Thursday, April 29, 2010

Memang Aku Setuju sangat2!

sekarang antara berita hot adelah pasal gerabak komuter khas utk wanita!
memang laaaa aku tersangat setuju

dulu aku slalu jugak duk bebel dlm blog ni pasal masalah yg aku alami sendiri bile gunakan khidmat komuter ni, mcm kene tutttt laaa, ini lah.
kalau aku tak kene pun, aku nampak lg wanita2 lain yg terkena
mcm ade wanita pregnant pun, ade sang lelaki bole buat2 tak nampak..
tak pun, die akan pejamkan mata sepejam-pejamnya, kononnya die tu tido
huuu

harap dgn kewujudan sistem baru ni, kaum wanita akan lebih selesa lah kan
tetibe aku rindu nak naik keretapi yg menjadi peneman setia aku sewaktu muda mudi dahulu..erkk? :P

dulu pun, aku ade sejarah jgk naik komuter ni time2 bercinta sakan dgn suami..
dia sanggup teman aku dari kl sentral ke shah alam, after balik keje,
then die balik ke KL sentral balik :D
hehe bile ingat2 balik...sgt sweet :)
Oppsss, terlari topik suda :P

tapi pagi tadi, adelah satu stesen radio ni duk mintak pendapat setuju atau tak sistem ni digunakan
then ade pemanggil ni adelah, ade dua 'sifatnya'
heee
die bole ckp, "mcm manelah kami2 yg bersifat mcm ni yer (yg lelaki lembut ni)"
die nak naik komuter jadi serba salah..nak ke gerabak wanita tu, rase salah, nak yg ke gerabak biase pun serba salah.
then die cadangkan, kalau ade gerabak yg 'tgh2'...huhu

haihh mcm2.
bile tiba bab mcm ni, baru rase nak segan ke kan
kalau bab toilet pun, satu lagi
tp rasenye kebanyakkannya dah tak segan nak masuk toilet perenpuan, walaupun asalnya die adalah lelaki
tu dah biase nampak dah pun skrang kan :)

apepon, mmg aku sokonglah sistem baru ni!

11 Komen:

Memey Anuar said...

hanie, mmg bagus pon sistem ni.
kat jepun dah lama implement. menjaga keselamatan kaum wanita kan.

xde la nak tergesel ke apa ke kan. dan xde jugak pemandangan menyakitkan mata bila ada pasangan yg terlebih mesra dlm train :)

♠ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ♠ said...

sokong gak.....tak la kita rasa segan sangat...hehheheh

NURUL said...

yeahhhh nurul pun setuju. pagi td time drive dgr kat hot fm tersenyum sorang2

momguess said...

saya pon setuju sgt2
perasan tak dinding koc tu cantik
ader bunga2 lagik
pink gegurl gitu
auwww

BuTtErFlyInFraMe said...

suka suka dia jeee nak suh buat koc 'tgh2' gilossssss .hahhaa

@yue said...

penyokong kuat sgt sgt sgt!
msh lg peneman setia ktm..huhu...

tp spnjg pengaman peknen..yg byk bg duduk adalah kaum 1 lg tuh..

haa camne ni...la la la...

fabulous.farah said...

huhu..dulu aku pernah tgk golongan tgh2 masuk toilet pompuan..rase nak hambat jer. isk.

Jehan Najib said...

myself still travel dgn komuter. yela. rumah kat kajang, office kat kl sentral... hari2 travel pegi balik then husband wll fetch me at komuter station.

mmg sedih kdg2 tgk org2 kite yg tkde hati perut tgk mak2 buyong bergayut kat tiang2 tu tanpa dibagi duduk... kadang2 segan nk duduk gak, sbb yg offer tu pakcik/makcik yg dh tua2.. sbb yg muda2 ni semuanya purak2 TIDO. padahal sbl tu, baik punye layan sms... bila nampak mak buyong ni, dan2 je mcm nampak puaka suruh tido... adeh... donia... donia...

nurul aziyana said...

a'ah ek xterfikirr pun pasal gol tgh ni..aih mcm2..kang dh susah nk plih yg mana satu..elok2 jer kejadian Tuhan, nk tukar2 plk

Sha Pattinson said...

setuju sesangat sebab ada gerabak khas kaler pink hehehe tak smpat plak dgr yang 2 alam kat radio tue ..mesti kelakar kan heheheheh ...

[ Hanie ] said...

wani:
oo yeke, tu ar, patutnye dah lame gunakan sistem ni kat sini. Haa, bab kapel2 tu, dorang nak berpisah ke kalau dah ade gerabak asing2 ni? lagipun, gerabak wanita tu, bukannye compulsary pun kan. gerabak2 yg lain, still pompuan bole duduk kan? ke tak bole? hehe

yanie:
betul tu, nak terlentok tido dlm tu pun tak segan sgt..erk? :D

nurul:
hehe tu la, dgr radio yg same :D

momguess:
tak berpeluang tgk secara real lagi momguess. Kalau dpt tgk nnt, sure nak ambik gambar! hehe

alena:
hee tu la pasal.kena pikir logik jgk la kan huu

kak ayue:
erm, dorang ni bertimbang rase kot? sbb separa wanita kan :)

farah:
hee skrang dah takde ape dah dorang masuk toilet perempuan. tp terkujat jgk la kadang2 tu huhu

jehan:
haa bab tu yg tak gemar tu kan! hish, kadang2 tatau mcmmane nak bg kesedaran pd org2 mcm ni. haih

aziyana:
heheh dorang yg buat bende ni jadi 'susah' so..kene lah terima hakikat ni :)

sha:
tu la sha. kelakar. sampai Dj radio tu pun, mcm perli2 huhu