Monday, February 8, 2010

Sakit Pinggang!

Ni dah rase kejang pinggang balik ni...
nak berjalan pun...
badan dah berposisi 45 darjah
mcm mak itik berjalan dengan gaya tonggeknyer..
auuw, kekadang terasa seksi..
tapi yg lebihnye seksa! :(

straight kan badan, rase bisa sgt
duduk pun dah rase..ni kan pula nak berjalan



ade petua/caranya tak nak kasi lega, selain drpd tido :D ?

10 Komen:

naddynad said...

normal kot..
kite pun mengalami benda yg sama..
skrg ni, hari2 tido kat hall ...bentang toto tgk tv/baca buku sampai terlelap...tak le nak tido atas katil sendiri...
tak tau nape..mesti rasa tak sedap badan kalau tido dalam bilik..

pelik kan??
hehe

fikaryna said...

huhu..ciannya..kena banyak rehat la tuh..

btw jom join contest blog ryna..huhu..

Nariko said...

maybe posture duduk kot.. skrg i kat ofis letak bantal kecik kat blkg so that tak rasa sore sgt.. masa tido letak bantal byk2 kasi support kat celah kaki, lapik kat perut.. :) maybe will help u

biasalah tu masalah ni hani. i perut dah besar ni lagi rasa bukan kat pinggang jer, kat bontot kat kaki. hehe

::zAsyikein:: said...

hehe mcm kein mula2 tau preggy dulu...klu sakit pinggang tuh hubby letakkan n sapu bam gamat...lega sikit..rasa..sebelum tido mmg hubby sapukan..bam gamat tuh kein beli masa kat langkawi..aderguna jugak..ehehklu x,guna tigerbalm pun ok kot...

anil lutaze said...

Siannya dia..org kata ni simptom2 org mengandong kan.. Sabar lah er.mngkin bleh mntk nasihat doc nnti masa check up?

oneyani said...

alamak..sian la pulak..

tp inikan penyakit ibu-ibu yang peknen...penyakit yang orang panggil seribu dalam satu..

sory xtao nk tlg mcm mane=(

Puan Jiha said...

hahahaha feeling2 sexy tu mang ada jugak rasa dulu...tp lebih byk seksa..takpe Hanie..ada sebab yang indah nape kite rasa sakit2 tu... Jiha bile bayangkan ada nyawa dlm perut ni, terus perasaan rasa lega hehehe

enjoy the experience

m@Ri@ said...

letak bantal bawah dekat pinggang..it work for me..kalau berjalan sakit balik tp kurg skit..duduk dgn posture bdn yg betul k..amik kalsium/minum susu..sabar k hanie..

Sha Pattinson said...

hahaha tu lah anil nih mesti simptom2 orang ngandong ...sila bawa bersabar .. mcm anil ckp minta jumpa doctor minta nasihat ..hurmm sabar yeaa ibu2...

[ Hanie ] said...

nad:
ooo alami yg same eh? sakit yg teramat2 sampai nak bangun balik pun susah tak? saya kene mcm tu :(

ryna:
huhu rehat mmg best..tp still jgk sakit :( oo ade contest? kang nak tgk :D

azie:
tu la azie...kalau dah sarat, no wonder la kan...tp ni awal lagi.sakit lain mcm jer :( haa, thanks for sharing the tips..nnt nak try ;)

kein:
ha tu la, ade jgk bubuh. tp mcm tak lega jgk. tatau la knape. Kalau urut2, tak rase pape pon, sbb die bukan sengal mcm sakit biase tu, ni mcm dlm tulang kot? huhu dah tatau mcmmane nak explain hee

anil:
dah mintak nil..tp doc tak bole nk bg ubat sebarangan. Cuma mmg kene alaminya :( adoi camno ni

oneyani:
tu la, ini bahagian hanie kot, tak mual2 dn muntah2..tp duk sakit pinggang uhuhu

jiha:
hee oo terima kasih kerana menaikkan semangat ku jiha :D tu la..bile terpikir adenye baby dlm perut, bole la tak terpikir kejap. tp bile nak menjalankan diri, adoii, sakit :(

maria:
thanks maria for sharing, akan cuba amalkan tips2 tu ;)

sha:
uhuk uhuk, ibu ini udah tak ketahuan dah ni