Thursday, July 8, 2010

Tafsir dari mimpi

aritu aku ade mimpi yg agak gerun jgk bile diingat balik
mimpi ape?
mimpi aku terberanak awal!! huhu

dlm mimpi tu, ade situasi aku pecah air ketuban la
meleleh-leleh kau mcm air paip ...byk plak tu hee sgt dramatik tau mimpi aku
pastu mula la nak kelam-kabut
sebabnya beg hospital, barang2 baby semua tak lengkap lagi!
kosong!
tp dah nak beranak dah tu :P
last2 pegi hospital tgn kosong...
pikir2, nanti suami balik rumah pack barang2 kemudian and beli brg2 mane yg tak cukup
mimpinya sampai la aku bersalin
tp aku dah tak brape ingat dah scene2 tu

seram kan?
aku dah nak masuk 7 bln ni
kemungkinan nak bersalin awal /tak cukup bulan...MAYBE ade
harap2 la bila sampai wktunya...semuanya ready
ohh...ohhh


p/s: slalu org kate mimpi ni terbalik..mimpi bersalin awal..ntah2 nnt bersalin lewat :D


15 Komen:

modusoperandi111209 said...

wat..air ketuban mcm paip. ish2.. =O

insyallh moge sumenye slmt =)

fabulous.farah said...

main tido jer kut..tak pon dia suruh cepat2 lah selesaikan hal2 barang baby tuh.hehe

fikaryna said...

hanie nih pk sgt kot..hehe..insyaAllah semuanya baik2 aje..dan berdoa banyak2..

AmyMizzunderstood said...

ayoo hanie..jgn pecaya la mimpi2 ni okeh...doakan yg baik2 aja..

deena awanis said...

kita pun slalu mimpi mende2 gitu jugakk..sbb tu laju2 je readykan barang2 wajib baby..huhuhu

@yue said...

papepun..beg bby..beg maknya sediakan awal2..serta dokumen penting..percaturan ALLAH kita tak tau..:D

jgn risau..tenang..moga ALLAH permudahkan..

m@Ri@ said...

maria dlu pn sll mimpi beranak gak..hehe..

yg penting sediakan sumernya..beg mak beg anak n lengkapkan diri sendiri..ok?gud luck dear..

.:Mrs. Engineer:. said...

tu maknenye, kne prepare lg awl...he3...gudluck eh...insyaALLAh sume ok...amin...

nurul aziyana said...

waaa maksudnya suoh ready barang2 la tu..hehehhe tp seram gak la kan..eh tp member2 yana pun slalu dpt mimpi gtu sblm beranak tp ok jer..so jgn risau sngt..yg penting buat persiapan

BuTtErFlyInFraMe said...

doakan yang terbaik utk kamu! :D

Mrs.aisheiteru said...

hanie...sy ade jgak mimpi benda2 tak baik since preganant. nape ek??? takut jgak...

GreenJade said...

hanie byk mikir sgt nih..InsyaAllah xde ape2..mudah-mudahan selamat2 sumenye yea..doa byk2 :)

[ Hanie ] said...

modusoperandi111209:
hee tu la..sgt dramatik sungguh mimpi itu :D

fabulous.farah:
hehehe, nak cepat2 pun, kene tunggu putaran ongkosnye dtg kan :D

ryna:
hee agaknye la kot. sampai bwk ke mimpi :D Insyaallah harapnye gitu

amy:
hee, tu la, takut jgk kalau jadi btul2..adoii, byk tak ready lg ni :D

deena:
wahh, byk dah ready eh? heheh tu la, pasni kene bersedia lagi :D

kak ayue:
hee baiklah, try utk sediakan secepat mungkin :D

maria:
hee thanks maria..insyaallah, tgh review2 balik ape yg urgent :D

Mrs. Engineer:
insyaallah
tu la, harap semuanya ok :)

aziyana:
haa yeke. harap tade pape dan hanya mainan tido aje la ye tak hehe. seram! :D

alena:
hee thanks alena, me too to u :)

Mrs.aisheiteru:
tu la, byk fikir sgt tak. takpun saje baby dlm perut suh ingat2 kat die :D hee

kak jade:
hee insyaallah :) same2 berdoa TQ kak jade

nuni said...

aku tak tau la apa korang biasa pack dalam 'beg hospital' tu sebab aku sendiri takde pengalaman sendiri.

tapi biasanya kat labour room, kitorg pesan bawak masuk 3 benda je... tuala baby, lampin and diapers. baju baby pun kira optional je... boleh bawak later bila dah masuk wad. botol susu and puting diharamkan sama sekali.

xeea said...

sy pun penah mimpi camtu!
lg pulak dah hujung2 ni, mcm2 mimpi. haih. saikoooo