Monday, July 26, 2010

so cute :D

sumber dari Baby-Gaga





minggu ni dah 30 minggu!
lagi 10 minggu je lagi..
tah2 baby ni nak keluar awal..
jadi tak byk mase je la lagi kan nak menyediakan diri huhu
cek up pun, dah start 2 minggu sekali

debar pun ade, takut pun ade
kadang2 sampai sekarang aku tak caya dah nak jadi mak org...boleh? :D
mental tu kadang2 belum brape nak sedia..mcm nak main2 je lagi..erk.
tp tetap seronok bile pikir satu t'jwb sbg seorang ibu akan hadir satu hari nanti :)

sejak dah tau gender baby ni
asik2 nampak yg warna pink je
haha yg lebih excited adelah daddy die :)
megasale pun dah start kan?
skrang ni dlm kepala takde dah sgt nak shopping utk diri sendiri
si kecik ni lebih diutamakan
barang2 baby bukannye murah skrang ni

tak lama lg pulak nak puasa
gantipun tak abis lagi ni :P sehari lagi
tatau la perut ni dpt bertahan ke tak
asik nak mengunyah jer...kalau mkn tu tak bole lmbt sket..
tp bile lagi kan nak puasa penuh sebulan kalau tak time pregnant ni
semoga dikuatkan iman dan semangat ni :) AMIN

p/s: ni namanye entri campur-aduk :P

12 Komen:

naddynad said...

Hanie : jomm lumba sapa kuar dulu...hehehehe..

baby gal kan?? yay!! ada geng!!
mcm xcya kan?? lebih kurang 60hari je lagi nak jupe baby memasing, harap semuanya selamat la hendaknya :)

That's so Jaja said...

huhu...gudluck hanie! tak lame lagi dah tu! kejap jer lagi...sabo yek... :)

Ainul said...

bestnyer dpt baby girl..mesti rambang mata tgk dress pink yg cun melecun..hihhii

deena awanis said...

yeahh!!chayookk!!mari bersama2 puasa penuh...=)

Reen Fredo said...

hanie due date bile? x lame da tu.. prepare awal2.. kot2 si kecek kt dlm tu nk kua awal, senang:)

@yue said...

Insya'allah bleh pose..
time saho tu yg penting..
KURMA jgn lupa..byk khasiatnye..

fndrocka said...

anak first ni memang excited lain macam iye tak..kalau betul dia nak kluar awal..suruh dia keluar 1st ramadhan baru ssyok

NURUL said...

hanie...gender hanie girl ye? wahh leh geng dgn raina nie

amy said...

cepat giler masa berlalu..hehehe..ritu rasa baru 20++ weeks kan?skrg dah 30 weeks..OMG!!well hanie..gud luck ya..semoga menjadi ibu yang tabah..hik2

fei fairuz said...

cepat kejar aku.. aku nak masuk 34 weeks da ni.. hehehehe
aku dah start beli baju pink, bunga2.. selimut warna purple riben2 segala.. tetiba mak aku kata, if dibuatnye kuar yg tergayut2 camne? hahaha... aku pun mcm, xpelahsimpanla tunggu bg adik dia.. tp so far aku dah check 3 4 kali, pompuan.. tp kuasa Allah jugakkan.. ehehe.. tp aku still bli gak yg girl punye..

[ Hanie ] said...

nad:
heheh mau lumbakah? jummm... :D
oo girl jgk eh bb nad? ;) insyaallah bergeng kite...patutla kite dua ni kembang semacam mcm same je ye tak? heee
tu la, tak sabar. Tp sbenarnye kejap je mase berlalu...tup2 tgk anak dah nak skolah (erkk...sgt advance ke depan haha)

jaja:
hee tq jaja. u too. same2 lah kite menghitung hari yerk ;)

ainul:
yerrr..sgt rambang. rase mcm dah terlebih2 je baju si kecik ni huhu

deena:
hee insyaallah...kene kuatkan semngat ;)

reen:
due 1 oct. tu la...tu yg seram tu takut nak terkeluar awal kan hehee.

kaka ayue:
hee tq kak ayue for the tips. tp sejak pregannt ni, tak termkn plak kurma..knape tah isk2

fndrocka:
huuu kang keluar bln puasa, jenuh ganti plak :D

nurul:
hee insyaallah...kalau scan tu tak tipu :D tu la, boleh geng! ;)

amy:
tu la amy..kejap btul.
tup2, amy pun dah 20++ weeks. sekejap je rase..kang dah bersalin sure rindu saat2 tgh pregnant ni pulak :D hee tq.. u too.

fei:
hahaha mane nak tahan ma. sejak dah tau gender ni, aku dah tak nampak dah kaler lain, asik nak ke pink jer. tp cuma baju2 je la...bende2 yg besar kene cari unisex, kang senang kalau nak recycle :D

GreenJade said...

owh dh dekat yer..mcm x caye jek. seronotnye bb gal..senang nk beli dress ehehehe