie goo!!! :)

`BaHa` said...

Hannah sudah embam.. embam.. la :)

Yeah, hanie.. mari kite same2 menguruskan badan yg tidak proportianate ini.. S is too small, M pulak kat bahu besar, kat 'situ' n perut sendat. Kalau seluar tu, pinggang ok tp kaki panjang berjela uwaaaa..

Nak shopping pun tak best huhu

goblogbyfarah said...

baru 2 bulan hanie...boleh kurus lagi...hehe

mamaleen said...

hehe.. biasa la tu..

::zAsyikein:: said...

ehehe same here..
yg tak best kat atas,pinggul mmg ayooooo...
tp nie adam dh 4bulan kein dh leh pkai bj kurung lama balik cuma tang kain tuh alahai ngam2 tang pinggul..tension!!..blum boobs lagi...
takpe2 pengorbanan ibu..
9bulan kan gain weight..so harusla 9bulan jgk nk turun berat..ehehe ok tak teori i..ehehe

Mrs Nageb said...

sameeeeeee..i bila naik penimbang sambil tutup mata...takutttttt..haha

xeea said...

no worries, hanie.
u're not alone.
:)

sharEna said...

lainnya muka Hannah masa ada rambut ngn xde...huhuh =p

but still sgt cute. cam nk cubit2 jer

salam kenal =)

Kancilbiru said...

comelnya hannah...:)

aiesya said...

nak promote bleh? pki laa PB Hanie, cepat gile turun..aisyah dulu after bersalin 1 month trus pakai..mmg cepat giler kecut.. ;)

tak diet pun sbb skrg bf kan si Aqil.. ;)

cik orenlili said...

go kak hanie boleh.
meh minum HerbaLife yana mehh,, :)

regards,
orenlili

ini blog pertame saye bace dlm hidup... said...

xkesah ape size akak,dimata saye akak tetap nmpak cm chekgu yg chumel.. rindu skola~~ huu..

Jehan Najib said...

sabar la wak.. tkpe, slow2. asalkan guna cara selamat utk slim down k? jgn buat yg bukan2 sudah... hehehe

Ainul said...

saya pun cadangkan pakai PB.bkn utk kurus & bg shape blk body tp utk kesihatan lain.mmg best :)

nurul aziyana said...

tembamnya hannah..hihiih sweet n tomey..seronok kan bila tgk anak makin tembam..kui2..tp kalo tgk dri sendiri ala mak ai kesian sungguh..hurm nk cari formula jugk ni nk jadik mcm ank dara dolu2

dialicious said...

bam bam..comel!!hanie..biasalah nak kurus amek masa 6-1 year..jadi jgn risau k..jgn diet tp eat healthily.maknanye mkn sayur byk n buah n ikan..eceh..yg berckp ni belom kena..xlama lg..hahaqha

[ Hanie ] said...

Atiqah:
hehe tu la tiqah...lame dah tak pakai baju kebaya..sebab mmg tak muat dan pun :( Nak tunggu mungkin ambik mase lame lagi nih huhu

alena:
hee tq alena, insyaallah, tp kene ambik mase jgk

Baha:
haa tu la baha, serba tak kene kan..isk2, mmg lepas bersalin, figure akan lari sana sini :P

farah:
hehe harapnyer begituu lah...dah tak tahan dah ni, tensi :D

mamaleen:
huu tu la..tersentap skit sebab baju2 lame tak boleh masuk dh..tu yg stress :D

kein:
wahh dah muat yer?
tu laa..9bln tu mmg naik mendadak2...nak turun tu, mmg lah dah degil lemak2 tu kan hehe

Mrs Nageb:
huu tau takpe...rase mcm apsal la tak gerak2 pun angka kat penimbang tu huhu

xeea:
hehehe risau sbenarnyer...

sharEn:
haah, mmg lain sgt..tak jumpe brape jam mase pg keje pun, bile balik rase lain :D

Kancilbiru:
TQ :)

aiesy:
heheh tq aisyah, tgkla, bile dah ade budget yer :)
owhh still dpt bf aqil yer? bestnyer

lili:
heheh penah try dulu, mmg kene berdisiplin dan mahal sket kan..takpe2. try secara natural dulu :)

ini blog pertame saye bace dlm hidup:
huhu mcm cekgu skola? hehe

jehan:
hehe tu la, tak gamak lg nak buat yg bukan2..demi anak kan...sabo kene byk skit :D

ainul:
wahhh ainul pengguna PB jugak ke? hehe

aziyana:
haa tu la.. tgk anak tembam mmg seronok! :D

diah:
hehe tq diah. tu la, dari segi permakanan yg kene jaga kan...
alala u takpe diah,mcm naik tak byk jer...sure boleh kurus balik dgn cepat :)

Siti said...

nk share jugak la..meh la pakai PB..skang ada promosi sampai akhir disember...ngan saya bleh guna installment rm200min sebulan...

kalau berminat nanti bgtau la yer..

0192380976 - ct

www.mamalilcaliphs.blogspot.com