Friday, April 23, 2010

Post morterm & portluck di rumah Anil

sorry la...kedatangan entri sgt lah terlambat sudah
biasela..bile dah pregnant ni, nak updet blog pun dah lembap semacam jer
ni kan pula nak mengtransfer gambar kuikuikui alasan! :D

So event ni, sempena post mortem B & B gathering aritu dan ade la buat sikit port luck utk antara ajk yg terlibat
mase dlm duk plan2 nak bwk ape tu...mak aih
punye la mcm2 idea keluar, risau tak terabis aje nanti hehe
tp, akhirnya..biasela, adegan tapau menapau diakhiri sbg penutup majlis
anil dah biase dgn aktiviti ni, siap plastik beg warna merah sentiasa ade kat rumah die
hehe die takut nak perabiskan sorang la tu :D

so meh la cerita mengikut gambar

kebetulan suami tak follow sebab ade hal..jadi si isterinya ni la duk bwk kamera yg agak berat tu
ambik gambar pun ala kadar jer.
tak sempat nak edit pun, terus fresh from memori card ye
kalau ade gambar yg terover lighting...tersenget benget...
ampunkan la yer
dah lame 'direhatkan' tu yg kelam kabut skit tu hehe


sampai2 jer...puan anil selaku tuan rumah duk sebok menggoreng karipap dan cucur badak segeranya
org lain blum sampai lagi..jadi aku duk kacau la anil kat dapur :)
tergoreng sampai teragak gelap jgk la rupenye hehe
tp rasenye...huih, mmg recommend lah
anil siap promot kate mmg sedap kuih2 ni :)


tadaa...hasilnye..sampai terkeluar isi2 dlmnya hehe


time ni..dah ramai jgk yg dtg
tu Diah dan Jai..sebok menghidangkan makanan2 yg dibawa
diah bwk, spegeti (aku siap tapau balik rumah huhu) nasi arab, roti arab..
jai bawak sate



alemak, terterang pulak gambar ni.
ni la antara makanan2 yg hadir..erk, yg ade :)
byk takkkkkk?
aku bawak? Tuna mayo sandwish & sardin sandwish
ingatkan tak cukup, rupenye terlebih2 huuu


dominos piza!
sape yg bwk ni yer? siap ade 4 kotak lagi!
penuh perut huu



tuuu dia
fathiyah duk angkat2 spegeti hehe



Ohhh
tak sangka aku bole snap gambar sweet ini :D
mom to be, Nad and her husband
die beza seminggu awal je usia kandungannye
kami berdua ni se'geng,
asik komplen badan membesar dgn jayanya! haha






makanan lagi
entri ni mungkin akan membuatkan you all terliur-liur je la yer ;)





yer...
para suami yg hadir haritu
hehe masing2 melayankan diri dengan tv kat depan
si isteri-isteri??






bergosip & berpost mortem sambil makan dan makan makannnnn!
byk idea dan kelemahan gath tu dibincangkan
mcm akan ade gath yg akan menyusul je nanti ni
so semua...tunggukan pengumuman yerrr ;)




hehe puan pengurus ni sempat berduduk bersimpuh lagi seblum gambar di ambil
so comel
Anil selaku setiausaha mlm tu, mencatit ape2 yg patut :)




perbincangan sedang hangat



halalala, parents to be, Amy and atim
sian amy, tak berapa sehat waktu ni, yerla, awal2 pregnancy kan :)
dan disitu, sab pun ade :)


aku sempat diselit2kan dibelakang fathiyah huuu



thanks to Atim yg ambil gambar ni :)







tiba2 ade pengumuman khas dari puan pengurus
hadiah buat blogger dikalangan kami yg rajin memberi komen di blog2 lain
pemenangnya adalahhhhhhHHHH


Sha Pattinson! *clap *clap :D






ni edisi bedah siasat, brape byk lagi makanan yg ade
setiap sorang kene bwk balik sikit..pesanan tuan rumah :P

Gambar2 sebelum kebanyakkan yg dtg..nak balik







dan last skali yg sempat singgah, Ann & Ash
tak teringat nak ambik gambar isk isk
sembang punye sembang..dekat pukul 1 pagi jgk kot baru balik
hehe
apepon, sgt gembira dpt berkumpul mcm ni :)
ade jgk yg tak dpt join mcm kak dell, abby, mommy azie dan ade lg yg lain rasenye
takpe, maybe next time k ;)


Byeeeee
dari puan pengurus dan asyhlla :)


p/s: ade lagi gambar2 kat flickr aku..kalau you all nak tgk...klik sini :)

16 Komen:

phia said...

hamboih... bestnye gathering lagi u all. memang terliur ok. hahah.

xeea said...

gambar tuan punya kamera sikit sangat! tak puas tengok. dah nama pun puan photographer, kan?
hihi

well done, gals!

naddynad said...

terima kasih hanie coz upload all ths pix...

humangaiii...bosa godangg mak!!!
abes la, bak kata hanie, bole cecah 80kg ni..ngeriii occayyyy..!!

btw, piza tu kite yg bwk..hehe

Atiqah Adnan said...

bestnyee.. hihi~
pernah jumpa hanie tapi tak pernah borak pun lagi.. hee~
tulaa gatnering hari tu tak dapat nak join.. maybe next time kot ea..

Ctiey said...

wah.. makanan semuanya lazat2 belaka.. especially the pepperoni domino pizza, spagetti n the cute sandwiches n lots more.... glup.. hehehe..

faRhaNa said...

waa...meriah nyer uols...:)

Fathiyah said...

gambo raw kamu nih pon dah lawo bangat hanie. jom buat mkn2 lg. hehe =) seronok borak + makan tak hengat donia.hihihi

Sha Pattinson said...

astagaaa hanie nampak giler badan ku yanng sasa dah tut ku yang mongil hahahaah ..adeh seganlaaa ...nak minta gamba email kat i bole??? hehehehe ...thanks upload gamba kat sini ..masing tade make up ..and muka u serambai kat sini sbb baru balik dr mamam dgn MIL alamakkk segannyerrrr ..sebesar skrin pc badan daku hehehe ..dan hadiah tu apalah sangat hehehehe ...love u hanie u take care kay ...tq

azira.arif said...

c.e.m.b.u.r.u hokkayy...besh nye kalu dpt mkanan tu..nape la tk jemput i sekali...kalu x bole i abeskan mkn2 sume tu

Wanie-san said...

bestnye kak hanie!!^^

NURUL said...

bestnyer terliur tgk mknan tu

anil lutaze said...

wahahehehehhuhuhu...wpon lewat tp mmg macam bess uuu... kecoh habes...ahkah..thanks hanie kerana sudi upload

My Journey said...

hanie gambar you sungguh cantik..i love it...and i love gmabr nikah k..sgt sgt..korang ambil byk gambar yg daniel terlepas..mashaAllah..i'm soooo happy..thank you so much..thank you ....

AmyMizzunderstood said...

nampak sgt amy ngan jai tengah bergossip!yg lagi best..napa pic amy byk..mesti sbb atim yg pegang camera hanie kan!

[ Hanie ] said...

phia:
hee nanti kalau ade lain kali, join skali yer! ;)

xeea:
heehe itu adelah bonus buat tukang pegang kamera ni :D mmg taknak gambar byk di snap, tak tahan tgk kedebapan yg bakal terhasil nnt hee

nad:
hehe kite same kot nad? :) membesar dgn sgt cepat! adoiii, pening pikir :D
oo nad yg bwk ke..hehe best2 ;)

atiqah:
hee tu la kan, dulu jeling2 sipi2 jer :D insyaallah, len kali kite sembang2 :D

ctiey:
hehe sandwish termasuk skali kah? hehe tq, mmg byk, sampai tak terasa semua! isk2

farhana:
hehe ni lah akibatnye semua pun nak bwk makanan masing2 :D

fathiyah:
hehe tq fathiyah.
haah kan, best sgt. Rase aritu pun, mmg tak cukup mase lg nak sembang :D

sha:
huhu takde la sha, itu lah kelebihan sha ye tak? ;) emel? aa ambik je kat link flickr tu, bole terus save ;) hehe love u too! sweetnye kamu ni sha ;)

azira:
huu, serius boleh abiskan? hehe, lenkali ade lagi, insyaallah kite berjoin same ye ;)

wanie:
hee best membesarkan badan ni :D

nurul:
hehe sabar2 nurul :D

anil:
tu la anil, mcm tak prasan dah tgh mlm :D sure, no problem anil

sab:
tq to u too sab sbb beri peluang pd kami :) insyaallah, nnt kite jumpe lagi k. kami sgt berbesar hati :)

amy:
hehe tu la, atim ade bakat jugak tu, harap impiannya nak ade kamera tu...tercapai ;) ke dah ade? huhu

dialicious said...

kite baru nak tgk pic ni..teruknye saya!huhuhu..tq for the pics..rasa mcm byk betol gamba diah..tp yg diah snap pic hanie xde plakkan..x aci!;p
hebat gamba2 anda..esp food!hheeee