Wednesday, February 17, 2010

Amy's Wedding!

pada awalnya, aku mati-mati ingat majlis Amy & Atim ni jatuh pada hari Ahad (14hb)
tgh2 online siangnya tu, tertgk invitation amy kat FB
dan ternampak gambar nikahnya, semalam (masetu kirenye 12hb)
aku mcm terpikir, amy buat receptionnya 2 hari lepas nikah ker? gagaga

pastu, terus belek balik kad jemputan amy...rupenye 13hb! yakni mlm tu huu
ape daaa boleh tersalah tarikh....ni sebabnya kesan drp dpt MC dua hari seblum tu, tarikhpun dah tak ingat
terus text diah tanye betul ke majlis amy mlm tu haha boleh tak caya lagi..padahal salah sendiri :D

dan sebelah mlmnya
siangnya suami dan adik ipar, seperti biase ade job
sampai kat rumah pun, adela dlm 10minit sblom pukul 8 mlm
nasib baik la kampung pengantin tu lokasi majlis
tak jauh dari rumah kami..
dan sememangnya..kami ni pun tatau kampung pengantin tu, kat area yg kami slalu pegi huu..
slama ni aku hanya duk dengar / baca je tentang kampung pengantin ni..

sampai2 pun, tetamu dah ramai
tp nasib dpt tempat duduk berdekatan meja blogger2 yg lain :)
muka2 yg dikenali
anil yg sentiasa ramah & comel :)
sab seri pengantin lagi beberapa hari ni semakin memancar2 ok hee,
nad
blogger yg baru dikenali yg same2 baru pregnant :)
amie bersama qaira yg comel itu, menten vouge u :D
& nita dgn adzryl yg comel itu, slama ni tgk gambar je
happy dpt jumpe you all again :)



gambar kredit kpd Anil


tgk pelamin Amy mmg terpaku lah..
sangat simple...dan sweet sgt!
tak terpikir dek akal pelamin yg mcm tu
siap ade basikal comel kat tepi tu :D




sbelum majlis mula, sempat la dok pot pet dengan anil yg sentiasa comel itu :)
mcm2 cerita la dikongsinya, dan pesanan2 nya yg hanie ucapkan terima kasih yer...
ingat nak sambung balik...tp tak ter'dan nampaknya ye anil :D
hopefully, twin tarikh kawen saya ini, akan menjejak langkah cecepat yerk! :)


bubbles!! sgt suke :)


kemudian nampak diah yg lovely dan adiknya baru sampai
dan kami pun ambik keputusan duduk semeja bila tgk diah takde geng dimeja tu
sembang2..sampai org start mkn pun, kami bole rilek2 lagi haha



dan bile tibanya waktu amy & atim berucap
ouhhh sgt syahdu...
aku tak dpt bayang jika aku ditempatnya...hurm sayu
tp dlm sedih2 tu...kedua2 mereka tetap memberikan senyuman yg tak putus2 kan? ;)

dan akhir sekali..sesi bergambar
kali ni, si suami tak bawak kamera....sebab baru balik job, tak tercapai katenye hee
so saya 'curi' gmbar2 ni dari blog diah, anil dan blogger2 lain je lah eyh :D


antara blogger yg hadir



bersama pengantin baru & lama hee


kpd pasangan...TAHNIAH sekali lagi!
majlis semua nye cantik!
door gift pun, teramatlah comel...
Siap berebut dgn suami nak pilih yg mane satu huuu
terima kasih kerana sudi menjemput kami yer :)


p/s: Gambar2 kredit kpd blog Diah & Anil thanks eh :D dan byk lagi gambar2 dr blogger2 yg hadir, klik link2 mereka :)

15 Komen:

fikaryna said...

bestnya..tahniah pantin..n mmg tgk gamba pun cantik..rugi x dpt g..sy jauh d utara..huhu..

Mrs. Amie said...

Jap jap... me? maintain vogue? hahaha... giler tak percaya Hanie ckp cmnie! hanie, i gained 5 kg lagi lah! vogue apa kejadahnya.. dah mcm anak gajah! hahaha.. hanie, thanks ya dtg my sis punya kenduri... sorry tak dapat sembang lama... u take care ok! jaga baby dlm peyut!

♥♥relyza♥♥ said...

tgk pic aje dah tau wed amy chantek bangat...apatah g tgk dpn mata...
kan kan

oneyani said...

adeh dewan sgt superb lor...jeles nye

fabulous.farah said...

hani xmembesar pon wpon pegnen. diah sagat cantik

Nad Nazira said...

hanie..congratz on ur pregnancy..:P

* Nat Azmi * said...

hi hanie! nice meeting u ;) and congrats on your pregnancy~!! jumpa lagi next time yea..

Reen said...

hanie mcm da chubby cket.. mesti baby sonok dpt mkn eh.. hehe

anil lutaze said...

hahaha..mcm sonok gileee kan...

sorilah hanie krn potpet saya ni..mmg nak sgt ikot langkah awak...sukaa..x sbr..doakan yaa

x sbr jumpa anda2 lg..tp kan hanie..kita berdua mmg x boleh jumpa kan..kalau ade pic kita tgh pot pet msti kelakan ..lorat je slalu.

Sha Pattinson said...

wedding of the year di abad ini ... sangat cute semuanya termasuk the bloggers sekalian

m@Ri@ said...

cun..basikal tu nmpk cute di situ..

Wanie-san said...

comel gile pelamin 2!
simple but nice!rase nak ciplak idea jgk ler..hihihi

nurarinab said...

cantiknyer!!

[ Hanie ] said...

ryna:
ouh, takpe, nnt ade peluang, boleh join same ;)

amie:
ahehe. betul ape? tak nampak gain weight sgt pun! huhu. terima kasih kerana menjemput, paham, tuan rumah kene layan tetamu ;) insyaallah, akan diingat pesanmu itu eheehe

relyza:
betul tu, depan mata, semua nye tak sangka ehehe

oneyanie:
tu la, nampak sweet jer

farah:
heee kire besar jgk la sebab baru sgt pregnantnye :D diah, so lovely :)

nazira:
hee tq so much :D

tasha:
hee nice meeting u too! tq tq, insyaallah,kite jumpe lg yer ;)

reen:
haaa, tu la reen..haha baby mkn, maknye yg tompang terlebih2

anil:
alah anil, kite jumpe pun bukan slalukan..haruslah byk yg nak dipotpet kan? hehe hanie soka..nnt bole sambung perbincangan kite tu yer :D Haa betul tu, tak kire keadaan keliling, sure nampak bersemangat btul bile sembang...teringat gambar mase majlis diah dulu :D

sha:
hee, betul tu, ramai yg dpt join. You wakilkan hubby u eyh?

maria:
hee betul, simple tapi menarek!

wanie:
hehe, bolela buat2 sbg rujukan..

nura:
kan?? ;)

yooryn said...

hi hanie...
am 1 of ur silent reader...
ma wed wil b on dis coming jun
if u ade info mne i nk swe payung lace dr kenalan bloggers u....inform i k....
thnx dear....