Wednesday, July 21, 2010

Teringin lagi!

gambar yg di google pun haruslah menaikkan semangat utk menggiurkan lagi anak tekak huhu


dulu mase awal pregnant, aku teringin sgt nak mkn siput sedut masak lemak
alhamdulillah..dah tertunai pun..
kalau tak, agaknye tersedut2 anak aku dlm perut ni huhu

skrang ni...tah mcm mane, aku teringin pulak nak makan cempedak goreng dan mentah!
nasib baik tgh musim kan...
takdela susah benor nak cari

aritu ade beli kat gerai kuih
tapi alahai kecewanya..
tepungnya lebih byk dari isi cempedak tu
rase mcm mkn tepung! rase cempedak tu ade la sikit..tp tak puas hishhhh

tadi lepas aku buat cek up kat k.k
tinjau lah kat gerai yg sblom ni aku ade nampak jual buah cempedak.
ingat nak goreng je sendiri..biar puas hati
tapi arini bile nak beli...die boleh takde pulak!
adoiiii...
dugaan betul
harap sehari dua ni dpt la jamah
kang mengidam lame sgt..payah pulak
tetibe aku teringat cerita lama yg pasal ibu yg ngidam kena belah perut dan kene hukum sebab tebuk buah cempedak/nangka raja, tgk2 anak dlm kandungan die pegang buah cempedak tu huuu

pasal cek-up aku
arini rasenye paling rendah bacaan2 medical aku :D
berat pun tak naik byk...dlm 2 kilo je
eh sblom ni 3-4 kilo ok naik setiap bulan, pengsan!
tekanan darah pun, lebih rendah dari biase
baby pun, kpala dah kat bawah...nurse ckp jantung die bunyi kuat..erk
cuma kaki aku rupenye dah mula membengkak
terus terkeluar ayat ni aku tanye kat nurse,

"laaa...dah bengkak ke nurse, tatau pulak kene cek kat buku lali. slama ni ade jgk tekan2 kat kaki ni. Tp org kate, kalau dah bengkak dan lmbat naik bile tekan..dah nak bersalin eyh nurse?"

hahah nasib baik nurse tu ckp tak ...
mekngot betul aku ni :D

13 Komen:

`BaHa` said...

my weight pun tak naik since 6 bulan smpi ke 7 bulan ni, selalu memang naik 3-4 kilo jugak sebulan. esok baru ada check up, hope kepala baby dah ke bawah jugak.
swollen leg belum lagi.. huhu makin takut! ;p

Reen said...

reen dlu ngidam nangka.. dpt mkn, tp org kacau.. x puas mkn.. hihi

sedapnye cempedak!!

Ina Hashim said...

walla...sedapnyaaa cempedakk...huwaa..kt sini bukan musimnya....

BuTtErFlyInFraMe said...

alhamdulillah...nasib baik ngidam masa tengah musim kan..

eh tapi kite suka makan tepung dari isi...kalau nk mkn isi, nk cr yg nipis kecik je..isi tebal tak suka..hahahah.

mcm2 kan..tapi selera yg x mengandung tak leh pakai untuk ibu mengandung..

makan selagi boleh ye hanie...esok nnt kena bepantang lama... :)

deena awanis said...

bengkak kaki check kat buku lali ey??hhuhu..so far, xde bengkak lagi..ntah ler..

Hayfa alyya my's Baby Gurl said...

owhhhh sama la mai masa pregnant dulu pun teringin nak makan siput sedut jenuh gak husb mai cari alhamdullilah dapat juga makan tapi buah cempedak tak dapat makan sebab time 2 x ada musim 2 yg hayfa meleleh2 air liur dia heheheh...

nurul aziyana said...

musim cempedak skrng ni..senang jer nk carik..lg besh goreng sendiri..cmpuran tepung goreng adabi+tepung gandum+tepung beras..mmg rangup

Wanie-san said...

org mengandung memang mcm2 mengidam kan?
nnt xpasal2 air liur baby meleleh2..*bukan pengalaman ye..tpi mak yg ckp..hehe*

btw..hope kesihatan kak hanie baik2 saja..:)

nurarinab said...

sronoknye bby da besar :) x lame lg kuarlah die :)

@yue said...

ANGIN!
makan wat alas teringin je ye..xleh makan byk..angin tu..nt perut dah msuk angin len plak cite..

Fathiyah said...

kte mmg tak puas hati beli benda2 grg kat luar.sbb tak sedap.bila teringin mkn pisang grg,grg lah pisang.mkn sampai kembong.hehehhe..

fikaryna said...

cempedak mmg sedap..tapi kalau org yg x tahan angin..jgn makan banyak..nanti x bole tido pulak..huhu.

Sellynna said...

Sama la masa ngandungkan anak ke 2.. teringin cempedak goreng gile2 punya sampai 3 ari demam.. dah la tak musim..

tp anak pertama, tak ngidam pape.. sbb masa awal2 pregnant hubby ada slowtalk dgn baby dlm perut.. slow2 je hubby pesan, kalu nak pape mintaklah mende yg senang dicarik.. alhamdulillah terus tak ngidam.. tp no 2 lupa nak buat hehe.. ni petua je..