Friday, February 19, 2010

Oh...agak stress!

sejak menjadi ibu yg mengandung, walaupun tumbesaran baby agaknye masih cinonet
keadaan badan sudah agak membesar bagai johan
seperti yg di war-warkan seantero dunia bab2 tumbesaran ni, mmg aku meroyan sket huu
maka, dengan sebab itu
baju2 aku keBANYAKKANnya dah tak muat!

nak pegi keje pun dah memilih2 skrang ni
baju kurung pun dah tinggal sipi2 je yg muat
baju kebaya jgn cakapla, memang sejak beberape bulan kawen dah boleh masuk arkib
ni baju kurung pun ade gaya mcm nak simpan awal tak boleh nak pakai dah
hishhhh
tatau la kalau dah sarat, mcmmane la ngrope aku agaknye
ni nak masuk 2 bulan pun dah mcm sarung nangka
ni kan pulaaa????
takNAK bayang ok

esok ade 2 majlis nak attend, cik sab dan puan ashylla insyaallah kalau kesihatan mengizinkan
oh, sedang pening nak memilih baju
kang aku pakai baju same je pulak..
org nak ngata ye tak ngehngeh

lg satu yg buat aku pening...bab2 kasut
sejak pregnant ni, takdela aku pakai high heel yg berinci2 tu takde pon yg lebih dari 3 inci,
just pakai wedges yg aku dah belasah berzaman2 dah tp tetap aku seret ke mane saje
itu pun, bile org dgr aku dah pregnant, otomatik..keluar ayat, "Jgn pakai heels lagi yerrrr"
eh? agaknye kat area opis ni, dorang nampak aku je kot pakai heels sokmo?
Huuu

pasni nak kene cari kasut yg baru ade can pow suami? gagga
dan dia telah byk kali larang aku pakai kasut yg sedia ade tu
lagi-lagi la sejak aku sakit2 pinggang kan
lagi laaa kene sound je kan hehe

so...
mari menyoppingkan diri yer suami ku :)

22 Komen:

fikaryna said...

waa..nampaknya kena g nyoping baju n kasut baru..hik2..

sophisticated bridezilla said...

hehe sale coming soon nih,
leh la menyopping baju maternity.
wahhhh sonok sonok!

Mrs. Amie said...

hanie, bersedialah menjadi seperti diriku.. naik 20kg semasa pregnant.. Qaira keluar turun 10 kg.. berbaki di badan skrg adalah 10kg yg degil tak nak keluar2 smpai skrg.. kebaya adalah jauh sekali.. baju kurung, yg dulu dianggap baju kurung besar.. skrg dah jadi baju kurung fit.. hahaha...nasib nasib.. tapi, ku kan tetap berusaha menguruskan badan! hahaha.. take care Hanie! dun worry too much ya!

naddynad said...

hanie,
kite mmg dah xpakai langsung..
kasut semua leper-selepernya..hehe, lalu mengundang ke arah kependekanku yang jelas amat...:)

Lea Shmea said...

hi kak. hehe dont get stressed out on the weight! enjoy your pregnancy to the max!! :))

p/s: size kaki akan membesar selari dgn badan. and won't get smaller again. so dont be surprised! hehe.

Reen said...

err tp kn hanie, reen da 6 bulan lebih pregnant tp still pakai baju kurung haha..
ade 2 lai je baju pregnant, segan la nk pakai.. hehe..
rase mcm isk malu dong ahh.. huhu

xpe hanie, nnt hanie da pakai tunjuk kt blog ehh.. ne tau reen kenan nk pakai jugak.. ngee~

phia said...

aler, janganlah sedih. biasa la pregger badannya mengembang. nanti lepas deliver, kencupkan lah mana patut. hehe.

i like shopping!!

Wanie-san said...

kak hanie kne shopping la gamaknye..
kne beli baju mengandung myk2!!hihi
jga keshtn elok2 ye..

fabulous.farah said...

orang pegnen jangan stress...hahaha

g la shopping~

m@Ri@ said...

wah leh shopping kasut baru..cari yg selesa yek..

My's itu aku SyanG... said...

heheheh sabar hanie ini la dugaan menjdi ibu yang mengandung badan naik mcm di pam2 hahahaha da masuk 5 ke 6 bulan nanti semua akan berubah menjadi kembang semangkok hahhah tak caya nanti hanie tgk la sendiri yer jgn nangis udah ler hahhaha ... walau pun mai berbadan kecik molek tapi bila da berbadan dua nie masyaallah tak sanggup rasanyer nak tgk kat cermin hahha, lepas bersalin nie terpaksa la diet untuk mengekalkan bentuk asal ..

Sha Pattinson said...

hehehe kena beli baju baru nampak gaya ..haa encik fazli sila bersedia hehehehe ...

green apple said...

makan aje la selagi boleh. masa ni la nak makan banyak pun orang tak cakap apa.

NURUL said...

hanie cari kasut khas utk prengnant. pakai crocs ke time santai

Wawa Vtec said...

salam hanie, we met at sab's wedding.juz drop by to say hello :)

@yue said...

ohoo bru terpk..
skt pnggang...slh 1 sbb pki high heel..:p

pasni cri je bju paten 2 in 1..time x ngndung pn leh pkai....

newlifenewbeginning said...

lain org lain badannya hanie :)
kita ni masih lagi pakai baju kurung walaupun zip tu halfway je leh zip pastu cangkuk dgn brooch hehe..tp ni kira nak masuk 7bln baru start rasa ketat dah baju tu..

tang kasut lak memula i face dat prob rasa cam kasut hapee laa aku nak pakai ni..tp bebila lelame tu kita tau badan kita selesa dgn kasut camne..u can still wear low heels punya kasut yg jenis rata punya, or u can wear wedges tp jgn yg tinggi sgt..or u can just wear slip ons mcm crocs ke ipanema ke..gudlak!

Jehan Najib said...

babe, jgn tension2 pasal xtra size tu.. myself pon mcm tu gak memula dlu. skrg ni, redha jek la.. kalau org komplen 'eh besor nye perut.. besornye itu ini!' jawab nye... 'ha'ah, mkn benda mahal² tu yg sihat na.. ' huahuaauh! saiko balik.

Ms Abby said...

Hi Hanie, abby here, seronok dpt jumpa kamu...hehe

[ Hanie ] said...

to all:
heee terima kasih kerana terus2an memberi semangat kpd saya :D akan cuba menerima diri seadanya hehe

wawa & abby:
hai both of you...nice meeting u too! hehe. insyaallah lepas ni, kite sembang2 dan jumpe lg yer ;)

orenlili said...

kak hanis dah pregnant. congrats!!

[ Hanie ] said...

hee tq lili :)