Thursday, April 8, 2010

Aku selalu nyanyuk!

tatau la sebab pembawakan budak ataupun mmg diri ini dah semakin tua
oleh sebab itu, semua benda pun dah byk yg aku lupa!

bukan tahap lupa gitu2 je tau
dah nyanyuk
lately ni, asyik tertinggal hfon kat rumah la
lepastu, tergedik2 suruh suami hantarkan kat opis..
nasib baik dekat..kalau duk ceruk jauh mane..sure kene bebel sebakul baru die sampai utk hantar :P

pastu, tertinggal purse kat ofis lah
ntah ape yg aku ingat...rase mcm dah masuk semuanya dlm handbeg waktu sebelum balik
alih-alih, bila sampai kat rumah, sure tertinggal
dah die tarik muncung :P :P

baru2 ni..jadi lagi
konon2 nak pergilah berkaroke dgn suami kat wangsa walk sana
ibu ngandung bole karoke kan? gagaga kemaruk tau :D
cadang pegi mkn dulu...
then baru perasan purse..takda.
puas pikir, mungkin aku ade keluarkan mase kat rumah KOT
atau tercicir tgh jalan???
so..niat nak terus ke karoke terpaksa cancel, kene balik rumah dulu..cari benda penting tu

sampai2 kat rumah..TAKDA!
gila tak gabra??
pikir2...sambil jumpe suami kat luar rumah..
bagitau die.."mungkin tinggal kat ofis KOT!" :D :D
haa, die bebel2 dan muncung...hilang mood lah tu :D
siap pesan, lepas ni, tinggal lagi...pegi ambik sendiri! erkk...dang!~

nasib baik tak ilang mood die lepas tu
terus jgk ke karoke...tp janji...
aku yg belanja hehehe

so kesimpulannya
saya memang dah 'agak' nyanyuk sejak kebelakangan ini
adekah sebab 'pembawakan budak'
atau....dah memang nyanyuk nihhhh?? aduh

kang ade effect tak kat baby tabiat kenyanyukkan aku nih? hehe
(soalan ikhlas dari suami ni tau...risau die :D)

20 Komen:

Puan Jiha said...

jiha pon kdg2 lupa2 gak..tp hanie lg dasat la ni.. not sure if leh effect ke idak...try tanye doc... lg satu vitamin jgn tinggal tau hehehe, mana tau leh atasi 'nyanyuk' tu heeheh

take care

newlifenewbeginning said...

mende ni mmg normal hanie..i went thru it masa 1st trimester, 2nd trimester skru dah ketat balik hehe tp masuk 3rd trimester ujung2 ni (ujung2 tu means 30 week above) pun dah jd balik..haha so get used to it ek..kengkadang mmg rimas pun tp klakar pun ada gak..so pesanan kita, awal2 ckp kat hubby jgn terlalu harapkan kat hanie sgt time camni..hik

That's so Jaja said...

Hanie....mmg salah satu symptom mengandung adalah jadi pelupa. Don't worry k....its normal.... :)

Atiqah Adnan said...

hanie kita pun camtu juga tau... memang sangat bengong aka nyanyuk laa lately... blur pulak tuuu...~hiiss..

mAr@ZiEy said...

Orang ckp..kalau perempuan mengandung dan selalu sgt lupe..or ala2 kelam kabut gitu..kemungkinan dpt baby girl..tp tak tau la betul ke tak fakta tu..

Pape pun jgn lupe yg akk mengandung da..hehehe

tentang dhila... said...

mungkin pembawakan budak kot hanie...take care hanie

sabby said...

hanie, dont worry its normal...mmg u akan lupa2 sikit when you are pregnant..

poeple around me selalu main2, kalau masa diorg pregnant,lupa sikit semua blame pregnancy...

ad asome reearch has shown that masa pregnant your brains function kurang sikit...Wallahualam , kenapa..but Allah SWT knows best...

Nadya said...

yupp..mmg jadi pelupa bile preggie..me myself penah tinggal handbag kat mapley..sebbaik bawah umah je mapley tu..and diorang tlg simpankan..otherwise, kene berkunjung ke balai polis la jawabnye..huhu

Reen said...

hanie.. mmg simptom2 lupe tuh sebab pregnant.. reen mase 2 bulan sampai la ke 6 bulan mcm tuh mmg pelupe habes.. nk atasi dia reen buat note byk2.. ape yg penting sume reen catat.. insyaallah pas kandungan da besar sket, kite da bole atasi kelupaan sume tuh.. hee

Sha Pattinson said...

biasalah masa pegnent ...may b hormon kot ..takper banyakkan bersabar yeaa ...

Reen said...

yg reen bace kite jadi lupe sebab hormon pregnant kite..

"ibu hamil yg terpakse bekerja berlebihan untuk perkembangan bayi menimbulkan ganguan pada pemprosesan memori fikiran di otak yang membuat keupayaan untuk menyimpan maklumat tergangu.
usah risau, gejala ini bukanlah berterusan. ia akan hilang setelah bersalin kelak. jika mahu atasi, anda boleh catatkan perkara yang perlu agar memudahkan tidak terlupa."

sharing is caring.. neway, take care:)

fikaryna said...

hanie..ryna yg blm ada baby pun kuat lupa..bukan simptom la..sbb ryna pun ada berlaku mcm story hanie..hik2..

wardah said...

sgt normal benda 'nyanyuk' ni jadi pada ibu2 hamil..hehehe..masuk trimester ke 3 ni lagilah teruk..dengan clumsy nya lagi, emo semua datang sekali..jenuhlah suami nak layan kan..

fabulous.farah said...

orang cakap masa pregnant memeng pelupa sket

phia said...

sabar yea hanie. lain orang lain lah ragam & pengalamannya :D

m@Ri@ said...

time preggy dlu pn maria sll lupa beg duit..hahah..smp kena mai ofis hari cuti utk ambik beg duit..haha..

NURUL said...

time preggie mmg mcm tu nurul pun sama dulu. karaoke time preggie nnati mcm kwn nurul bila baby kuar dh besar sikit anak kwn nurul tu suka menyanyi :)

Nad Nazira said...

haihhh..ciannye die nyanyuk. *wink*

nad rase kan..tuh bukan nyanyuk. tapi ur mind is floating somewhere else. hanie in the wonderland. haaaaa..pk apela tuuu..banyak sangat pk pasal bb. :P

nornazliana said...

kita punn hp ingat tinggal kat laci meja ofis..rupanya duk dlm keta..penat jer mencari merata tempat..rupa2 nya tercicir kat dlm keta..ishh pelupa jdnya bila preggant nie

FaNaQiLa said...

hi hanie!

i jugak nyanyuk la sejak pas bersalin ritu. i g keje ari2 nek moto ngan hasben.

lately, naik moto nk g keje bole xpakai helmet. da 2 kali jadi termasuk smlm. u-turn balik helmet tu. kena marah. pagi td plak, hp tertinggal. lupa. rasa cam da amik letak dlm beg. rupanya kat sofa kat umah. u-turn lg. dala nk g keje yg 30km jauhnya. aduyai...ape puncanya ek? [musykil]