Monday, June 21, 2010

Selamat ulang tahun perkahwinan yg pertama, Suamiku :)



setahun yang lalu :) Dua2 masih slim, berseri dan mantap gitu auww :D


kejap betul mase berlalu...
tup tup
dah setahun hidup bersama, sebumbung, sekatil, se..dan lain2 lagi :P

mcm2 yg kami lalui bersama
dari suka, duka, susah, senang
alhamdulillah..dapat lalui bersama :)
mane ade rumah tangga yg happy2 jer selalu tanpa ade sedikit2 yg terasa hati kan?
sedangkan lidah lagi tergigit
ni kan pula, kami yg baru berumah tangga ni
manusia biasa, bukannya semua perfect kan?

sejarah perkenalan aku dgn suami..tak lama
pertengahan 2007 - mula nak ngorat2, kenal2...mase awal2 dulu..aku tatau pun 'kewujudan' suami aku ni dlm area tempat aku keje..alih2 tau, ade org nak berkenalan :D Guna org tgh lagi tau hehehe. Pemalu sungguh!

Akhir 2007 - keluarganya dah antar merisik, kecil2an je, hanya ibu ayahnya je.
Mase ni mmg lawak, mula2, ingat hanya acara berkenalan antara keluarga je..Tetiba, mase mkn2, sambil sembang2..parents kami 'terbuka' bab lain :P Kami yg duk kat ruang tamu time tu...tak senang duduk dah. "aaaa? merisik dah ke??" hahaha, terus duk luar rumah, takut nak masuk dah :D

pertengahan 2008 - kami pun bertunang....
mase hubungan pertunangan ni, aih, jgn ckp la, ade je yg tak kena, ade je keputusan yg serba tak kena :) Yerla, mase ni sebok nak urus kawen la, nak setel itu ini la...Yg tunang aku (waktu tu) tak kalut sgt...cool jer. yg aku ni, dah mmg sedia maklum kadang2 terkalut sikit (ke byk??? haha)
mmg la serba tak kena kan? Tapi tu la, sebab org kate mase bertunang tu lah dugaan byk disebabkan masing2 mcm stress dan harap pasangan masing2 tu dah memahami ape kehendak antara satu sama lain. Padahal tak tau pun :D

20 Jun 2009 - majlis pernikahan kami :) Alhamdulillah...kami sah bergelar suami isteri. Semua yg dirancang selamat berjalan, walau mungkin ade kekurangan sana sini :)

21 Jun 2009 - Majlis persandingan. Alhamdulillah juga, selesai. Memang ade kekurangan sana sini...tapi, dijadikan pedoman, al-maklumla, majlis pertama dlm keluarga, tak boleh nak harap perfect ye tak.

Dan berlarutanlah hingga ke hari ini...
diharapkan, ikatan perkahwinan ini...
akan dirahmati, dilimpahkan rezki dan berkekalan hingga hujung nyawa :)
kepada encik suami, selamat ulangtahun perkahwinan yg pertama yer
sayang awak sangat2 :)


Setahun kemudian

bersama rakan seperjuangan yg beza 3 minggu saje :D Fairuz


6 bulan pregnant, besar kannnn? gagaga

bersama bakal penganti baru lagi 4 hari :)


takut aku tgk gambar2 sendiri hahaha pengsan!
terima kasih lah kpd eisya yg upload gambar2 ni kat FB
banyak pulak gambar2 aku...
kpd yg tertanya2 mcmmane rupa aku skrang..
harap ini dpt membantu yer :D


p/s: Selamat Hari Bapa, buat ayahku, bapa mertua, bakal bapa (suamiku) dan semua bapa2 di dunia :) Jasa semua tidak ternilai dan tak terbalas :)

23 Komen:

~LIZA~ said...

happy anniversary! :)

nizabeba said...

tahniah hanie!! happy anniversary!!
take care hot momma!! =)

nanonano said...

HAPPY 1ST ANNIVERSARY =)

owhh sgt chubby,
mesti new born pun chubby neh..
hehe

@yue said...

samat pantin baru..gaga...

owh sungguh comel la ibunya..
xpa..pantang sungguh2 ya!!

goblogbyfarah said...

HAPPY ANNIVERSARY HANIE!!!

Atiqah Adnan said...

happy anniversary hanie n suami ye..~
semoga bahagia selamanya tau..

Ainul said...

happy anniversary :)

Wanie-san said...

hepi anniversary kak hanie!hehe
wa..dah temok...xpe2...masih comel lagi...:)

BuTtErFlyInFraMe said...

happy anniversary!!!


semoga terus dianugerahkan keluarga yang bahagia, dipanjangkan jodoh serta dimurahkan rezeki... lagii..hmmmm, semoga lahirkan ramai anak-anak yg comel2 mcm mama dia... gebu gitu,... :D

NURUL said...

comelnya perut hanie. baby girl ke? seronok kalu tgk gmbr kawin time masing2 tgh slim melim kan

deena awanis said...

happy anniversary!!!semoga happy melalui alam perkahwinan..

xeea said...

selamat ulangtahun! semoga berkekalan hendaknya :)

biar lah membesar bagai johan pun, yg penting, ibu & baby sihat walafiat, kan? take care.

wiena said...

OMG!OMG! kamu ke tu hanie!! OMG! hehehehehehe...comey ok...marila join i jd penguin bergolek...hahaha..

btw...Happy Anniversary dear...rasa mcm br semlm dok nyibuk kat umah hanie tgk kamu tawin sama itu abg fazli...hahaha...May Allah bless your marriage..and happy forever. Ameen

Mrs. Amie said...

Happy Anniversary Hanie! Ha, i still ingat I dtgkenduri u dengan perut yg bam bam mcm u skrg! hahah.. sonokkan?

aurinh said...

Hanie...!! Happy Anniversary... :D comelnya citer you and hubby...

Sellynna said...

Happy 1st Anniversary.. Tak sangka anniversary kita beza sehari jek.. saya 19 Jun, tp yg ke 5 la.. haha..

Semoga kekal ke akhir hayat dan dirahmati olehNya..

dan semoga mendapat baby yg comel, cerdik dan ceria..

Amin!~

Puan Jiha said...

happy anniversary hanie... muke berseri2 lah preggy mommy ni

phia said...

tuptup dah setahun. macam baru je baca hanie punya wedding prep entries. hehe

happy 1st anniversary!

nurul aziyana said...

happy anniversary..org kata besar mengandung xper..lepas mengandung tu kene kerja keras ckit lg kasik mantap smla..hehhee

[ Hanie ] said...

liza:
hee tq liza :)

nizabeba:
tq :) Insyaallah

nano:
hehehe, tu ar pasal. risau jgk..takut susah nak beranak nnt :D

farah:
tq farah :)

kak ayue:
hehe terase muda lg kak ayue wish begitu :D huhu, insyaallah, harap dicekalkan hati dan dpt turun beratnye nnt :)

atiqah:
tq tigah..insyaallah AMIN :)

ainul:
tq ainul :)

wanie:
tq wanie :) hahah tu ar pasal. comel ke? adoi, tgk mcm nangka je huhu

alena:
hee tq so much alena. insyaallah AMIN :)

deena:
tq deena, insyaallah :)

nurul:
hee tatau lg nurul. next scan nak belek jntinanye :) tu la, rase jauh lebih slim dulu! padahal, dulu rase mcm gemok dah jgk huhu

xeea:
hehhe insyaallah. nak meng'kuruskan balik tu yg takut tu huhu. anyway TQ xeea :) mcmmane kandungan? sehat?

wiena:
haaa, itulah saya! tak percaya bukan? hahaha. mcm belon je nengoknye hhuhu. Hee tu la, kejap btul mase berlalu, tup tup, dah setahun haihh, rindu waktu kawen2 dulu :D

amie:
thanks amie :) tu la, i ade lg gambar all of you :) our first meet. Hadoi...rindu ok :)

aurinh:
heee tq aurinh. uiks...comel? hehe

Sellynna :
oh yeke, happy annyversary to u too ;) hehe amin, tq yer :)

phia:
haa tu la kan, kejap betul. haihh, rase mcm nak buat preparation lg skali...bole? :D

jiha:
tq jiha :) hehe berseri eyh, tp tembun yg lebih gagaga :D

[ Hanie ] said...

aziyana:
heheh harap2 nye gitu lah..amin :D

Nad Nazira said...

happy enniversary! haihhh..dah setahun..dulu time nad baru start wed blog, hanie belum kawen pun..tengah sebok amik gambar org kawen sane sini. tuptup dah setahun..baby pun dah nak kuar tengok dunia..semoga bahagia selalu..:)

[ Hanie ] said...

nad:
hehe tu la, kejap betul kan. rase mcm makin tua je :) tau tau, esok2 dah nak bermenantu plak gagaga :D