Monday, December 27, 2010

kereta comel aku jgk ko nak pecahh???

eeeeii geram!
pepagi lagi dah hancus mood aku...
tatkala nak pegi keje...dlm mase otw pegi ke parkir kereta
kene park jauh, kawasan rumah aku mmg pelik skit..susah nak parking

tetibe dari kejauhan....aku mcm pelik, kenapa pintu belah kiri kereta sebelah driver terbukakk??
pastu lagi dekat aku menghampiri kereta ayat kene skema konon nak tahan marah
cermin tingkap MACAM dah berlobang
lagi dekat aku menghampiri, mmg sah berlobang!
aku termangu kejap tepi kereta tu
dalam hati dah sumpah seranah dah..malaun mane yg bongoks pecahkan kereta aku niiiii?
terus aku call laki aku..die dtg dgn bawak si hannah lagi
huhuh sian budak kecik tu kene kejut pagi2 buta

bile perhati2, nasib baik takde bende yg berharga hilang
yg hilang pun, chargeable battery kereta ayah aku punye...tu pun dah berharga rm500
tu je la...blom masuk kos baik cermin plak kan
ade saksi kejadian, die terdgr mlm tadi mmg ade dgr bunyi benda pecah,
then ade dgr bunyi alarm kereta, tp bile die tgk,
tak nampak kelibat org pun

pastu lagi buat aku pelik...
laki aku pegi la buat polis report...
laki aku ckp la, kereta kitorang kene pecah...pastu polis tu bole tanye, "awak nak buat apa buat polis report ni?"
boleh tak pikir soalan ape yg disoalkan itu?
bistu, kalau kereta kene pecah, tak payah buat report polis ker??
nak biar je ke mcmtu?
so maknanya jenayah pecah kereta, mmg takde penyelesaian atau nak diamkan diri je ke?
at least pun, mmg la kite taktau ataupun susah nak dpt tangkap penjenayah tu,
tp boleh tak jgn tanya soalan yg boleh buat org tak puas hati??
bukannye kite sengaja2 je nak biar kete tu kene pecah....
dah la tgk kereta pun tak...lg kan nk ambik gambar sebagai bukti
ni kami pulak yg beria2 ambik gambar..haihhh
tak paham aku

pastu, dlm dok belek2 kereta, rupenye malaun tu duk baling batu utk pecahkan cermin
ade terletak elok batu tu antara dua kerusi depan
saje kami nak simpan, buat frame tunjuk anak cucu huhuhu
sape yg pecahkan kete tu, ko tak selamat dunia akhirat..FULLSTOP!


kalau prasan, ade mak budak dan anaknye di cermin kereta huhu.


kesianlah wahai kereta, akhirnya dirimu teraniaya juga huhu




12 Komen:

goblogbyfarah said...

aiyooooo bodoh punya poliss!

GreenJade said...

owh kalu akok pon sure panik..seb baik keta x apa2..tp koyak jugak poket nk ganti cermin baru

geram jek soklan pakcik polis tu bikin bakar darah betul..ni kalu kena kat dia mau mggelabah ala2 bapak beruk tuh..aihh

kalu kite sure sound kuat2 kat situ..bior padan muka dia hehe

Mrs. Amie said...

alahai siannya Hanie..sabar jela ok... tp klu i pun, mmg frust habis!

zarith said...

biasa lah tu. polis kan. tak kena kat dorang lagi. kalau kena kat dorang baru laju nak buat tindakan pape. tak pun kena kat orang atasan. mmg akan dibuat operasi habis habisan. haih

naddynad said...

Hanie!!!
4 tahun lps nad pun penah kene sibijik cam ni..tp cermin kite langsung gone sume...

buat report sume - tapi xde la dpt polis sengal mcm awk...nasib kite baik kot..

pastu mmg polis buat rondaan kat area rumah kite. kekdg tu kite report bkn nk suruh tangkap si mangkuk hayun tu pun...tp kite report supaya polis bole tahu kadar jenayah area tmpt tinggal tu...issh lagi nak tnya soalan..kesian la kat org yg pecah cermin ni

takpe Hanie, i pahamm perasaan u..tp mcm biasa ayat peveret..SABAR ye la wak :)

psst : kete nad pun tomey gaks..hihi

Puan Jiha said...

mang bengang kan polis gitu... kalau bende2 yg common ni... polis mcm buat tak kisah aje... sabo aje lah..kang kalau bertindak sendri..marah pulak..suruh serahkan kat polis...


budus

nurarinab said...

i pn penah kn hani..polis mmg mcm x ksh siap ckp mcm ni, "kawasan tu mmg slalu org pch kete". Ari yg i kn tu pn ade 8 kete lain kn jgk..da tau slalu kes pch kete x reti plak diorg nk buat ape2.geram btol..

nuni said...

kete wira aku yg umur 10 tahun tu kena pecah gak hari tu time kat Kuantan for Emergency Department national futsal tournament. padahal takde tinggal apa pun dlm tu. nasib la dia dpt smart tag aku dgn kredit lebih kurang rm200 dalam tu (padahal dah disembunyikan dengan rapi). pastu curi pendrive aku sekali ngan access card hospital aku (just because aku sangkut pendrive tu kat my tag). bongok betul. yg sedihnya zaman tertinggal cincin (konon utk merisik and tunang) gak dalam kete time tu. huhu. sedih...

pastu kan yg bestnya time 3 minggu lepas yg aku accident kena langgar trailer tu... ada ke polis tuduh aku pakai emergency lane sebab katanya trailer tak pakai middle lane. so kalau aku kat kiri trailer maknanya aku pakai emergency lane. tak tau la dia tu dok kat dunia mana. pastu siap tuduh aku memotong ikut kiri lagi. bengang betul. aku dah la trauma lepas accident. kete aku hancur. nasib aku pun tak hancur sama je walaupun very likely to have happened that way sebab kena langgar 2x before spin and langgar divider kat tengah jalan. tension aku ngan polis tu.

deena awanis said...

siot punyer polis!!!!

fizz said...

hadoiii double sakit hati! kereta pecah satu sakit hati. polis sengal pon sakit hati lagi. sabo je lah

[ Hanie ] said...

to all:
hehe tak semua yg mcmtu, tp disebabkan 'sebilangan' kecil yg mcmtu, tak baguslah kan :)
thanks semua for your concern :)

Fafau De Craft ( Zana ) said...

kete sy pnh kena!kt puchong..stay umh pakcik ms tu...bgn pg nk gi kj,tgk2...uwaaaa...5 kete dia wat!sunggh ZALIMMMM!tp alhamdulillah xilang ape2..xtau la ape motif..