Monday, July 19, 2010

3d/4d scan lagi :D

sepanjang aku pregnant ni, dah dua kali kami pegi buat 3d/4d scan!
haha, kemaruk tak? :)
kalau boleh, aku nak angkut jer mesin scan tu balik rumah...hari2 aku boleh hadap gaga
cume tak mampu je :P

mcm aku mentioned kat entri sblom ni, memula kami nak buat scan kat vision college kan?
tak jadi buat kat situ sebab penuh!
yerla..utk result yg bagus, dorang suggest within 28 weeks - 30 weeks utk buat scan ni utk jelas dan nyata
skrang aku dah 29 weeks
jadi, sebabkan kesuntukan masa, kami pegi cari klinik lain jer

dan dicadangkan, kami pun pegi la ke Wellagain Healthcare Center kat sunway
berhadapan dgn sunway piramid (tp tak betul2 depan sgt pun cuma deretan kedai depan piramid tu, sberang jln besar)
sebelah old town coffee house

servis kat sini, boleh tahan jgk
harga pun RM 90 utk 3d/4d scan.
mengikut sornographer kat situ, kat situ 2d scan pun dorang buat detail
tp mahal skit la kot...
brain baby pun boleh tgk...tp nak kene pegi within belasan minggu
besar dari tu, susah dah nk tgk brain baby :)
so kami ni tak buat

Aritu...mula2 kami just buat 3d/4d scan
dlm duk scan2 tu, si sornographer tu suggest buat 2d scan utk tgk detail baby punye badan, tulang, jantung, mulut, idung
haha kami ni dah termkn la offer die tu..so add up RM 90 lagi
kan aku dah ckp...kalau mesin scan ni ade kat rumah, abis kami kejekan :P
video pun kami dpt skali

so marilah kite tgk si baby yg dah tembam sgt itu
mulut pun dah ala2 angelina jolie ok! heee




nampak tak muka dia?
mulut, idung, eye lip pun boleh nampak hehee
tembam tak? :)
berat baby skrang ni dah 1.8 kg
normalkan? ke dah terlebih berat? huhu



memula, susah betul nak nampak mukanya
sebab baby letak tgn die atas muka huhu
jenuh laa duk usik2 die kasi beralih tangannya
nasib baik die nak..so die tido gaya atas ni...tgn kat dagu
hehe comellllll...geram aku dibuatnye :P

ade masetu, kami nampak die tersenyum
tgh kunyah
mulut tgh mcm nyotnyot :P
dan tgh menguap! tp tak dpt capture time die nguap sebab tetibe je ternampak huu



haa, nampak tak mulut die?
muncung kannn? ahaha
suami aku ckp, mcm mulut aku
OooOOo baru aku tau, slama ni mulut aku ni ade gaya2 angelina jolie rupenyeeee. Eh.



jeng jeng jeng
bende yg kami nak tau dah dpt tgk!
puas tunggu
nervers pun ade
sornographer tu siap tanya..kami berdua ni teringin nak baby ape
dan suruh teka bila dah dpt view atas ni
dan ape yg kami hajati tu, betul hehehe
nampak tak tutttt die? :P

aku siap tak caya...
siap tanye kalau nnt baby dah lahir, boleh jadi tak tersalah jantina?
sebab dah byk kes kan waktu scan lain, waktu deliver lain pulak
dia kate takde, ni kompem ni
hahaha brape kali aku duk pusing2 ayat tu, tp die kate tetap dah kompem :P
so....baby ni adalah

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Hanie Jr. :)
insyaallah

23 Komen:

.:Mrs. Engineer:. said...

besh gle kn dpt tgk baby dlm tummy... :)

nanonano said...

bley sopim baju pinkies manyak2 ehh..
;)

goblogbyfarah said...

wahhh baby girl!!!!
habislah duit beli baju comel2!hehe..

AmyMizzunderstood said...

heheh hanie junior..amy baru gi check up last saturday but..tak dpt tengok lagi..coz kedudukkan bby tutup dia punya tutt..kena tunggu lagi la nampaknya..hehehe

Wanie-san said...

bestnye..xsabola nak tengok kemunculan die nanti..hehe

deena awanis said...

kemain sonok ek jumpa Hanie JR.may ur baby n mak baby jugak always sihat walafiat..=)

mAr@ZiEy said...

Hanie..berat baby U 1.8kg = 29 weeks..berat baby Mar 1.2kg = 29 Weeks..huhu..doktor ckp normal..tp bile search kat internet..selalu yer tak cecah 1kg lg kalau 29 weeks..huhu..

Waa..Hanie Jr..btl gak..myAunty Nurse pun ckp..kalau nak beli brg baby terutama bju yg ikut gender beli after deliver..sblm deliver ni beli yg unisex dlu..

iEfa said...

hye...congrats dear...tgh lompat2 td termasuk ur blog...seronot bace cerite pegnen u...dudlak to us ;-)

phia said...

wahhh leh la p shopping, masak2 denagn mamanya nanti. ehehehe! T/C hanie!

Aishah Rahim said...

Hanie, baby pompuan eh? Masa scan, kalo baby pompuan nampak apa ye? Kalo lelaki nampak telur dia kan? Kalo pompuan? Dah banyak kali cuba nak tanya kat orang-orang lain. Hehehehe.

fikaryna said...

hanie..excitednya nak tau baby per..tahniah2..sbb baby girl leh melaram..mau jugak! hehe..tapi baru2 x bole tgk lagi kan..

Mrs Nageb said...

Hanie..suke dgr your experience gi jumpa baby :) congrats ye :)

Mrs. Amie said...

hihihi.. can't wait!

Puan Surayya said...

haduih, tak sempat baca habis, trus skrol down nak tau jantina apa..

gegurl!!

Sesuai ni borong baju banyak2 time sale,

tapi kawal nafsu, kawal nafsu.. banyak baju bby gegurl cantik2.. yang blum ada baby ni pon tak tahan :)

Reen said...

hanie, tahniah!

reen pasni nk cube plak dpt gegerl.. hehehe

@yue said...

mmg patut pn hanie jr..
tgk dia posing tgn tu pn dh agak..
hehe...so comey...

aiesya said...

rindunya dikala baby dalam perut! hehee

bestnyer dapat girl..bnyk bleh shopping nih!! ;)

congrats babe!

xeea said...

beshnye dpt tengok baby gerak2. my baby each time tgh scan, mesti nyenyak tido. ikut perangai bapak dia lah tu. ekekeke

neway, lg syiok nak pulun sopping bila dah tau gender, kan? weeeee

[ Hanie ] said...

Mrs. Engineer:
hee..haah, excited! :)

nano:
tu la, sblom ni shopping color putih dan color2 slamat jer :)

farah:
hehe tau takpe. dah tak sabor2 dah ni :D (bankrap!) huu

amy:
oo yeke? haa mcm same je situasi hanie dulu. malu2 plak baby. Ntah2 amy pun baby girl jgk kan? :)

wanie:
hehe betul tu :)

deena:
thanks deena, harap2 nye gitu la. skrang tgh risau kalau baby besar je..huhu

mAr@ZiEy:
kalau mcm tu, dah over la berat my baby ni..auwww. Tertembam dah :D
risau jgk kalau lebih2 berat nnt kot2 kene ceaser huu.

iefa:
thanks iefa sebab terlompat plak masuk blog ni eyh hehe. tq tq

phia:
hehe comel sungguh imaginasi kamu phia :) Insyallah

aisyah:
haa tu la, kalau baby laki,senng skit nak nampak. hanie pun puas tanye betul ke tak mase tu, die kate, cube tgk kat skrin tu, ade nampak mcm 'bibir' :D tau bibir tak ape? hehe tuttt die la :D. atas dan bwh. so kalau tak salah scan tu, insyaallah perempuan :)

ryna:
hehe tu la, kene tunggu besar skit..tp tgk rzki jgk. takut2 baby tutup je malu2 gitu :D

Mrs Nageb:
hee tq :)

amie:
ohh ohh.. me too! :D

surayya:
heheh tau takpe. kadang2 yg takde sale tu pun terbabas jgk :D dulu kene sabar je la tgk baju2 girl. haa skrang, kene sabar dr memboros pulak huhu

reen:
thanks reen :) hehehe same2 usaha yer ;)

kak ayue:
oo possing mcm tu baby gurl eh kak ayue? huehuhe tatau plak :D

aiesya:
hehe nnt bole rancang2 utk 2nd baby eyh ;)thanks aiesya :)

xeea:
hehe tu la, rezki kami kot :) aktif plak mase tgh scan, sampai kadang2 tu jadi blur nak capture die :)
haa tu la. baru la rambang mata nnt huu

BuTtErFlyInFraMe said...

hanie, sedihnye, alena tak pandai nak tgk gambar tu...yg boleh faham pic mula2 je..lps tu jenuh alena senget2kan kepala kiri kanan atas bawah sambil berfikir camne nak tgk gambar ni dgn cr yg betul..


haishhhh...org mcm alena ni pun ada ka?? hehehe

[ Hanie ] said...

laa yeke..huhu
yg pic 3d tu, dpt gambaran? ade tangan die kat dagu, mulut, hidung, mata :D
yg pic gender tu, kan ade tanda errow kat situ..tu la tanda gendernye hehe

That's so Jaja said...

Salam hani...

Agak2 ade tak no phone wellgain healthcare centre ni nk wat appointment?

Email me: noorhafizaabaziz@maa.com.my

mrs lune said...

terjumpa blog ni ms tgh google mn nak carik tpt scan baby y best. wellagain? ok! nak g jugakla. hehee.

psst, nice blog!=)