Wednesday, March 3, 2010

malas betul mood sejak dua menjak ni

ceyt..
dah bersawang blog ni
bile tgk kat link2 member yg mengelinkkan dgn blog ni
dah 6 hari tak updet????
goshh, tak terpenah2 dlm sejarah ianya begitu :P kuang2

tah la, lately, tak byk sgt nak updet ape
mood tak de kot
mood utk baby dlm perut ni je yg ade
jgn kate nak updet blog, nak pegi ofis pon..dah sgt beratttt je skrang nih
isk not good not good

rase nak rilek2 kat rumah...
tgk tv...
cukup mase perut lapar..makan..
lepas tu baring ngadap tv balik
wahhh nikmat kannnnn? :D

oh
menurut doc yg aku cek up aritu
dlm 18 march ni, ade lah 1st cek up aku dgn si baby dlm perut
bile dgr pengalaman 1st time kwn aku yg usia kandungannya beberapa minggu awal dr aku
aku dah terexcited jgk
dpt nampak degupan jantung baby pun dah rase speechless katenye
heee
tak sabar..

bole tak
suami pun tak sabar2 jgk sebenarnya
ade ke, die ajak pegi cek minggu ni, sedangkan ade lagi 2 minggu lg dari tarikh nya
huhu saiz kandungan pun kecik lagi..kang pegi cek, kalau doc suruh dtg lagi 2 minggu..
haaa same lah jugakkan?
tak sabar yer suamiku? :D

keadaan perut
mcm dah nampak sedikit
tatau la ape yg membuat perut aku besar, lemak2 yg berkumpul ataupun baby sebenarnya
bile bace2 kat babycenter baru sebesar sebiji anggur
ni yg besar mcm bola perut ni?

ayat suami,
"kate awak, baby minggu ni besar anggur jer...tp knape eh perut awk lagi besar dr tu (sambil senyum2 perli)"
aku reply,
"haaa yg tu placenta nye lagi....rahimnya lagi..ha mcm2 lagi la"
padahal nak sedapkan hati je tu gagagaga



Oh nak iklan sikit




ni ade jemputan kpd semua bloggers & none blogger,bridetobe, ex-bride, dan sape2lah yg berminat nak join :) .... silelah klik blog Diah, Anil atau Amy utk tahu lebih lanjut mengenai hal ini yer ;)

18 Komen:

Mrs. Amie said...

Hihi.. biasalah tue Hanie.. mmg malas mula2 pregnancy tue.. kan? sampai akhir pregnancy pun malaslah.. hahaha..but dun worry.. kita mesti ada tenaga ok... and... mmg masa mula2 tgk heart beep baby kan, wahhh.. rasa sayu jer.. and of course happy! can't wait for ur check up!

Puan Jiha said...

hehehe baby mang sebesar anggur time ni...tp perut membesar disebab kan uri n air ketuban kite nak membesar n membanyak..preparation utk baby nak membesar nanti...so nothing to worries k hehehe.... tgk jantung baby degup2 mang sgt precious nye tak terkata...kalau dgr pon heartbeat die pon sgt seronok tau...laju ..double speed from ours..hehehe

♥♥ eija ♥♥ said...

waa kak hanie dah pregnet hehe

tahinah buat akak dan suami soory lambat sikti tahu hehe

m@Ri@ said...

heheh..time maria mula2 ngandung dulu pn husband ckp mcm tu..perut dah besar..hehe..

Dayu said...

awal2 pregnancy ni mmg smua benda terabai, apakan lagi blog
mood nak update mmg merundum
tambah2 lagi dgn simptom2 yg melemahkan tu..

awal2 mmg excited..nak gi check-up pun tak sabar, tp mmg betul hanie, dpt dgr bunyi jantung baby..tgk dia..arrghhh!! tak tergambar perasaan dia

*wahh..ada gath..

wardah said...

early pregnancy mmg sgt malas..semua benda pun ambil remeh je..hikhik..sgt best 1st check up to Hanie..dapat tgk baby wpun kecik saje..

take care..

:)

Nadya said...

yup..indescribable feeling 1st time nampak..9 weeks dah ley nmpk heartbeat baby sepatutnya..

Nad Nazira said...

besar buah anggur? haiiii..teciknye die. yg penting mummy sehat..perut lebih besar dari biase pun tkpe. hehe. alaaa..tak sabar nak ade baby jugak.. :P

phia said...

jangan malas2.. kena kuat semangat!! kang baby terikut2 perangai malas lak nanti :D *tatau la macam mana pengalaman phia lak nanti*

take care!!

Sha Pattinson said...

mula2 preggy ni memang malas2 ek ..mcm my friend dulu skit2 nak tidor i yg risau skit nak duduk rihat ... takpe laa biasala mula2 pregnent kan .. wahh nak g check up dah ekk ..best2

Nana Aris said...

beshnye bace cite mummy2be ni..keep on writing..hehe doakan sye juge..doa ibu-ibu ni kan berkat =)

Fathiyah said...

kte tak takde isi ni pon mls tahap gaban nak hapdet.hehehe =)
awak join gath kan?

Ainul said...

saya pun semakin malas nk update blog & p keje.saya dh 7 minggu pregnent.ada morning sickness tak?saya skrg asyik pening & mual je.huhuhu

NURUL said...

mula2 dah rasa malas kan? dulu nurul pun gitu? aikk perut dah nmpk ke hanie? awal lagi kan?

fikaryna said...

bestnya nak g tgk baby..en.suami hanie nakai..suka usik2 wife dia..hik2..

@yue said...

biaselah tuh..
sebleum peknen ngn tgh peknen slalunya perwatakan tebalik...

*jgn mls², nt jangkit kt bb :p

s.c.h.u.l.t said...

preggy mommy have a sexy tummy! :D

jawab macam tu lain kali. hi hi

[ Hanie ] said...

amie:
heee kann? malas ya amat2 :D hehe. ohh hanie pun tak sabar..cam mane la rasenye kan hehe.

jiha:
haa nasib jiha bg wpn yg menyejukkan hati huhu :D Ade la point di situ knape perut ni besar hehe. Haa tu la, tak sabor2 dah ni :D

eija:
hehe tq eija. so comel la komen ni :D

maria:
huu dorang tak paham kan maria kan? kite yg teremo sendiri :P

dayu:
tu la, tak sabar nak alami bende tu dayu :D harap tak mengecewakan nnt hee :D Haa, dayu join la gath tu? ;)

wardah:
tu la wardah, dgr cerita2 kwn2, mmg buat tak sabar..yg kite ni dgr, terbelit2 nak tau perasaan nye hee

nadya:
oo yeke...tp doc aritu, duk ckp 12 weeks baru bole cek..huhu lg la buat tak sabar sbenarnya

nad nazira:
hee kecik kan? siap ukur kat jari sendiri ari2 :D hehe insyaallah, akan tiba waktu tu ;)

phia:
hee betul jgk tu :D terima kasih kerana mengingatkan phia :D insyaallah, terus2kan usaha yer ;)

sha:
hee kebanyakkan nye kot sha, rase mcm nak bersenang lenang tanpa gangguan, kan syok kalau 9 bulan takyah keje, tp gaji jln haha (over tau :P)

nana:
hee TQ nana, insyaallah, same2 kite kongsi ape yg ade. Dan akan bakal nyusul lebih ramai lagi ;)

fathiyah:
hehehe tu pun dikira jugak tu :D erm insyaallah kalau ade kelapangan :D

ainul:
wahh tahniah! ;)
hehe alhamdulillah, mual2 tu takde. tp sakit2 lain tu, ade hehe. lain org lain simptomnya :D

nurul:
hehe tp org kate, nnt jangkit kat baby ke nurul? huhu. Ha tu la pasal, senang betul perut ni nak naik :D (padahal mkn tak ingat2 tu yg naik tu :D)

fikaryna:
hehe tu la :D

kak ayue:
wahh, dulu i rajin ke? gagaga :P

schult:
hehehe betul2 ;)