Monday, July 12, 2010

in 28 weeks

alhamdulillah
bertambah lagi usia kandungan ni :)

1stly nak mintak maap byk2 kpd teman2 sahabat2 yg ade menjemput si ibu mengandung ni ke majlis kawen, baby birthday party, aqiqah...
kebanyakkannya aku tak dpt turut serta
blame the hormon dan keadaan diri nih
kejap ok, kejap tak larat, kejap tk sehat, kejap nak terlentang jer dan mcm2 kejap lagi huu
apepon, i'm happy for all of you
semuanya jln lancarkan? :) Alhamdulillah

So dlm minggu 28 weeks ni..dan start dah 3rd trimester
keadaan mcm makin sarat
org tgk keadaan ni, mcm dah nak 'meletop' dah
ade yg siap ckp, "ehhh ingat dah bersalin dah, ade lagi kat ofis?"
hishh
nampak sgt aku ni besar dari usia kandungn sebenar
takpelaa...baru la comel kannnn hahaha ayat nk sedap ati sendiri :P

si kecik dlm perut ni pun makin aktif
kejap tendang kat atas, kejap cuit kat bawah
kadang2 tu...atas bwh die usik huhu
terkejut di buatnya
tp kadang2 aku perasan, asal aku nak rase pergerakan die yg awal2 tgh aktif
tetibe die senyap hehhe
malu kah?
die tau ye mummy die ni nak main2 dgn die :D

tadi baru call vision college nak buat appointment 3d/4d scan
samada sabtu ni, atau next week bole buat scan
tak sabar nak tgk budak tmbam dlm perut ni
dan yg penting, Jantinanya!
lagi lame tak dpt tau, lagi suspen dibuatnye
mcm nak beli je mesin scan tu taruk kat rumah
hari2 bole aku pulun belek die :P

sakit pinggang makin terasa kalau baring lama dlm satu position yg sama
nak beralih badan? haa mcm kene renjatan elektrik jer
sakit!
letak bantal kat pinggang pun, tak jalan
tp nasib baik la bile berjln ok...takda tertonggek2 dah mcm dulu

cek list barang?
masih lobang sana sini
bile tgk org lain punye ceklist, makin lama, aku punye cek list jadi bertambah hahaa
lagi byk bnde pulak yg takde :P
ramai yg dah nasihatkan prepare barang yg penting dulu
tp mase duk cari2 yg penting tu, tibe2 yg tak brape nk penting yg menggoda jiwa :P

6 Komen:

deena awanis said...

barang baby sumer memang comey2..tapi yer laa kan..bajet kena jaga..so, utamakan ape yang lebih penting ler..=)

NURUL said...

wat full detail scan kat vision collage ye hanie? leh jumpa? tmpt kerja nurul dekat sgt kat vision college tu

xeea said...

make sure minum air banyak2 sblm scan session tu tau. biar sampai pundi kencing penuh. insyaallah, bole nampak clear.

mesti eksaited kan?
gluck!

Mohamad Nur Hidayat said...

gratz..
jaga kesihatan 2 tau

Sumijelly said...

wah...nak menyambut org baru yek..
semoga selamat la segalanya...

memang berdebar nak menunggu kelahiran anak nie...

ambil banyak panduan seperti tempat bersalin, lepas bersalin, cara berpantang...

pas tu kene tahu penyakit2 bayi ni...
semoga selamat segalanya yek...
amin

Sumijelly.com

Reen said...

waaa baby dia da bsar ye..
x lme da tu hanie.. siap2 kn beg spital sume.. tuk mgelak sbarang kmungkinan.. da ckup brg update je dlm beg:)

take care!