Thursday, May 27, 2010

3d/4d scan :D

kami berdua ni dah teringin sgt nak tgk wajah si baby ni :)
terutama si ayahnye hehe
yerla, aritu dah frust nak tgk jantinanya tak nampak lagi...
kali ni dah jumpe klinik yg buat 4D scan kat area2 rumah kami..
tu yg tak lepaskan peluang kelmarin kami dah saje2 servey,

tanye2 ape2 yg patut... tp nurse tu ckp...
kene dtg nextday (semlm) sebab Dr yg buat scan tu, tak ade

memula bila sampai kat klinik area Bussiness Park Sri Rampai tu
kami buat2 la tanye balik..sebab Dr ade kan..lebih afdal org kate
bila sebelum ni aku tanye, nurse ckp...mase 5 bulan dah bole buat 4d scan ni
tp bila semlm kami tanye...Dr ckp..slalunye 7 bulan keatas baru org buat

dah kami ni rase mcm frust sikit hummmpss..
tp duk buat tanye lagi dan lagi lagi
then Dr kate ok :D
dan bermulala aksi excited-tak percaya-teruja-sampai-muka-nak-lekap-depan-skrin, tgk si kecik gagaga
maafkan keexcited'an kami :)
oh lupe plak. kali ni Dr yg scan aku tu, perempuan, Dr Andy namanya..
Die pun pregnant gak :) so friendly

Dr ckp la...mukanya kurus lagi...tak byk isi sebab baru 5 bln kan
kalau nanti ikut baka ketembaman...memang tu ikut aku lah tu!
dan si baby, ade lah sgt aktif spt biasa masetu
Dr nak capture pun...payah
kaki terangkat2 la..tgn duk lambai2 laa hee
ni aku tempekkan aksi2 si baby ni
sorry kalau kurang jelas yer :)



Ni rasenye aksi baby menutup malu wajahnye...auwww


Tu aksi menunjukkan jari2 sambil melambai2 kearah kami :P


kakinya yg halus panjang itu...sekejap kekiri, kejap ke kanan
tak duduk diam yer baby dlm tu? huu


kedua-dua kakinya



tu die...
muka kurus si baby yg belum dpt ketembaman die:)
speechless kami dibuatnya bile tgk mukanya
tak sangka lagi dlm perut ni, ade insan kecil yg bernyawa
hehe Dr siap kate...tang hidung mcm ikut ayahnye...tang dagu mcm mak nyer



alahai, halusnye kamu ye baby
tp berat maknya dah berkilo2 ni pegi kat mane?
berat die Dr ckp..dlm 500gram je (kalau aku tak salah dgr)
alhamdulillah..semuanye masih ok Dr ckp

tapi bile aku compare dgn hasil2 dari blog2 mommy2 yg lain
rasenye, kualiti gambar kat sini, kurang enak sikit di lihat kan :)
ke mmg tak brape nak jelas lagi baru 5 bln ni?
dan harganya, RM 100
next time, dah 7 bln...ade kelapangan kite scan lagi kat tempat lain yer :)

dan Dr bagi tau, gendernya masih belum pasti lagi
sebab, mase nak scan tgk anu die...baby dlm keadaan bersujud
so, puas la Dr usik2 die nak bagi pusing balik
tp kurang nampak...
tp Dr andai kan aje...bile dah betul2 kompem, baru la bagitau ye :)

18 Komen:

Atiqah Adnan said...

tergamam tengok semua nie..
wah seronoknye mengandung kan..
hii~ ade badan lain dalam perut..
bestnyeee.. take care ok..

nizabeba said...

hanie, sgt teruja giler tgk gmbr2 scan nih...rase mcm da x sabar nk ikot jejak lgkah hani...muahahha..sy da gatal rupenyer..pd hal kawen taon dpn, lmbt lg weh..

faRhaNa said...

wah....indahnye hanie....neway, jaga diri elok2 keh..

hanie duk area mane?dulu i duk wangsamaju, xde lak ternmpk hanie kt mane2...hehehe

Puan Jiha said...

best kan... hehehe jiha buat 3d scan kat vission college.. rm90.. ok jugak hasil gambo die.. minggu ni nak scan jugak tp 2d je.. nak tau berat die skang brape heheh

Jehan Najib said...

wow... awal jugak buat 3D yer? masih banyak bulan utk menembamkan baby.... dun worry, confirm baby kluar comel cam ibu dia jugak... heheheeh

AmyMizzunderstood said...

hanie!!sonoknyaaa tak sabar pulakkk..hehehehe..anyway jaga diri yer..jaga makan jugak

NURUL said...

aah hanie muka baby kurus lagi takpe nanti baby dlm perut akan tembam bam bam

shima said...

hi salam..perkenalan..

bes dpt nengok bb yek..
sllu dgr org ckp..sesuai utk wat 3D Masa kandungan dh 28 weeks gitu. 7bln+ ler tu kan..

mahal jugak tu..yer..wat 3d scan..saya tak nah wat lgi 3d ni hehee

mAr@ZiEy said...

Da boleh plak buat 3D scan time 5 bulan..aritu plan nak buat..tp doktor ckp..dalam 7 months above bru leh buat..tu yg tak buat2 tu..huhu..

Hantu Ulam said...

wah sonoknye kak hanie da wat 4d scan..x sabar turn juju nnt...

misha.w said...

alolololooo..somel nye baby hani. tak sabar misha nak 4d scan next mth.

tentang dhila... said...

wahh teruja nya kita hanie..nnt 7 bulan buat 4d lagi tau..nak tgk lg haniejr ni..take care hanie

BuTtErFlyInFraMe said...

alahaiiii bestnyeee!!!

take care hanie!! eh, extra care!

anil lutaze said...

alolololo..comelnyaaaa

[ Hanie ] said...

atiqah:
tq eh :) insyaallah, satu hari atiqah pun akan merasainya ;)

nizabeba:
hee takpe, angan2 tu penting utk usaha jadikan ia kenyataan. ewahhh! ;) chaiyok2 ;)

farhana:
insyaallah :) Haa, yeke, kalau nampak, hanie nyuruk! segan! hehe takdela, duk area setapak :)

jiha:
tu la, ramai yg rekemen kat sana, mcm nak cuba jgk one day :)

jehan:
haa tu la, awalkan? tp mak ayahnya dah tak nyabor2 :P hee.

amy:
hee, nnt amy pun bole buat kan ;) insyaallah, u too. Dah bole mkn dah skrang kan, tak loya2 ;)

nurul:
hee tu la, masih ade masa utk menembam kan dia :) tp mak nye dah over tembam ni ha uhuhu

shima:
salam perkenalan
haa tu la, mmg sugest mcm tu, tp ade yg suggest within 18-22 weeks dah bole buat details scan hehe. Nanti buatlah ye

maraziey:
hehe kami dah buat muka kesian kat klinik tu, doc kasi jgk la buat :P excited sgt..tp nasib baik dah nampak kan bentuknye :)

juju:
heheh nnt buatlah ye, mmg seronot!

misha:
wahh, yeke, excited juge! :)

dhila:
insyaallah dhila :) Akan ditempekkan disini. Kalau ikut ayahnye ni, tetiap bln pun nak buat 3d hee

aleena:
hee tq aleena, insyaallah :)

anil:
comel eyh, mcm aunty anil tak? :)

Anonymous said...

facebook>> 3d 4d scan malaysia...

rm90 for 3d4d (video+pic)

http://www.facebook.com/pages/3D-4D-scan-Malaysia/120155484710450#!/pages/3D-4D-scan-Malaysia/120155484710450

Anonymous said...

free 3d 4d scan+rm100+free cd+free pic on 1/4/2011-3/4/2011
Free 3d4d scan +rm100+ free CD+ printout ..... look more detail in facebook 3d 4d scan Malaysia...

http://www.facebook.com/pages/3D-4D-scan-Malaysia/120155484710450

Susan said...

I really recently had a 4d scan and was checking around blogs for relateable stories, congratulations and good luck =)