Wednesday, February 24, 2010

Great Weekend, Great Wedding! Sab & Ashylla

mungkin ramai yg dah dpt tgk gambar kedua-dua majlis Sab & Ashylla kan?
tahniah buat dua-dua2 nya :) smoga berbahagia hingga hujung nyawa yer
majlis both of them adalah sangat cantik!
dua2nya mnggunakan color feveret aku...
lagi la aku kusyuk berangan2 sendiri kan sementara menunggu rakan2 blogger yg lain :D

untuk wedding Sab
Fuzuri Design diberi peluang utk merakamkan detik2 sejarah pasangan romantis ini disamping sab jgk menggunakan khidmat Daniel Zain berdebar ok jumpe daniel ni, kami mmg sgt2 admire his pictures! ;D

Gambar2 kat bwh ni, aku 'kidnap' dari pc suami hehe.
die tak sempat nak edit pun lagi :D



table setting
nampak tak kurma coklat kat atas meja tu?
sebab dok ralit melihat persiapan dan perjalanan majlis, aku tak terjamah kurma coklat tu! :(
iskk rugi rugi


OhhhHHhhh
pelamin yg sgt aku gerami!
mmg sangat suka...ramai yg puji
dengan petals2 bunga ros bertaburan sana sini buat lagi bertambah2 sweet


setibanya Sab ke dewan, ambil gambar kenangan sab bersama ibu ayah dan sebahagian adik beradiknya
sgt friendly family sab ni
dan pengantin? sangat lovely!
sab sampai2 je aku dah puji tak henti2..huhu
tgk makeupnya...bajunya..
lucky her right? :)


jeng jeng jeng
hero utama dlm majlis ini :)


dan heroin hehee
aku sgt tertarik dgn baju ni dari hujung kepala smpailah ke kakinya
lihat kainnya?
terbuai2 dgn sgt lembut je bila sab berjalan



ketika majlis berlngsung
aku sensorang melihat dari jauh
hehe takde geng..
kalau keadaan diri mengizinkan, mmg aku pun turut join nak ambik2 gambar :D




sempat jgk bersembang dgn sab mengenai hal inai ni...
hehehe ade je bende nak di kongsi ye sab :D


mmg dari awal sampai la majlis tamat
sab tak putus2 senyum jer
walau dlm hati, mmg letih kan sab? :)
semua yg telah jd pengantin mmg dah lalui nya hehehe


alhamdulillah,
dengan sekali lafaz, mereka sah menjadi suami isteri :)
aku time acara ni...
mmg tak brape sedar je dah selesai semunya
sbb selalunya majlis2 yg aku pernah hadiri, tok kadi akan mintak test2 dulu kan?
ni tak...ingat mcm nak test, tp sbenarnya betul2...hehe
tau tau, dah sah...mmg lancar betul
tok kadi pun terkejut huhu


dari kiri atas: Diah, Zain, Nad, Azie, Amy, Abby
bawah dari kiri: Fathiyah, Anil, Me, Eida, Qis

antara blogger yg awal2 hadir
happy dapat jumpe semua...
tp tu la, awal2 jumpe ade yg tak familiar muka
soalan pertama yg akan keluar "blog mane eh?, pakai nama ape"
hahaha
kelakar pulak..sebab lebih byk kenal nama blog dr nama sebenar :D
wedding sab, mmg mengumpulkan ramai blogger kan
wawa pun ade, tp tiada dlm gambar


dan kat situ baru ada Ann yg mcm anak patung


hehe time ni, kami2 ni bikin 'kecoh' atas pentas utk di interview
tatau la ape yg aku ckp mase tu
bab2 rakam2 ni, mmg buat aku nervers tak hengat haha
dan lepastu, sab & husband join kami utk bergambar
dan fizz pun ade dtg...tp dtg dah agak lewat



thanks sab, suami & family kerana sudi menjemput kami :D dan memberi kepercayaan kpd team fuzuri design :)
semuanya berjalan lancar kan? alhamdulillah
harap dpt jumpe u & your family lagi nanti ;)



malamnya pula
aku dan suami ke majlis Ashylla pula :)
bukan sbg fotografer, tp sebagai tetamu
ingatkan kami dah terlambat...tp nasib baik tak terlepas acara berarak :D
kami duduk semeja dgn diah & adiknya, zain, anil & kawannya
dan meja blogger lagi satu, ade myra & husband (pengantin baru juga ni :)) dan fathiyah & husband ;)

menu malam tu
mmg sedap makanannya



meja utama....cantikkan udang tu? erkkk



pelamin
warna tema adelah lebih kurang je dgn majlis sab
lagi sekali..my feveret! huhu



yg ini unik
aku siap belek lagi tapak nya, mcm mane bende ni dibuat huhu


heh
meja kami


cantikkan?
so lovely!





blogger2 yg hadir
sempat sembang2 lagi dan lagi lagi


bersama pengantin
ade yg tertinggal dlm gambar ni...zain takde kan? mane die agaknya ye
ni pun anil hampir tertinggal, sebab die sedang sebok di atas pelamin
congratssss ashylla! :)


p/s: tq suami kerana menemani isterinya ini dan mengambil gmbar2 di atas hehe. Sian die, penat seharian :D sayang awak tauuuuu!

p/s/s: heh, gambar2 dlm ni, aku dah nampak sedikit mengembang..mcmmanela 9 bulan akan dtg yer? huuuuu pengsan!

31 Komen:

NURUL said...

serius sgt cantik :) hanie kamu dah nmpk sedikit tembam tp tetap comel :)

aLya said...

shantek giler...teruja nye

eila said...

wahh nice.. cantek sgt2... teruja tgk pink color nieee...

diri aku said...

cantik pic FD amik..seyes lawa sgt2..n hanie ttp maintain comel even berisi sket..its ok dear...

anil lutaze said...

wahhh sgt suka.. gmbar cnthek2... uhukkkk...

BuTtErFlyInFraMe said...

rugi tak dpt pergi both majlis! haihhh... ada hal yg tak dpt dielakkan... kalau x, emsti dpt jumpa hanie kan? tapi kalau dgn sy, hanie nk tnya x dari blog mana?


pelamin sab cantik! confem akan buat masa majlsi berendoi anak alena nnti! hahaha..ade ke??? kuikuikuii

Riena said...

sangat cantikk pelamin depa dua nie.. dorg pon sangat2 cantikk..

Nariko said...

syabas utk fuzuri, gambar2 anda sgt cantek! both wedding also gojes.. hanie, awak tembam comel la, i rasa kalau kurus mesti tak secun ini.. hehe

cik yaya said...

OMK OMK OMK (oh mak kau)
both wedding were so gorgeous!

on top of that,
hani!gambar sgt cantik lahhhhhhh

aleena said...

wahhh tema wedding nie sgt chantek:)

Ms Abby said...

hanieeee darling, abby curik gambar2 di majlis sab ok, ooowh semua gambar2 sgt cantik, pandai mengambil gambar, bravo!!!

@yue said...

ye la cyg..nmpk 'emmbang' sket..:D

Wawa Vtec said...

hanie dearie...u x kembang mane pun

even then,if u kembang pun ader isi...
i ni??? huwaaaaaaaaaa...*horror kr diri sendiri*

Ringgo said...

chubby la nmpak comel:D

dytia aurinh said...

hanie - I curik gambar gak... serious gambar menjadi.. tak payah editpun dah lawa... best best...

Sha Pattinson said...

sangat cantik ..tak nyesal ambik husband u jadi our offcial photographer ..yup wedding sabby n asylla cantik cantik cantik ...

Fathiyah said...

awak,kte pon tak sempat mkn kurma choc tu.aih,tgk gambo tuh trs mengidam plak nih.agak2sab ada simpan lg tak kurma tuh?hehehe

gambo2 FD sgt cantik.husband kte pon puji gak =) keep up the good work!

[ Hanie ] said...

nurul:
ahehhe tq nurul, bukan sedikit tu nurul, banyak2 hee :D

alya:
kan? cantik sgt, tak terkata

eila:
yer betul tu, lg2 yg feveret color kan hehe.

diri aku:
hee tq tq :)

anil:
hee TQ, gambar2 kamu juga anil! ;)

alena:
errk soalan cepumas tu, haha insyaallah agaknya cam, tp tatau la tetibe nervers kan huuu. Tu la, takpe. awal2 berangan dan plan2 dulu heee

riena:
hee tu la kan, setuju! ;)

azie:
thanks mommy azie hee :D hehe, nak jd mcm u la azie, dah tunggu hari pun, badan menten je tau...naik skit aje, ohh admire! ;)

cik yaya:
haha kelaka la yaya ni..ade eh OMK? :P hee kredit to suami yg bertungkus lumus :D

aleena:
hee tu la, sweet dan cantik

abby:
abby, sure silekan :) Tp ni saiz kecik tau..kalau nak letak dlm blog, ok dah kot :)

kak ayue:
hahaha suke yerrrrr :P

wawa:
uhuk...biasela wawa, pompuan tak penah puas (utk diri sendiri)gagaga. Insyaallah, tibe masenye tu... ;)

ringgo:
hai, mommy to be jgk eh? hehehe. comel? kang terlebih 'comel' yg risau tu huuu

dytia:
hee sure, no problem :D TQ TQ

sha:
ohh sha, sgt touching :) Thanks sha, kami buat yg terbaik :) nnt kami upload gambar u all plak yer ;)

fathiyah:
hehee ntah eh, kene risik2 sab ni :D anyway, mekaseh, both of you sgt sweet couple ;)

farah fatihah said...

cantik betul si sab tu kan!
sejibik cam wardina, very sweeeet!

ash pun comel, what a lovely wedding!

fikaryna said...

setuju2..semua tntg pengantin di kedua2 majlis sgt cantik..dah la ryna suka pink..

hanie..walau kamu sedikit..naik..tp maintain kiut jgk..huhu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

cantiknyer gambarrrrrr.....

Lea Shmea said...

your pics are lovely!

m@Ri@ said...

bestny dpt jumpa blogger2 lain..;)

green apple said...

cantiknya pelamin.
hajat di hati nak menjeles.
tapi takde guna dahhhhhhhhh.

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

phia said...

hanie, dua2 pun gojes.. seme bloggers pun berseri jugak. seri pengantin baru&lama, momtobe, bridetobe. hehe, semualah.

part last pic tu. pandai hanie sorok heh?? ;p

[ Hanie ] said...

farah:
hee betul tu. lg2 dgn suasana majlis yg sgt sweet kan? :)

ryna:
errr...hee tq di atas kata2 semangat mu itu :D

rafflesia:
hee TQ :)

lea:
thanks lea :)

maria:
bile agaknye dpt ketemu maria yerk :)

kak D:
huuu takpela kak d, kami yg 'agak' baru kawen ni pun dah jeles jgk tahap guling2 huhu.

phia:
hehehe tq tq.
wopps, tu la kan, nasib nampak tersorok. kalau tak, mau ketumbesaran lg terserlah hee

dialicious said...

cantik sgt gamba2 fuzuri!dan pengantin2 dah sememangnya cantik!

cik yaya said...

haniiiii..betul keeeeee fizuriiiii dahhhhh takkkkkk available bulannnnn sepulohhhhhhh????????????

haha over

extraordinary journey said...

hanie, i curi gambar..hehehe..nak taruk at my website..hehehe...i loooove this entry so mcuh..my fav..i suka sgt the pictures..mashaAllah...mashaAllah...

[ Hanie ] said...

diah:
hehe, betul tu, pengantin dan majlis, sgt dabomb! ;)

cik yaya:
errr, hehe ujung2 bulan october masih ade yg kosong :D majlis yaya bile ni? :D

sab:
hee sure sab, no problem! ;) tq so much kerana berikan kepercayaan pd kami juga sab & family ;)

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

seiously sweet n glam