Wednesday, May 12, 2010

Syukur Tuhan, masih berikan nikmat ini untukku :D

Wahhhh....
tajuk mcm novel penglipur lara je aku nengoknyer :D
ni mood ape tah dah merasuk awal2 pagi
dah la masuk opis lambat :P
yer, skrang saya sgtlah malas-mau-pegi-kerja-jadi-sila-tolong! :(

terima kasih dan syukur kpd Allah yg telah memberikan umur sehingga hari ini utk lalui saat2 yg indah di dunia yg sementara ni :)
dah 27 tahun aku hidup sehingga semlm :)
kpd yg wish, baik di FB, sms, tepon..aku hargai tersangat2!
rase mcm satu dunia kenal aku plak dah erkkk? :P

ade yg doakan aku & baby, selamat dan mcm2 lagi.
so sweet!
ini lah hari jadi yg aku akan ingat sampai bila2
1st time menyambut sbg seorang isteri kpd suami yg busyuk, masam, lagi wangi itu
dan merasai insyaallah mnjadi ibu kpd anak dalam perut yg mungkin wangi, mungkin busyuk dan mungkin masam mcm ayah nya agagaga :P
alhamdulillah...rezki

tp ade yg aku ralat sikit
haa tetiba sukalah nak emo kannnn!
sepanjang 26thn dulu, sure lah kan aku sambut dgn famili aku
kalau awal2 pagi je...nampak je muka aku..."morning birthday girl!!" oleh famili aku
tak kire lah, aku budak lagi ke..dah besar panjang ke..."girl" tu tetap ade :P
sedangkan, ayah aku yg dah berusia lebih setgh abad pun, bile tiba waktu hari jadinya...akan panggil 'birthday boy'! :D dan ibuku "birthday girl' hehe kelakar kan? :D

tapi tahun ni, dan mungkin yg mendatang..hanya sms dan telepon je penghubungnya
bole je nak ke sana, mcm shah alam-kL jauh sgt kan?
tapi rasenye lain huhu
tapela...kene terima hakikatkan?
dah nak jadi mak orang dah hanie oiii..jgn nak sentimentel sgttt! gagaga

tahun ni, sambut dgn husband :)
indah...cuma dia tak nyanyi kan lagu happy birthday kat aku pun...hee :P
tau2 ajak pi mkn special sikit :D sehari awal
org pertama wish! hehe..so sweet.
thanks my beloved husband...syg awak tau!

cuma satu rahsia aku nak kongsi kat you all
aku ade la jgk terpikir..TETIBE aku lupe hari jadi aku kan
tetibe je ade org kate 'surpriseeeee!'
tapi TAK BOLEH dan TAK PERNAH!
sebabnya...harijadi aku ni jadi antara hari yg dekat2 dan terpenting pd event2 lain
contohnya,
hari ibu..selalu akan dekat2 dgn tarikh lahir aku
lagi, birthday opah aku..adelah sehari awal dari aku...so semamangnya aku akan wish kat die. Dan otomatiklah kan, aku tau esoknye hari jadi aku pulak? gagaga
dan 11 mei jugak la...hari ulangtahun UMNO
haa camne nak buat2 lupe? :P

oklah, dah lalut2 dah ni, cerita pasal hari jadi mcm nak buat cerekarama bersiri :)
terima kasih yer semua...insyaallah, dipanjangkan umur kalian juga yer :)


p/s: nak tgk rupa terbaru yer? gagaga, nanti2..tunggu bile dah ade gambar yg nampak selim sikit yer :P

p/s/s: Tahniah Intan & hubby, yg telah selamat melahirkan baby girl semlm. Happy for both of you! :)



16 Komen:

goblogbyfarah said...

happy belated birthday hanie. next year sambut dgn baby pulak eh!

Puan Jiha said...

happy belated bday Hanie... bday kite nak dekat2 kan =)

nanonano said...

owhh..hepi bday!

semoga semuanya dipermudahkan nanti..amin
:D

♥♥relyza♥♥ said...

ouh..happy belated birthday yer pn hanie...
next year sambut mother's day sekali ngan birthday ok. memang takkan lupe. ihiksss

NURUL said...

hepi belated besday hanie :)

misha.w said...

happy birthday hanie. :)

Nariko said...

Happy belated bday hanie bunny sunny ;)

fikaryna said...

hepi besday..moga lahirkan baby yg sihat dan comey okeh..

kita kongsi bulan cuma ryna awal sket pd 3 mei..dan en.fika semalam...

bulan mei keras kepala kan..tp sket jer..huhu..

newlifenewbeginning said...

happy belated bday dear :)

Wiena said...

im counting days.ish2..dh 27 kan...haih....awat cepat sgt nie...hehehe. dulu slalu potong kek skali kan hanie kan....arrrr...rinduuuuuuuuuuuuuuu :(

sweet cravings said...

hanie, happy birthday dear! :)btw, kita sama je.. tak boleh nak lupa birthday sendiri sebab dia dekat2 dengan birthday orang2 yang rapat.. hee. anyway, have a great one ye? :)

nurul aziyana said...

happy birthday...smga ibu n ank siht...

Sha Pattinson said...

happy belated birthday hanieeee ...wahh camne umur baru nih?semoga diberkati Allah SWT ..sihat tubuh badan dan dimurahkan lagi rezeki ...kan ... happy happy mommy to be ..

[ Hanie ] said...

farah:
tq farah..hee inyaallah :D doa2kan yer

jiha:
hee tq jiha. tu la, taurus girl kan? :D

nano:
hee tq nano :D insyaallah, same2 lah berdoa ye ;)

relyza:
hee insyaallah. TQ :)

nurul:
tq nurul :)

misha:
tq misha :D

azie:
hee tq azie mommy comel lote :D

ryna:
hee yeker. tak sangka plak yer :) err, keras kepala tu ade, tp hati tetap lembut kann? gagaga :D

mieza:
tq so much mieza :)

wiena:
heee, tu la pasal. kejap betul, lg 3 thn mau masuk 30 woo..haiyak!
tu la, 2 kali potong kek bile bln 5 :D

myra:
hee thanks myra...so sweet. Tu la, nak taknak, kene 'teringat' jgk huu :D

aziyana:
insyaallah, amin :D

sha:
hee tq sha. umur baru? haha terasa tua lagi berlengas dan membulat bagai belon! :D

dialicious said...

ok malu sbnrnye lama x bukak blog2 org..kata dh xde ofis kan maka susah nak dpt online..hehe..happy belated bday hanie..semoga menjadi ibu yg baik soon!!hihi

[ Hanie ] said...

hee nvm diah. mcmmane bisnes..sure best kan? ;)
thanks diah...insyaallah, doakan diah nnt juga :)