Saturday, November 20, 2010

Jangan Ketinggalan..yaw!!


bole lawat websitenyer utk tau lokasi Fabulous mom





klik utk tumbesaran


dulu mase pergi expo mcm ni, si kecik dlm perut..baru 4-5 bulan...
skarang dah ade depan mate pun :)
kalau dulu bolela nk menyelit dlm org yg sgt ramai tu w'pun sbenarnye terpakse jgk selitkan badan yg boleh tahan montel masetu w'pun baru 5bln..
dah mcm ngndung 8-9 bln ropenyer...
tp kali ni duk berkira2 nk bwk hannah atau tak ke expo ni
sure ramai...berpusu2 parents2 yg bwk anak dgn strollernyer lg..sure tereksiden2 nnt :)

so..mcm kene tinggal je hannah kt rumah my parents kali ni...
kang bersesak2, hannah meragam, tak syok plak nk tgk2 barang kan..erm





gambar dari yahoo




ni aku ade pertanyaan sikit...
aku dengar2..kalau kite gune baby carrier, tak brape elok utk tumbesaran atau tulang baby...iyeker?
baby carrier mmg la sgt memudahkan parents2 kalau dlm keadaan sesak2 dgn org ramaikan?
so just nk tanye pendpt you all:)



p/s: tak smpai seminggu nk masuk kejer, baju2 lame tak muat lagiiii..aiyaiyai. how neh?











10 Komen:

Nad Nazira said...

hanie..dulu dah start beli/survey barang abby mase 4/5 bulan eh? nad dah nak start survey gak ni..ok ke time ni dah start beli barang..bile pk2 kalau tunggu dah 7-8bulan baru nak start cari barang..macam segedebuk pulak kuar duit kan..wuwu..dah terbayang duit kuar macam air..:)

Mrs Nageb said...

sangat temting lah hai....nak sangat pergi huhu :)

feifairuz said...

aku dah selamat menghabiskan duit di fabulous mom!!.. hehehe

`BaHa` said...

masa expo yg lepas tu I went during 4-5 months jugak. memang ramai sgt org better tak bawak baby.

lg seminggu nak keje? I dah seminggu keje..RINDU hari-hari! huhu

Wani Rahman said...

hai hanie

psal baby carrier tu, sya pernah baca yg xbole ltak lelama...pling lama 2hours...lagi bgus every 30 min kluar kan, dukung or bringkan kjap...xingat bca kat mana..just nak share...correct me if i wrong

hug n kisses utk hannah

Amzira said...

Chupp....nk tny.Baby carrier yg dimaksudkan tu stroller ke mcm yg dalam gambar? sbb klu yg mcm dlm gambar tu kurang ok. Sbb tekanan byk kt bhgan celah kangkang. baby lelaki lg byk risiko. Yang paling ok ring sling or pouch camtu sbb baby blh dgr jantung kita....dia rs secure. Tgh nk beli gak utk my baby.

Dayu said...

ye ke?? tak apsti lah pulah hanie
tp mmg selesa guna carrier dr stroller
lagi2 nak gi expo weekend ni
ok je rasanya

*kalau terserempak nanti tegur lah ye

m@Ri@ said...

menci..nk pergi tapi jauh..sedih..em hani..kalau nak carrie cuba hannie pakai ssc ke rs ke..babywearing gear mcm ni ok..

Jehan Najib said...

aritu masa nk naik kerja, sempat gak la bli kemeja 2-3 helai. sbb sempit tang dada.. huhuhuh... maklum laa BF baby. Masa awal2 tu B* mcm slalu full je... tu yg tk muat kemeja2 lama... terpaksa...

[ Hanie ] said...

nad:
mase 4-5 bln tu pun, beli botol susu jer dulu :D Satu sbb tatau jantina lagi, pastu rase mcm awal jer. Erm rase 6bln dah bole beli sikit2..kalau 5bln tu mcm awal lagi, survey2 bolela :)

mrs nageb:
haa tu la, yg fabulous mum tu dah tak dpt pegi, tatau la expo tu dpt ke tak huhu excited je lebih :P

fairuz:
oohok....aku jeless :(((
aku tak dpt pegi sebab bz kesana kemari..maklumla baru balik rumah and dah nak keje kan..mcm2 nak uruskan huhu

baha:
hehe samelah kite kan? waktu expo dulu, kan kite same due date :)
tu la, ade yg kene tinggal nnt :P

Wani Rahman:
thanks a lot wani :)
sgt2 membantu..insyaallah pasni akan ikut saranan wani hehe. TQ

amzira:
haa yg mcm dlm gambar :)
oooo yeker...isk2 kene hati2 ni, mase beli tu, main beli je sebab utk kesenangan nak berjln :)

dayu:
tu la dayu, tak terbatas pergerakan nak redah ramai org tu kan hehe.
insyaallah..ni pun tatau lagi dpt pegi ke tak hu

maria:
huhu jauh eh maria?
ooo yeker, thanks for the info eyh ;)

jehan:
haa yeker, tu la, ni pun duk pakai jubah je pegi keje haha...baju kurung pun tak sempat lg nak try muat ke tak lagi isk2..