Monday, January 25, 2010

Tenji Japanese Buffet

gambar dar Tenji


sebelum ni duk dengar nama restoran ni dari kawan si suami jer...
bawak nye tak jugak2 sebab die janji nak belanja katenye huu

So sempena birthday suami aritu..die bwk la kami ni ke sana
nak kesana pun dah tersesat barat
kalau dari tol jln duta, dah bole nampak restoran ni kat area damansara tu

review restoran ni...
mmg best bagi penggemar2 makanan jepun mcm aku ni
tp dalam restoran tu, tak semua dorang serve makanan jepun...
ade jgk western

kami dah la dtg waktu supper
pun...ramai org..
ratenye? RM 55 ++ (utk supper)
tp makanan nye..masyaAllah, banyak!
dari desert, kek2 yg aku tak termakan akhirnya, serius byk sgt!
aiskrim (baskin robins ade, haagen daz ade) sampaikanlah ke main couse
adeh, tak termakan semuanya
perut sampai keras...dan terpikir dah malam sangat nak mkn byk2 mcm tu
erkk? ade hati pikir diet2 lagi

kepada yg berminat..bole la klik website Tenji ni yer

11 Komen:

Memey Anuar said...

haip, hanie.
Diet tu boleh tp berpada2 la.
Jgn smpi asik sup sayur je ok :)

hehe suami awak 'ter' kepoh masa wani mintak cd pre wed.

Anyway wani doakan semua nya ok. InsyaAllah.

.:ANN512:. said...

hanie!~
*off topic jap*
oh no!ash menang!huuahua

i dare ngan dia minggu lepas..i ketawakan dia sbb dia sebut sesat barat..& I was like....'ada ke pkataan tuh?' i cakap..sesat je la..sekali u pon cakap..dats mean mmg ada..i lost! hahaha!

this is good entry..ash gile ngan japan stuff..so now dah ada idea la nak bwk gi makan mane..hehe

thanks dear!~

Wanie-san said...

wa...mcm xcusif jew tempat die kak hanie...

sedap x ni??kang byor mahal tp makanan xde sedap sgt..membazir plak..huhuhuhu

Dayu said...

idea yg bagus ni, ok masuk dlm list tmpat nak meng'paw suami bila tiba masanya nanti..

Puan Jiha said...

wow mcm best ni...tp hubby jiha takleh telan jap food ni..tp ade western ok la kan hehehe

dialicious said...

hanie..diah pun teringinlaaa nak try tenji ni,,tunggu hubby pulang :(
supper tu everyday ade ke?
kene book kan?

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

pantang tgk restoran petang2 cenggini

mudah lapor

hehehhehe

[ Hanie ] said...

Memey Anuar:
haha tu ar, tp kadang2 nak mkn, tapi perut dah tak leh terima. tu yg bersup-sup aje bole masuk :D
hoho yeke. insyaallah....AMIN :D

ann:
heheh ann, pagi td kite gdr dlm radio menggunakan kata ganda tu, tu yg rase mcm konfiden je nak guna huuu :P
haa, kalau suke jap foods, bolela try! ;)

wanie-san:
erm bg akak, ok je rasenye. W'pun member yg pegi skali aritu kate, sblom ni die pegi lagi better, tatau la kan. tapi mmg puas la makan mkanan jepun kat situ...ni pun mcm teringin nak pegi lagi! hehe

dayu:
haa elok tu dayu :) bolela google tgk price nye ye :)

jiha:
ahehe ade western jgk kat situ...so takde masalah kalau kesana :)

diah:
nanti u pegi eyh diah :)
haah, rasenye hari2 ade supper,kene booked :)

yanie:
ahaha, baru tgk restoran, blum tgk makanan hee

adlyn833 said...

hanie..i dh pnh g restoran ni.company i ada organize dinner kt cni.even i x suka japanese food,tp i recommend restoran ni sbb food dia byk sgt...memang rambang mata tgk mknan.hehehhe...so,mmg worth it utk g sana ;P

anil lutaze said...

Hahahhaha...restaurant ini x bleh dperkenal kpd ku buat masa ini...mknan yg dsebut begitu byk..auw...nyum2

[ Hanie ] said...

adlyn:
betul tu! sampai tak termakan la kan kesemuanya..huhu. rase mcm nak pegi lagi dan lagi.....

anil:
hehe anda dlm langkah berdiet kan? takpe...kalau teringin, try je :D (hasut hasut) gagaga