Tuesday, June 15, 2010

6 months pregnant

kejap betul mase berlalu
dah 6 bulan aku mengandung rupenye
rase mcm baru jer buat pregnancy test semlm :P
ingat entri kejutan buat suami aku itu?
hahaha, bile pikir2 balik...mcm mimpi

alhamdulillah, rezki kami
sekarang mungkin dah bole start beli barang2 baby serba sedikit dengan lebih jaya sikit
sebelum ni ade jgk beli..
mcm baju 2, 3, helai..haha sikit? ni adelah sebab geram tgk baju budak2 kecik yg comel2 belaka..aku tak TAHAN!:P
tp kene tahan nafsu sikit la sblom ni
jgn excited sgt org kate

memandangkan badan aku pun dah membesar mcm org dah sarat benar
aku takut...kang 7, 8 bln, aku tak larat nak jalan dah
ni pun sakit pinggang dah kadang2 tu menyerang kalau salah baring atau duduk
jadi tgh larat sikit ni...beli ape yg bole dulu :)

oh yer..
tak terlalu awal kan, kalau dah 6 months ni, dah pikir2 nak beri nama ape kat si baby ni kan? :D
kami berdua dah pikir mcm2 nama, yg itu lah, inilah
gabung dgn itu ini lah
ade yg berkenan, tp dah ade org ambik..takut org kate tiru pulak :P
tp bile nak pilih nama lain, dah jadi pelik pulak jadinya gagaga
buku, website, byk aku dah view...tp tak decide pape lagi :P
ni antara website, nama baby yg aku tinjau2:

http://www.muslimbabynames.net/Girlnames.asp?Alphabet=A

http://name.crazyartzone.com/index.asp?cat=Perempuan&ch=A

http://www.namaislam.ecom.my/?start=A


klik la yer bagi ibu2 yg pun sedang pening2 kepala nak pilih nama baby anda :P
memandangkan kami ni tatau lagi gender baby ni,
so kene lah spare 2 nama kan..

haihh...ape nak bagi eyh?
suami aku kate, kalau girl die, nak bagi nama Sutera konon semlm kami tertgk cite baru Arjuna kat tv3 tu huhu
very da classic you :P
mase tgk world cup pulak yg Jepun lawan semlm, kan ade nama pemain tu Honda kan?
tau tak die ckp konon2 nak letak nama anak die ape??
MYVI!
erk~ agaknye ingat nnt anak ni dapat share ke kalau letak nama tu? huhu
haiiii lah suamiku :P

19 Komen:

E*eiN said...

MYVI??? hahahahaha

kesian anak akak kang...

name2 klasik pon ok gak sbb dh terlalu rmai yg bg name moden smpi terbelit2 lidah nk sebut

fikaryna said...

klakar en.suami hanie nih..hehe..

bagi nama makna elok2 tau.huhu..

NURUL said...

kalau girl letak nama seri ke, adinda ke,hehe nmpk klasik

kalu lelaki aduka pun best :)

Puan Jiha said...

tu la... pening gak nak pilih nama baby kan... yang berkenan maknanye lak tak sedap bile digabungkan...

last2 Jiha pilih satu nama, hubby pilih satu nama... combine kan aje... hmm dah malas nak pk dah hehe

Sellynna said...

dari pengalaman kita yg dah 2 anak ni..

masing2 pilih nama anak & gabung..

yg 1st : muhammad hamzah iqbal
yg 2nd : muhammad hadif daud..

hamzah/daud tu hubby yg pilih sbb nama nabi & sahabat nabi..

mula2 cam bantah gak sbb tak glamer haha.. tp hubby kata cuba pikir kalu budak2 ni dah besar.. dah ada anak cucu, xkan cucu nak panggil atuk dgn nama glamer.. hahaha.. ye tak ye gak..

kesimpulannya.. carik yg makna elok2 & senang nak dipanggil.. biasakan panggil anak dgn nama yg penuh sbb nama tu doa..

semoga berjumpa yg berkenan di hati ;)

BuTtErFlyInFraMe said...

suka jugak nama sutera...hihiii

tapi myvi tu sgt tak patot..ish ish..ayah ayah.... hehe . kalau anak tu besar, nnti jenuh nk jawab nape bg die nama cetu..hahaha. baik bg nama civic je..boleh ada kesedaran sivik yg tinggi..hehehe.

p/s : sy suka juga nama Qaseh :)

fizz said...

omg hanie! serupa mcm chenta hati kite! hade ke nk buh nama anak mohd civic (sbb die suke gilerrr kete honda civic) or nur elise (sbb kete fav kite lotus elise).tak masuk akal btol kan diorang2 ni hahaha. tp nur elise tu sedap kan? muahahhaaaa

safiah said...

myvi?...hehehe...kelakar betul ler hubby u nie..apa2 pun choose ler nama yg ertinya baik-baik ye...:)

deena awanis said...

hehehe..MYVI..comel..pe kata letak nama BMW, lagi untung woo kalo dapat share..x pun Bentley jer..;-)

wiena said...

hahahahaha..oh myvi.apekah la fazli ni kan. sila jgn letak nama pjg2 puhlisss...kang susah i nak ingat...hehe..nama klasik adalah sgt unik ya...

nurul aziyana said...

ok la dh strt pkir nama anak..mmg kene strt mencari..huhuhu pening jugk nk letak nama aper..

Fathiyah said...

awak pon tgk arjuna ek?
nora danish dlm tuh namanya cempaka.hehe

wah,sale dh start nih.apa lagikkkk.serangggggg =)

Anonymous said...

sian akak slalu sakit pinggang ek,,sama cam sy.dulu penah jatuh moto pastu jatuh lam toilet.mmg sakit sngt la..xbole duduk lama2,,sy sarankn akak ambil calsium brand amway.sy amik calsium ni alhamdulillah smpai skrang dh xsakit lg dh..tp akak tgh pregnant ni xtau la ada side effect ke x..try la tnya2 doc.. :)

xeea said...

same problem here!

sampai skrg tak decide lagi nak bubuh nama apa. keja bergaduh je laki bini. hahaha

Anita, Mummy Adzryl said...

bestnya cari2 nama... :D

[ Hanie ] said...

E*eiN:
hee tu la kan. klasik yg unik! :D

fikaryna:
hee sudah pasti! :) tp pening nak pilih isk2

nurul:
thanks nurul bagi sugestion. ha, tu la, tatau nak pilih yg mane ni huu

jiha:
tu kan la jiha. Hehe, skrang mane main sgt name satu2 je, paling2 kene ade 2, tu yg bile nak gabung2, jadi pelik jgk tu kadang2 :D

Sellynna:
haa ye tak ye jgkkan? Kalau dorang dah tua, nama still muda berseri lagi gagag. :D comel je

alena:
haa tu la pasal. Jenuh kene ejek nnt kan? haha. kelakar plak :D ouh qaseh? mengancam jgk tu :D

fizz:
hehehe yeke same? tu la, org nak pikir serius, dorang bole buat lawak plak kan? hahaha. Auww, ngam jgk tu elise ;)

safiah:
hehe sure, tgh mencari2 lagi ni :D

deena:
hehehe tu la, ferari, ok tak? gagag

wiena:
huehuhe, tu la, kang letak pjg2, mak sendiri tatau nak nyebut camne :D

aziyana:
betul tu, lagi lame pikir, lagi lame idea keluar, haa pening gak tu :P

fathiyah:
aritu je tertgk,huhu
haaa? sale start dah eh? sampai bile neh!! gagaga :P

anon:
haa, tu la, nak ambik kalsium, tp duk pikir2 nak ambik brand yg mane, takut nk cuba2 :D

xeea:
hahaha itu la pasal.
payah kan? kang mcm2 yg keluar :D

anita:
haa, best dan mencabar! :D

:

goblogbyfarah said...

alah hanie, apa salahnya nama sama. takkan anak dia sorang leh ada nama tu kan?hehe. tapi jgnlahhhh letak myvi!haha..

Sha Pattinson said...

bagi nama sarimah jerk senang ..hehehe xyah panjang karang nak xm payah nak tulis nak nikah plsk berbelit lidah tok kadi hehehe

[ Hanie ] said...

farah:
hee tu la. ikut je la kan..janji nama baik :) haha takdela myvi, tu 'unik' sgt tu :P

sha:
hehe tu ar, kang nama pjg berbelit2..byk yg konpius dan nak sebut pun payah :D