Wednesday, November 24, 2010

Hari pertama kerja

eh ehhhh...beratnyer rase hati nak pegi keje arini :P
rase mcm nak lajak-lajak kan aje huhu

pagi tadi si hannah dah kejutkan mummy die nak nyusu...
tau tau plak yer die mummy nak pegi keje arini...alarm semulajadi dah ade :P
lepas2 nyusu...die taknak tido balik...duk nengok2 mak die bersiap pegi keje
buat mase skrang ni, daddy die lah yg jaga..tgk la 2, 3 hari ni boleh pegi jauh ke tak hehe
kalau suami I rase mcm tak dapek...terpaksala cari babysitter atau nursery

tadi mase lunch break, balik kejap tgk si hannah
boley tak die dah tak ingat akuuuu??
ke aku je emo neh? huhu
baru brape jam takde depan mata die...die boleh buat tatau jer isk2
brape minit lpastu, lepas aku agah2 die, sembang2 dgn die ohh die dah reti nak sembang sambil tersenyum2..so cute! :)
baru la die pandang muka aku..seblom tu, aku dukung pun die duk tertengok2 tempat lain
ewaahh, mogok ke ape ni hannah.. mummy tinggalkan die eyh?

percubaan hari pertama suami menjaga hannah arini....
dua2 lajak tido sampai pukul 11! dang~
abis lah anak dara i ikut daddy die punye time schedule :P
takpela..janji die slamat dgn daddy die daripada duk risau antar kat babysitter/nursery awal2 die kecik ni kan :)
Go Hubby GooO! :)

19 Komen:

Ana said...

tahniah hani kerna telah masuk kerja..hihi..

berat hati kan nak masuk keje, nk tingglkan anak selama 8 jam..huhu rindu rindu..even sekarang pun hani, terbayang2 wajah anak..tgh buat ape lah kan..

btw, congrates hani n hubby.. baby hannah sangat comelll..lebat gile rambut..:)

mAr@ZiEy said...

Selamat kembali bekerja..hehee..sy 1st day masuk keje..hampeh 1 keje tak buat..dok pk psl anak je..abis je keje..sy org pertama tutup PC..hahaha..

fizz said...

hoyehh go hubby hanie gooo!! hannah saje tu merajuk dgn mummy die haha

Umie a'iesya said...

hehhehehe..
hanie...cam nak lik keje cepat kan?
hehehhe

`BaHa` said...

huhu u will hate not just the 1st day, but 2nd day.. 3rd day.. until when i also dont know. rase nak tgk baby grow, tak miss any moment.

Hubby jage? wah anak bapak ni ;)

Nadya said...

aydan pun mase start nk gi keje cmtu gak..xnak pandang muke mummy die..tgk2 tmpt lain..gi keje pun cmtu, blk keje pun cmtu..merajuk la tu..huhu

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

selamat berkerja yer hani heheh ...

amy said...

huhu mesti tk best kn hanie?adeh nasib dah tk keja!!kalau tk menangih nk gi kerja..hana majuk tuu..

MyRule said...

Salam.. Baby kita sama date lahir la.. :P

deena awanis said...

how lucky u guys x payah hantar hannah ke babysitter or nursery..

@yue said...

hubby x keje ke hanie?

mmg cmtu la prasaan bla nk tggal ank..

BuTtErFlyInFraMe said...

wahh dh kembali bekerja..sekejap je rasa kan..rasa mcm baru 2 3 hari lepas hanie bersalin.heheh.


wahh best lah, hubby babysit baby..xpyh risau2 lagi.. :)

fikaryna said...

bagusnya hubby berdikari..

bertuah baby n mommy nyer..:)

goblogbyfarah said...

haha..boleh lak die lupa mummy die..bestnya hubby leh jaga, senang mcm tu...

[ Hanie ] said...

ana:
hee tq ana...u la, terbayang2..teringat2..bile suami bagi tau, die taknak letak, asik nak berpegang jer..rase mcm sian plak kat dua2 beranak tu huu..

mAr@ZiEy:
hehe tu la..rase lunch hour tu tak cukup nak jenguk anak kat rumah..adei

fizz:
goo goo! hehe
haa tu laa, die mogok tu, tak 'bau' mak die kan huhu

umie:
tu laa..org lain pun tak sangka dah 2 bln cuti..kejap btol :P

baha:
tu la baha...rase takut termiss sumting kan. haihh..8 jam ade lah sgt lame..hurm nk buat mcmmane kan
hehe...tu la

nadya:
hee tu laa...baru sehari keje kan. senang2, bagi je penangan susu ibu kat anak, sure die ingat balik :P

hayfa:
tq :)

amy:
amy dah tak keje? huhu bestnyer bole tgk baby spenuh mase kan..

myrule:
hai hai :) Oh yeker...hee kebetulan plak yer :D

deena:
alhamdulillah...
kalau ok..akan diteruskan :)

kak ayue:
die keje ujung minggu..tu yg boleh jaga :)

aleena:
tu la. kejapppp sgt rasenyer
alhamdulillah...harap suami dpt bertahan hehe :D

[ Hanie ] said...

ryna:
alhamdulillah...tp risau jgk kalau suami ade keje ari jumaat huhu...pening den nnt :P

farah:
haa tu la..jual mahal tau memula tu isk isk :P

Jehan Najib said...

wah! awak dh start keje ke? cepatnye rasa... aduhai. masa mcm duit skrg ni. cepat je abis....

tak nangis ke 1st day apart?

NURUL said...

wah sekejap je dah nak keja balik. selamat berkeja hanie :)

m@Ri@ said...

takpe hanie..kecik lagi..nnt besau dah tak mau tido kerja main je..pengsan..hehe..p kerja mst dok ingat kt hannah je kan..hehe