Friday, July 23, 2010

haihh...pening!

PERTAMA:

breastpump mane nak beli..
medela? swing? mini electrik?
avent?
spectra 3?
semua tatau lagi


KEDUA:
set bersalin mane nak beli...pun tatau lagi
nona roguy?
leesa formula?
amway? sape dealer kat sini? dan siapa tau kot2 ade jual kat mane2?


tgh ade duit gaji dah masuk ni...
kang dah kering poket, baru nak dpt ilham :P
harap2 lah dpt petunjuk penat dah buat review-bace-sana-sini tp-masih-tatau-nak-beli-yg-mane
bace forum ni, kate ni elok...bace forum tu, itu pun elok..
padan dgn muka aku huhuhu


harap dpt 'mimpi' sehari dua ni :D
oklah, slamat berhujung minggu

14 Komen:

mAr@ZiEy said...

Amway..coz sy pun akan pkai Amway yer brand nnti..hehehe..best2 dia yer produk..100% from herbs..

::zAsyikein:: said...

hehehe,...pening dah?
kein amik amway tuk set lepas bersalin
utk breastpump, kwn bg pinjam dulu avent nyer manual n spectra3 tuh..dia suh guna dulu,sbb kein xmade up mind nk beli mana..tp kein tingin medela!!...

nurul aziyana said...

hani, ader beli majalh pa&ma latest?kt ctu ade state kdai2 yg ade sales brestpump..berbaloi jugk la hrganya.. n 20-23ogos ni ade parenthood carnival kt mid valley ader sales jugk

Fathiyah said...

pertama : ntahla hanie.kte pon konpius.tak sure mn 1 yg ok.

kedua : leesa formula.kata member yg pnh guna bgs set bersalinnya

selamat bershopping.mega sale start esok!!!hehehe

Ainul said...

breastpump medela swing bgs.kalau set bersalin kakak kita bgtau nona roguy bgs.ni pengalaman dia sendiri.nanti dlm pantang selalu sembelit.ms mkn NR ni nk poo senang la.selamat bershopping :)

deena awanis said...

dina dah decide nak beli spectra 3..sebab dia yang paling murah dalam kategori dual pump..hihihi..lagipun, feedback untuk spectra pun not bad jugak..

kalo ikutkan hati, nak jer rembat freestyle.tapi, pikirkan bajet..terpaksa redha la..huhuu

Hunny said...

mmg pening kn nk pilih mane satu.sume review berlainan..nk usha steriliser n warmer lg ni.harap2 ada yg sudi membantu :)

cinta_north2south said...

I beli set bersalin Nona Roguy (NR) kat sini :
Mama N Damia Enterprise
B15-1 Jalan Teknologi 3/9
Bistari De Kota
Kota Damansara
47810 Petaling Jaya
Tel/Faks : 03-6141 8544
Email : sales@mamadamia.com
Website : http://www.mamadamia.com
http://www.nonaku.com
http://www.mybengkung.com

Register jadi ahli RM10 terus dapat harga ahli. Huge different tau than retail price. Best lagi, boleh beli bengkung sekali.

Hope it helps! :)

Puan Jiha said...

breastpump: medela swing.. heheh i just love my swing =)

set bersalin: amway... mama Jiha dealer, tp kalau nak gi beli kat kedai amway pon ada gak.. dekat wangsa maju, kedai yang sederet ngan carrefour tu.. die dkt2 ngan slimworld =)

Anonymous said...

hye hanie, juz want to inform u dat on dis 7 August 2010, KPJ Kajang Specialist Hospital will have a Hari Penyusuan Ibu Sedunia. on dat day also ada jualan breast pump and might have a diskaun on it. but the cnfrm model yg akan ada is Spectra.. for Medela and others not sure yet.. and also ada jugak Mommy To Be Fashion Show Contest.. u juz masuk je dapat hadiah, mayb (dats what the hosp people told me).. i also mayb join the fashion show, hehe.. so if nak beli breastpump with diskaun mayb u can go there on dat day.. tp rasanya better pegi pagi takut petang dah habis pulak jualan dan acaranya.. so, dats all la juz to inform u.. utk set bersalin tu im not so sure about it.. ok..

[ Hanie ] said...

maraziey:
thanks for the review! ;) Sgt2 hargainye hehe.

kein:
oo amway jgk eyh? yey, tq kerna membantu :) tu laa, kalau ikut kenginan, surelah yg nak terbaik-termahal-ter ter lagi hee

aziyana:
haa, belum beli lg. ouh yeke? kene dptkan ni..thanks for the info yana :) mari kite serbu nanti! hehe

fathiyah:
hee tq fathiyah :)
byk produk yg ok kat pasaran, tu yg pening nak buat pilihan tu :P

ainul:
oo yeke. Dgr2 jgk NR punye ubat sembelit sgt berkesan :D

deena:
tu la, kalau spectra 3 ni, yg skali whole package, mmg sgt murah. tu yg terbukak hati jgk nak rembat spectra je tp tgh duk timbang tara lagi ni :D

hunny:
tu ar, kalau invest takat puluh2 hengget bleh lagi. ni ratus-ratusan ni, tu yg kene pikir leklok hihihi :D

cinta_north2south:
tq sooo much! mmg sgt2 membantu ;)

jiha:
haa tq so much jiha. ade eyh kat carefour tu? tu la, tgh duk tanye2 jgk sape dealer hehe.

anon:
tq so much for your info :) sgt membantu..tp 7hb tu ade hal pulak huhu. insyaallah akan try singgah. ibu2 yg lain, bolela jejak ke sana k ;)

That's so Jaja said...

hanie....

utk set bersalin tak tau la mane yang bagus tp rase cam nak beli amway jer...

breastpump lak jaja dah beli swing...tp terpengaruh gile2 dgn fs pulak sbb double pump & battery operated. s3 pon review sangat bagus. semangat nih nk breastfeed exclusive tp baby kena tunggu 3 bln setengah lagi br kuar...hahah...

aiesya said...

hanie,

set bersalin hold dulu pun takpe..tgk camne..mcm aisyah dulu mase aqil kluar kuning die truk sbb luka mase bersalin..so takleh makan jamu...n sampai kesudah tak makan jamu..just makan madu nak bagi panas badan..after dah bersalin, klu nak makan, ni mintak husband/mak belikan pun takpe..

breastpump depends on budget..aisyah budget sket beli manual jer..but very portable..for me la...ni beli awal takpe..sbb klu boleh dari 1st day trus pump, just incase baby susah nak leech..

good luck! n take care!

[ Hanie ] said...

jaja:
tu la...review amway bgs kan? mcm nak rembat satu jgk :)
oooh..kalau dah cukup duit boleh beli yg freestyle ke kan...hehe ni blum mencukupi, memadai spectra3 atau madela swing aje kot :D

aisyah:
oo eyh...
betul jgk tu kan. tp kalau nakmintak hubby beli kan..kang terbelit nak explain mcmmane..huhu
ha tu la nk cari awal..tp masih tatau nak pilih yg mane lg :D
hee tq...u too! ;)