Friday, June 11, 2010

Baby girl or baby boy? :)

ramai dah tanye...
dah scan? baby ape eyh?
aku just jawab, baby dlm perut ni malu lagi..duk kepit2 kaki dia :D

tp bile org tgk 'keadaan' aku yg mengembang semacam jer
ade yg kate perempuan...
tp bila org tgk aku...muka berseri2-gebu2-tambah-gumuks ini...org kate baby laki huhu
dua2 petanda ada pada aku..
so lagi berdebar lah hati ini nak tau gender baby ni :)

pernah jgk saje2 tanye baby dlm perut ni
kalau baby boy...cepat tendang skrang!
kalau baby girl...tendang skrang pulak! gaga
tp respon? baby tido kot..senyap sunyi je huhu

kami berdua ni..tak kisah pun ape pun gender si kecik ni..asal slamat dilahirkan, cukup sifat, alhmdulillah :)
tp..kami ni teringin kepada girl, sebabnye..family kedua2 kami ni, kekurangan 'bunga' lah :)
famili aku..dlm adik beradik..aku sorang perempuan
famili suami aku pun sama...sorang perempuan dan 4 beradik laki..haa kan meriah dgn lelaki kan?
tapi kalau yg ini pun boy ...boleh la mencukupkan team bola sepak keluarga kami :D

dari segi pemakanan..
aku taram je semua...bende manis..mmg suke sgt
keja2 nak coklat..kejap2 nak aiskrim
yg masam2?
dulu awal2 aku sukela...skit2 nak telan asam
dari segi sikap, biase2 je kot, tp sikap malas nak pegi keje mmg dah ade dari start pregnant :P
makeup pulak...aku just bubuh eye liner, bedak dan lipstik je kalau keluar
yg lain2..malassssss :P

so, ade jangkaan gender ape dlm perut ni?

p/s: scan minggu depan ni...harap2lah si kecik ni tak tutup2 lagi kakinye..

17 Komen:

Hantu Ulam said...

hahaha..same la kite kak hanie..jmpe org ni cakap girl...jmpe org ni lak kate nye boy..berserah je la..asal semuanya selamat, sihat n cukup sifatnye..insyaAllah..

goblogbyfarah said...

baby girl kot???hehe...

deena awanis said...

i teka boy laah..u punyer signs macam i..masa awal2 preggy sumer orang cakap girl..and actually we both hope to get a girl jugak..(cepat sket dapat menantu bila dah tua nanti..hikhik) tapi bila scan upenyer boy..

tapi my mum plak cakap, i dulu pun scan nampak boy, tibe2 kua gegirl!!huhuhu..

anyone pun x kesah laa kan..janji sihat walafiat n selamat sumenyer..

fizz said...

kalau suke mkn manis2 tu baby girl :P

dulu masa kite awal2 pregnant... kite malas nk mekap n xberseri langsung... org ckp baby boy. bile pindah opis, org ckp baby girl sbb seri ibu tu babygirl dh curik utk die...

ade2 je org kate kan :P

Jehan Najib said...

hanie,
kitorg pon tk nmpk gender sampai 7months++.. nampak pon sbb buat 3D scan, kalau tk... mmg kepit je baby ni...
hasilnye, baby pompan :) tp itu dlm scan la...
kenyataan nye, tggu je la bila budak dh tersembul kluar, sbb scan ni pon bkn leh caya sgt...

fabulous.farah said...

hani nenek farah pernah cakap, orang tua zaman dulu tgk perut. kalo tajam ke depan girl. kalau labuh ke bawah boy. so farah selalu tgk perut org preggie, biasa nya betul. tapi kadang2 salah jugak.haha

dell @ Marryme said...

hi babe. u dah 24 weeks yeh. cepat 3-4 minggu dari i :) perut i kecik lg.. mebi sbb i kecik n i mkn pun tak banyak sgt. heheh.

btw i dah scan, 2 kali doc ckp boy. tapi i baru beli 2 kasut utk baby boy jer sbb kang tetiba keluar girl lak. so nak selamat beli yg unisex jer hehehe

Wanie-san said...

same la dgn family wani...kekurangan perempuan..hehehe kalau baby girl leh ajak main msk2, makeup2..hahaha

phia said...

tak kesah la hanie. asalkan semuanya selamat. tapi eh, susah jugak kan nak prepare baju si kecik? :D

kimmy said...

bakal menjadi ibu..tahniah ye.
btw, kimmy follow ur blog ya.. :)

Fathiyah said...

hmmmm
kalo ikut gen korang,mmg possibility nak dpt baby boy amatlah cerah...
apepon,kte tgu la kata doc.hehe

Sellynna said...

kita pon teka hanie dpt boy.. sbb cam kita gak..

pengalaman kita.. suka seafood, masam2.. especially tomyam, awal2 preggy la.. muka, tgn & kaki gebu, awal2 je suka mekap, pastu pakai bedak & lipstik jek.. dr blakang org nmpk ngembang

anak laki hhehe..

pnglmn member, makan daging, suka manis2, mekap sentiasa, jaga penampilan, kalu tgk dr blakang xnmpk preggy lgsung..

anak pompuan hehe..

tp tgk org jugak.. sbb ada yg simptom cam anak pmpuan.. tp kuar laki gak hehe..

bukanlah mengharap.. saja suka2 nak teka.. kan?

Anita, Mummy Adzryl said...

it's a girrlllll.. sbb u suka makan benda2 manis cam chocolates! hiks. insya Allah. i vote for girl!! x sabar tunggu resultnya! :D

moon flower said...

ermmm..gegirl kot :D

[ Hanie ] said...

juju:
heheh tu la, lg excited nak tau kot kalau mcm tu :)

farah:
kotttt? hehe :)

deena:
hehe yeker. Yg tu suspen tu, scan nampak lain, yg keluar lain..hehe betul tu, dua2 pun comel kan :)

fizz:
itula...kalau tak berseri tu..kalau baby gurl die dah ambik seri2 ibunye tu :D terhibur jgk dgr mcm2 andaian :D

jehan:
oo yeke..7months baru tau? ayaya..malu sungguh your baby eyh :D

farah:
haa tu la, tau jgk petua tu, tp ade yg tgk perut ni, kate gurl, ade yg tgk kate boy..haa kan dah ade dua2 skali tu gagaga

dell:
heee, dah beli kasut eyh? i ni saba je menanti dulu, kene tahan nafsu..kalau tak, semua yg comel2 nak rembat! :D tu la, kalau scan dah nampakboy..insyaallah possible kluar boy tu tinggi ye tak

wanie:
hehe tu la, bab nak menghias baby awk baby ni pun, sgtlah tak sabar :) brg2 semuanye comel, especially bb girl

phia:
haa tu la phia. nak beli yg unisex je, mcm boring gak :P nak la jgk beli yg bercolor2 mcm pink/blue :)

kimmy:
thank u so much kimmy :)

fathiyah:
hehe tu lah pasal. tp kedua2 sejarah famili kami, yg sulung lebih kpd permpuan :)

Sellynna:
hee thanks for sharing sellyna :)
tu la, ade mcm2 versi yg didgr..best jgk :)

moon flower:
auww, yeke? :)

nita:
hehe me lagi tak sabar nita..adoi, berdebar mcm nak terima menantu..erk? :D

BuTtErFlyInFraMe said...

rasa2 girl kot...sbb suka tutup kaki...mesti pemalu ni...so pemalu= girl! hehehehe :D

p/s sorry kalau teori tak leh pakai ...hehehe

m@Ri@ said...

maria dlu pn same..tgk peyut org ckp pompuan..tgk serila..tgk belakangla..mcm2 tgkla..ada kata laki ada kata pompuan..tp byk pompuanla..sekali kuar lelaki..tp dr scan pn lelaki..masa tu preggy 5 bulan rsnya..