Monday, May 10, 2010

Mommy & baby expo

heee
1st time pegi event2 mcm ni
selama ni asyik terlepas je..tau2 event tu dah abis...dang!
tu yg kali ni, terlebih alert sikit :D
tu pun tah dah brape kurun tak jejak kaki ke midvalley
sekali nak cari parking pun, mak aih...berduyun tibaaaaa

event ni, not bad...tp still tak byk choice kot?
hehe jgn dgr ckp aku..sebab aku 1st time pegi kan..so expect bende2 lebih byk
tapi meriah tetap meriah
meriah dengan ibu2 yg sama2 'bawa' perut yg comel lagi vouge gitu
tapi aku tak lah kan...selekeh jer gayanya isk2

dgn ibu2 atau bapak2 yg bwk stroller anak2..hehe
aku sempat jeling2 and tinjau2 anak2 yg dlm stroller tu :) Comelll!!

pusing punya pusing
aku yg masih larat lagi...tp suami aku yg dah hampir serender!
sebabnya ramai org dan die penat berjln
last2 jalan seround jer, dah tu balik
aku just 'sempat' beli botol susu avent jer
barang pertama yg kami beli utk si kecil ni :)
sgt excited tatkala nak memilih tau tak
tu pun beratur nak dpt info dari promoter kat situ nak tanye beza antara 2 jenis botol tu (yg baru yg gold tu)
last2..rembat jgk :D

ujung minggu melepekkan diri di rumah parents
ohhhh sgt best dpt merehatkan diri
rase taknak balik je :(
tatau la, sejak pregnant ni...rase sentimental dan nak sgt2 nak duk kat situ lame2...rase nak manja dgn famili terlebih2 pulak :P
yerla, makanan semua yg enak2 belaka terhidang nak bagi anak menantu dorang ni makan...
lagi2 yg sedang berbadan dua ni kan...yg tgh lalu nak lahap je ape yg depan mata tanpa rasa bersalah pd diri sendiri
semua tersedia jer..hehe tinggal nak ngap.
adik2 aku duk gelak je tgk akak dorang ni dah macam teddy bear bawak perut..
tembam ya amat! hahaha

dan lepas sampai kat rumah..
tak nyempat2 nak bukak botol susu yg dibeli aritu hee
nasib baik ade 2 botol...bole la si mama & ayah ni duk berangan2 sorang satu kejap :P
ohh tak sabar!
ni baru botol susu, belum barang2 lain lagi...mau bawak tido ari2 gayanya nanti :D


dan akhir skali
Selamat hari ibu untuk ibu aku dan mak mertua yg telah byk berikan perhatian, pengorbanan dan kasih syg pd aku, suami & keluarga :)
Love both of you :)
serta kd semua ibu2 dan bakal2 ibu di luar sana :)
Jasamu sgt2 tak ternilai harganya :)

10 Komen:

NURUL said...

hanie tak beli MAM bottle kah?

wahh mesti comel perut hanie kan?

goblogbyfarah said...

selamat hari ibu untuk hanie :)

fabulous.farah said...

farah pon pergi hari sabtu..tapi terlalu awal. tak beli pape. pegi cuci mata jer

Dayu said...

dulu tak sempat pun nak gi expo2 gini
asal planned je
harus tak jadik, brg2 smua beli time sale je lah, tak sale pun rembat gak
excited lah katakan

m@Ri@ said...

wah dah beli botol yek...bestkan..teruja..;)

Fathiyah said...

selamat hari ibu mama to be =)

fizz said...

hanie, expo ni mmg tak seberapa pon. barang still mahal. dh la sesak. tp kite sempat sambar babycot yg kat booth dpn skalik tu hahahhaa.

Nariko said...

comel je hanie.. tkpe byk lg expo leh gi..serbu kn je.post la gambar baru nk tgk perut

xeea said...

brg tak byk sgt kan?
sy pun tak beli ape sgt.

beli diapers bag je.
itupun sbb diskaun bole tahan laa. dari 79 jadik 50 je.
oke la tu kan dari tak beli ape2. heee

[ Hanie ] said...

nurul:
cari2 jgk aritu...tp stok mcm dah sikit. huhu. nampak avent, terus tak ingat dah isk2..huhu comel? gaga, bosar aje nampaknye :D

farah:
tq farah :) so sweet

farah:
he yeke. takpe, servey2 dulu pun bole :D

dayu:
tu la dayu...slalu jgk terlepas. ni pun nasib baik terperasan :D

maria:
hehe tu la, mmg excited. tp kene tahan nafsu dulu..bykkan buat servey :D

fathiyah:
thanks fathiyah :D

fizz:
haa, rase mcm nampak jgk booth depan tu ramai org..murah eyh? huhu takpela..sempat lg kot nak pegi expo yg lain? :)

azie:
hehe dah excited sebenarnye...tp kene tahan2 dulu :D auuw, nanti akan di upload huu

xeea:
ha tu la, mmg tak byk yer? hehe tu la, kang balik teringat2 plak :D