Tuesday, November 9, 2010

1st day keluar bersama hannah

hehe actually, ni takdela 1st time sgt kami ni kluar, sebab sblom ni duk pegi hospital la, pegi injection laa
so ni kire 1st time kami ni kluar pegi jln2 tanpa sebab :P

memandangkan dah tak sabar2 nak keluar after 44 hari berpantang,
hari ke 45 dah terkedek2 si mak nye ni nak bawak anak pegi jln2 ahahah kemaruk!
tak kemane sgt pun, jln2 pegi jusco bukit tinggi
ingatkan time deepavali kat situ takde la ramai, so jusco takdela bersesak2 sgt utk hannah yg baru nk melihat dunia ni
tapiiiii punye lah ramai org rupenyer isk2




so far, hannah tak byk ragam..tido jer cume bile perut lapar je die merengek dan jaga :)
tp still jgk tak bleh jln lame2 nak belek sana, belek sini mcm mase zaman belum ade anak kan
kepala duk risau kalau die meragam jer..tp tak sgt pun :)


YERRRR...bentuk badan aku masih tidak susutttt :(


di bilik breastfeeding...kat sini panas sikit


'girlfriend' terbaru suami ku :P


so arini 1st time pulak nak berjln jauh..
kami nak bertolak ke rumah mertua aku pulak di johor :)
4 jam perjalanan, mcmmane lah agaknyer pulak
si hannah ni skrang ade tabiat baru
kalau die duk nangis2 nak tido, kalau nak pujuk die tido, kene jalan2 sambil enjut2 tgn + tepuk2 sikit...
walaupun rumah aku ni kecik, takat mane sgt nak bawak die jln kan?
alih2 jln setempat jer takpun tawaf satu ruang tamu hihi die bukan tau pun :P
hannah..hannah...

ouh ni nak menjemput skali
insyaallah 13hb nov ni, kami buat aqiqah dan cukur jambul hannah
bukan kat shah alam yer...tp kat johor nun :)
sape2 yg ade kesempatan ke sana, jemput2lah dtg yer..please contact me utk tau alamatnyer :)
majlisnyer lepas isyak..
buat simple2 jer...takde plan byk mane pun
buat yg perlu aje :)
tak sabar plak nak botakkan kepala si hannah tu
tp sayang sgt sbenar nyer bile kenang rambut die yg lebat tu huhu :(



lebatkan rambut ku :D



36 Komen:

Amy-Wan said...

comel sgt!!!! geram tgk..putih melepak! heee~

Fahreen Fredo said...

alaaaa tomeynye hannah!! gebu macam mak dia jugak.. hehehe

kene cukur tuh hanie.. baru rambut baru akan tumbuh.. orang cakap rambut dari dalam perut x elok biar lame2..

@yue said...

tomeynyaaaa hannahhhh...
lebat rambutnya...
mcm muadz dlu pn rmbut lebat..
dah cukur trus jd ikal...
huwaa..

deena awanis said...

alaa tomeynyer..nnt auntie suruh rafique ngorat hannah boleh??

::zAsyikein:: said...

mmg lebat rambut si hannah..comeynyerrrrrr!! gremmmmm... =)
ps:badanku juga enggak susut2 nie...gimana nie

nurarinab said...

comel lah die..da nak botak da eh..

su su said...

putih mulusss,,,gebu si hannah nie...comel

puterihannan said...

lebatnya rambut bb.... sangat takjub bl tgk bb ada rambut banyak.. :D

Dayu said...

lebatnya rambut hannah
mata dia lawalah..comel..comel
nasib anak aunty girl gak kalau tak dah nak booking jadik calon menantu :)

*kalau dpt girl gak anak 2nd nak bg nama Hannah gak

HaNiKo AriYosHi said...

Ya Allah...dia sgt sgt comelllll!!

cik senah said...

comey dan putih melepak macam ibundanyaa.. huhu!.. lebat sungguh rambut dia nohh.. rasa sayang pulak kalau dicukuq.. :)


p.s: tahniah to u & hubby!!

Nadya said...

soooo sweettttt..geram tgh die..melepak putihnyee..rambut Aydan pun lebat dulu..siap kaler perang2 lagi sayang gile nk botakkan..takut rambut die jd lain kan..tp ikut sunnah maka dibotakkan juga la..sebbaik xlain sgt..skang cacak2 n makin lebat la pulak..huhu

Hantu Ulam said...

uikss bestnye hannah da bley kuar jejalan...hoho

nanonano said...

comellll !!

NURUL said...

muka hannah mcm kamu la hanie

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

lebatnye rambut hannah ... hayfa pun tak lebat cam 2 nie yg jelesss nie heheh ..

GreenJade said...

makin jelita hannah dgn rambut lebat beliau :)

seronotnye hannah dpt blk kg yer..dah besar sket nnti bley la jd co-pilot daddy yer..hehe..

easyou said...

salam singgah..comeynya hannah. selamat bercukur ya ;)

Wanie-san said...

wah!!tomeinye!!hehehe

xeea said...

hannah chantekkk!

Anita, Mummy Adzryl said...

comellllll. :D

m@Ri@ said...

oh rambutnya sgt lebat..maria dulu time pantang kerja berjalan je..haha..maria pn tawaf keliling rumah kecik tu je dlu nak tido kan aqil..sbb die mmg suka di dodoi bawa jalan2 kalau nak tido

Mrs. Amie said...

Hanie, rambut nak cantik, bagi cukur botak..hihihi... nnt tumbuh lagi cantik! comelnya dia ;)

Miss N said...

ya allah..comelnye hannah..camne rambut leh lebat camtu tu..comel gile..takpela..lepas potong pon leh tumbuh balikkan..hihi

oneyani said...

alahai comel sgt!

rambut lebat..kulit putih melepak...suke sgt tgk hanie pegang hannah...nampak dia comel dan seksi!

BuTtErFlyInFraMe said...

comeyyy!!! putih melepak cam mak nye..gerammmmm!!! auuuuummmmm!!! :P

nurul aziyana said...

comeynyerr hannah..suci murni muka..hehe..beznyer dh kuar jln2..waa xsbr nk hbis pntng

fizanur said...

mm..comey. cam mama dia

dialicious said...

lebatnyeeee..ape rahsia?ehehehe.hanie comel jer mcm before preggie la..dun worry.heheh..enjoy sblm start bekerja k..bilela dpt tgk si comel hannah ni..geram k!jgn bagi dia kurus tau..u rajin2 la minum soya jagung..petola ke.lama2 bykla susu nanti..hehe

[ Hanie ] said...

thanks all :)
rambut hannah skrang dah kene nipiskan...tak bole nak botakkan kepala die sebab die ade ruam aritu sampai kepala die ade kuping2 kulit kepala..nak cukup abis takut terkopek/berdarah plak..so potong kasi nipis jer hehe. Nanti kite up gambar terbaru hannah :)

AmyMizzunderstood said...

ya allah hanie..comelnya hana..!!
dah la putih..rambut lebat plak tu!geram2..tak jumpa2 lagi ni...haihh..

Nadya said...

hanie, aydan dulu pun rambut lebat n ada kupin2 kulit kering. cradle cap name die. tp cukur bg botak sbb lg senang nk bersihkan. mase botakkan licin tu sekali terkuar kuping tu..kalu kepala die basah or letak oil xberdarah..

violet VC said...

tomeeeeyyyy sangat...hehe

~LIZA~ said...

lawa bila besar nanti :)

Ina Hashim said...

eeee geramnyaaaa...comellllllllllll amat

just azura! said...

oh comel nye anak awak!