Thursday, April 22, 2010

My 2nd Check-up

Astaga
bersawang betul blog ni kannnn huhuhu

aku dan baby..sehat WALAFIAT!
isnin lepas, ade 2nd cek up kami
aku tambah lagi 2 kilo!
gilo!
aku kire2...mau capai 80kilo nanti mase dah 9 bulan
hahaha...ade mcm ahli sumo tak nanti??? Dang!

mcm biase..cek darah tinggi..normal
air kencing...normal
tapi yg tak normal..bab menunggu nye la kan!
dekat 3 jam la tunggu
hehe suami aku dah tak senang duduk dah nak tunggu
siap bole updet status kat FB, kate kene tunggu 4 tahun setengah
ade yg beri komen, "ape yg 4 tahun setgh ni? bukan baru 4 bulan ke?"
gagaga...
aku ni pun, bukannye bole duduk lame2..rase kebas je kat punggung tu..mengilukan
tp nak buat mcmmane...kene gak la tahan

mase jumpa nurse..sebelum balik tu
die tanyela, ade ke aku susah nak membuang ke tak
aku ckp la..aritu ade susah...
siap dah nak keluar buasir
haa. terus die tanye aku, "awak ni kurang minum air atau kurang mkn buah?"
pikir2...aku jwb kurang mkn buah kot
air mcm bergelas2 je aku minum satu hari

then nurse tu pesan, mkn buah byk2
nanti nak bersalin, lagi susah
kalau buasir tu jadi..kang pelbagai jenis bunga yg akan keluar kat bawah tutttt
hahaha aku dah terkebil2 mata dgrnya
ngilu!

lepas urusan kat K.kerajaan tu
kami teringin nak tgk keadaan si kecil ni
pegi scan plak dekat tenpat kami buat scan dulu :)
sehat, dan membesar dah baby
bile doc usik2 je die
siap main angkat2 tangan lagi
then kaki pun kadang2 terangkat
hehe doc kate, baby bergerak aktif!

tatau la mcmmane kalau aku dah dpt rase pergerakannya
sure lagi tersentuh buatnya
tgk die 'lambai2' pun..kami dah excited..
ni kan pulak dpt rasainye
hehe pandai eh baby say Hello kat mama and ayah :)

p/s: gambar2 mase kat rumah Anil aritu nanti, akan diupdet esok..insyaallah yer :)

13 Komen:

tentang dhila... said...

wahhh teruja dila baca. hepi bile baby sihat dan aktif. take care hanie...

Puan Jiha said...

untung lg ada hubby temankan check up.. ada la nak borak2... jiha sorang2 melangut aje hehe... pasrah aje

hehe syok kan tgk baby gerak2

misha.w said...

hihi..senyum je bile baca pasal baby gerak2 tuh. saye pon sama. bile tgk baby gerak2 time scan. mcm kera dpt bunga la jadiknye, sengeh mcm kerang busuk. huhu.

Wanie-san said...

wa..best nye dah nak dpt baby..hihi
hope kak hanie sihat2 je ye!

~ms tepung~ said...

lps b'salin lg susah nk m'buang.n'way bila dh trimester 3 baby akn lg aktif smpi perut leh jd senget2..blhla rakam aksi perut senget2 [i'm lucky managed nk rakam perut sdiri senget,tp tu pun b'kali2 try rakam,agaknya baby shy2 cat kot..ihiks]

FaNaQiLa said...

hi hanie!
seronok kan dapat tgk baby melambai2. mana pic scan baby? show off la sket. nak nengok.

igt pesan nurse, mkn buah tau. kang mcm2 pulak jd masa nak beranak.

daa...happy for u n baby.

nizabeba said...

syoknye hanie...x sbr nk tggu baby comel ni lahir..hihi..mama die pon kne ikot ckp nurse..mkn air byk2..
eh, makan buah byk2 n minum air byk2.. =p

Nariko said...

yay for lil baby inside! erm about susah lawas tu i rasa better mkn buah like everybody said.. i alhamdulillah takde masalah tu. kalau tak pun try mintak dr ubat..nama ubat tu duphalac syrup. itu ubat i mkn lepas beranak, so poo poo tak keras. hehe. mmg mujarab gile

Reen said...

awak.. da abes da trimester pertama.. gud luck eh:)

yg pasal buasir tu ala i rase mcm i da terkene je skang neh.. mmg sbb kurang air atau kurang mkn buah eh? hmm

m@Ri@ said...

etruja kan tgk die lambai2..hehe..maria dlu first time tgk aqil pn dah teruja terharu sumer ada...time tu padahal die tak gerak pn..tgh tido..first time aqil gerak lg la siap nangis..;)

Fathiyah said...

bestnye tgk baby melambai. baby wak ni mcm artis tau. hehe =)

feifairuz said...

alhamdulillah sihat baby ye.. aku bru pegi check up td, dah nampak muka dia, hidung mancung mcm mummy, dagu n muka panjang macam ayah dia.. baby gerak2 je kejenye..

[ Hanie ] said...

dhila:
hee thanks dhila, alhamdulillah :)

jiha:
hehe tp kesian jgk tgk suami, terliuk2 boring tunggu lame sgt hee

misha:
betul tu, lg2 yg dpt tgk 1st time sy..huu terharu :)

wanie:
thanks wanie, insyaallah AMIN :)

ms tepung:
huu tu yg seram tu :D
oh yeke..tak sabar nak tunggu saat tu. ni duk tertunggu2 jgk nak rase pergerakannye pulak :)

fanaqila:
hehe, adoi, nak kene scan baru bole tunjuk..hee yg agak malas sikit tu. hehe insyaallah, nnt akan buat entri khas gambar baby :D tq k

nizabeba:
hee insyaallah. tu la, skrang ni, seboleh2 dlm sehari kene jamah buah jgk..kalau tak..sure seksa nnt huhu

azie:
hurm tu la azie, kene lebih peka lepas ni. oo bg ubat eyh. time pregnant ni, tak bole mkn ubat sebarangan kan? hehe lepas bersalin lagi la kan...huu

reen:
tq reen. haa mungkin dua2. kalau dua2 dah mkn/minum byk..maybe sebab cara kite duduk yg lame waktu bekerja. tu salah satu sebab jgk tu :)

maria:
hehe betul tu maria. tp hanie ni, tak termenangis la plak isk2..

fathiyah:
haha kelakarla fathiyah ni. Jgn kluar2 nanti, buat aksi mcm artis..sudah :D

fairuz:
wahh bestnyer! dah dpt nampak mulut idung semua eyh? gile cepat! huhu. aku pun tak sabau sbenarnye ni hehe.