Wednesday, September 1, 2010

mood raya? nan ado

tuan punye blog ni masih disini
belum beranak lagi :D
cumaaaa...masyaAllah malas betul nak updet blog
tatau mcmmane nak start, tp mcm ade cerita sbenarnye :P

keadaan diri, semakin membesar dan cepat mengah kalau berdiri lama dan membuat keje yg agak berat spt membasuh pinggan! ahaha
tak boleh diri lama...kang mulala pinggang ni rase berat jer
haihh..ni anak dara dlm perut ni..jgn malas tolong mummy k lepas ni (harap2 betul la anak dara)

semlm timbang berat, sejak berpuasa ni, dah turun 2 kilo!
haha tatau la nak suke ke..risau ker
tp dlm hati, mmglah sgt suke, sape tak suke turun berat oiit :P
tp yg risau, keadaan baby dlm ni
cukup berat tak die tu?
next week ade cek up, tatau ape kate misi..harap2 itu normal waktu berpuasa :)

perut pun skrang ni, kadang2 slalu jugak mengeras
tp baby tetap aktif, kadang2 rase tersembul kaki die belah kiri perut
bila2 imagine, rase mcm adela seinci kot pjg kaki die hehe (imaginari tinggi btol!)

ramai yg kate, aku ni dah sarat...perut pun dah kebwh
tp aku tgk, same jer
kadang2 harap cik baby ni keluar sbelum raya (sebab dah malas nak pegi kejerrrrr!)
kadang2 nak suh babyhold dulu, tunggu mak die ni beraya sakan dulu,
mkn semua bende yg diinginkan dulu, baru menjalani pantang :D
tp tatau la kan, cepat lambat...tetap tak sabar dah
Jgn on the way nak balik Johor, nak terberanak...haa haru tu. (tahun ni beraya di rumah sang terchenta sehari dua dulu, then pulang ke KL balik)

Persiapan raya? Nan ado untuk diri sendiri huuu
nak beli baju raya pun serba salah
kang beli, mesti nak cari baju yg doubleXL! kang pakai kejap, dah kene simpan
nak pakai baju yg sedia ada, dah burink pulak
camno?
kuih2 raya pun, tak terbeli lagi..cuma kerepek mepek je yg dah ade
tu pun beli kat akak kat opis ni
mood raya tahun ni merundum sikit...
kalau tahun lepas, seronok betul merentasi jln Tar yg sarat dgn manusia waktu2 puasa
skrang ni, jgn harap la nak melagakan perut dgn org ramai kan
kang ade yg kene papah mak yung ni yg terkelepet tgh2 org ramai yg bukan calang2 ringannya lg ni :P
so, misi mencai kuih raya diharap boleh diambil alih oleh suami terchenta :)
saya tukang merahsmikan je nanti huuu


16 Komen:

ciare (^_^)v said...

sama la, berat i pon turun 1 kg pose ni. tp doc ckp ok sbb berat baby naik..normal kot bln pose ni :)

wuaaa xsampai sebulan lg yer hanie?smoga berjaya mngeluarkan baby nti ye :)

fikaryna said...

hanie..kira usaha nak basuh pinggan 2 kategori rajin la tuh..

tggl lagi lbh kurang sebulan..moga selamat jer..tapi sblm masuk musim pantang..raya ni makan apa yg teringin dulu..huhu..

deena awanis said...

jangan risau Hanie..i pun turun gak berat compared to bulan lepas..tapi berat baby naik jer jugak..doc cakap xde pape..normal sbb kita puasa..

Mrs Nageb said...

sonoknya...hanie ada turun berat sikit...i lak yang menaik..uhuks....ghajin bonar nak canai kuh raya cik hani oi...beli je lah ye..hehe

Hantu Ulam said...

hehe..kak hanie kt sama la..

x wat prepare ape2 pun utk raya. pk baby je skang. harap baby kuar pas raya..sbb dlm kepala nk mkn ketupat n rendang byk2 ni...hehe..

kak hanie nnt baby da lahir, roger2 la eh..:)

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin

Atiqah Adnan said...

alahai.. ibu mengandung nie.. mesti dah sarat dah sekarang.. betul juga tuh.. nak beli baju nak soping pun susah kan. sebab keadaan diri tak mengizinkan.. ^^

takpe.. tak sabar tunggu baby hanie keluar mesti cUteee macam daddy n mummy dia.. [selalunye anak dara ikut muka ayah dia kan..]

mAr@ZiEy said...

Hanie..normal kalau berat turun time bln pose ni..tp berat sy naik..cuma HB je turun for the 1st time..huhu..

Sama la kter..mood raya agak suram kali ni..lebih pd mood nak sambut org baru je kan..eh..husband hanie org Johor rupanya..sama ngan Mar..thn ni blk Johor dlu..harap2 takde la wat hal yg serius baby ni time menempuh perjalanan ke Johor nnti..da sah2 jln nnti jem gler..

NURUL said...

sama la nurul dulu time sarat pregnant tahun lepas masa tu hari raya mmg tak ada nak buat persiapan pun. baju raya pun yg jenis gaun. ni thn ni dah slim balk ada anak mmg kaw2 buat persiapan raya. eh eh daku slim ke lepas beranak? hehehehe

Ainul said...

kita turun 3kg bln pose ni.mula tu takut gak.tp bila p check up nurse senyap je.ok la tu.lgpun dia tgk baby gerak ke tak.wlpun pose baby ttp aktif smpi mama dia semput jadinyer.
ainul pun takde mood nk raya.serba salah nk beli bj raya.nk p sopping pun malas.hubby pun perli sbb kalau tak peknen mahunyer tawaf byk kali shopping complex tu.hihihi

m@Ri@ said...

xpe berat klu turun tp berat baby ok dont worry k hanie..

Puan Jiha said...

ish dah x lama tu.... ala hanie takde gambo ke... upload la.. nk tgk mak yung hehehe

take care ya

mamaleen said...

selalunya dekat2 nk bersalin berat xkan naik dah... i dulu pn mcmtu.. makin turun masa nk dkt 2mggu sblum bsalin

mamaleen said...

slalunya dekat2 nk beralin berat akan turun..

Fathiyah said...

next year confirm mood raya hang extravaganza beb.hehehe =) ape2 pun, just enjoy raya k!

BuTtErFlyInFraMe said...

alena pun malas dh nk shopping raya..mood semua tak ada..nak buat semua benda malas..nk dtg keje pun malas...buleh? :P

feifairuz said...

hanieee!!!!!!!!
berat turun ek? xpe nnti ko cek minggu depan tgok nurse kata ape.. rasanye ok je tu.. aku ni pun mood nak raya kurang skit wlaupun dah kuar dah manusia comel dlm perut aku ni, tp kerisauan kuning dia naik semula tu ade.. so far dah 2 kali dia admit spital, cuti merdeka pun kat spital.. hopefully raya ni duk umah je lah..
ape2 pun, selamat hari raya maaf zahir batin ye.. and selamat menikmati zaman mengandung ni, nnti bila bby dah kuar, ko punye penat double beb.. tido mlm x usah ckp la.. hehehe