Tuesday, January 5, 2010

Majalah untuk ibu & bakal ibu

aku nak bagi tajuk entri ni pun, terbelit-belit nak pikir :P
kelmarin aku saje2 lah godek kedai majalah kat Carefour wangsa maju
sesambil2 nak lihat dapur kak D yg masuk majalah Impiana Dapur edisi terbaru..
aku terbelek2 lah majalah Pa & Ma dan Mami & Baby (rasenye betul la tajuknya ni?) edisi Januari


gambar dari Pa & Ma


dan aku amat2 tertarik dgn topik dlm dua-dua majalah ni
dua2 cerita pasal nak rancang kehamilan, awal kehamilan, hari2 nak menghadapi kehamilan & bersalin terutama yg first time pregnant dan pasal tumbesaran anak2, ade resepi utk baby yg baru nak start makan dan macam-macam la lagi
bagi aku, memang bermaklumat dan byk tips!
so tanpa segan silu...
aku TERbeli la dua-dua sekali :D

kepada bakal ibu, bakal bapa, rasenye boleh la nak tambah ilmu dgn beli majalah ni.
ni pun aku tak khatam abis lagi...nak suruh pulak suami bace
tapi dlm aku tgh2 duk bace, ayat pertanyaan suami yg aku tatau nak jwb ape terkeluar,

"dlm tu byk dok bagitau kene suami byk sabar nak layan karenah2 isteri yg pregnant ni...
isteri perlu jgk layan karenah suami jgk kan? takde pulak tips dlm tu eyh?"

erkk....
ape kate kite switch nanti, awak yg ngandung? Gagagaga :P

18 Komen:

easyou said...

sweet.. kena sama2 lah kan ;)

ciare (^_^)v said...

suke jgk baca parenting tips dan jugak tips during pregnancy :)

Didi Nadhirah said...

tgk cover depan die ni memang comel model pakai gown

@yue said...

errr dh bli majalah ni..ada ape2 kahhhhhh?kahh? kahh?

Mrs. Amie said...

huhuhu..bagus bagus.. but i pun tak pernah beli majalah pa&ma nie.. but sepatutnya,patut beli kan.. sbb byk info..

Nariko said...

alololo comel nye baby tu.. bagus hanie, bykkan membaca menambahkan ilmu di dada.. insya-Allah, you'll be a good parent!

farah fatihah said...

saya beli pa&ma bulan ni sebab baby cover depan tu comel gila mcm doll!!!

su su said...

ha ha haaa...su tak pregnant lagie...tapi kawan derma majalah pama setambunn....majalah dia beli time preggy dlu....best best..mcm2 info ada...persediaan nak preggy...
bagus pa ma nie...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kalau "awak" yg ngandung...mesti masuk muka depan HARIAN METRO....

hehehe

fabulous.farah said...

ehem..beli pama ni ade pape ke?

Aishah Rahim said...

hanie! dah ada berita baik ke?

wardah said...

saya dh beli satu!baby kt cover ni mmg cute gile..mcm hari2 nk tgk muke dia je..dgn harapan dpt anak mcm tu..hihi

GreenJade said...

hahaha soklan incek hubby mu juga buat ku tekedu-kedi ..ahakz :p

sis suke beli pa & ma..mmg best..padat info.Hanie pon dh bley start melanggan tuh hehehe

nurul aziyana said...

hahahah setuju!

m@Ri@ said...

maria tak beli tp dah bc majalah kak ipar beli..hehe...mmg menarik terutamanya utk first parent..br tau ape itu apgar score..;)

[ Hanie ] said...

easyou:
hee betul tu ;)

ciare:
hehe tu la, byk bende yg kite perlu tau sbenarnya ;)

didi:
haa, mmg dat little girl comel sgt. Kat dlm magazine tu. lg byk gambar2 die..haha comelllsss!

kak ayue:
erkk, bulum bulum. Saje buat preparation minda :D tak salah kannnn? :P

amie:
tu ar, kalau tak belek aritu, tatau plak ia interesting :D

azie:
hehe insyaallah. ramai dah ni boleh ditanya sbg mentor :D

farah:
heee tergugat tgk baby tu yer? mmg, sgt comel, rase mau gigit..last2 gigit semua sbg ganti..erk? :D

su:
wahhh yeker? bagus tu. tak rugi kalau berkongsi mcm tu ;)
ni majalah pengantin punye byk ni..syg plak nak bagi org huu :D

yanie:
haha bukan harian metro je yanie, masuk world's record kot? :P

fabulous farah:
hee belum lagi..insyaallah masih usaha. saje tgk majalah tu comel sgt & byk info yg bole tau :D

aisyah:
hikhik..belum lagi la aisyah :D masih usaha dan berusaha lagi ni..doakan yer? :D

wardah:
heheh tu ar pasal. Siap pesan kat suami, nnt bile I dah pregnant, nk tgk majalah tu lagi :D baby tu comel sgt!

kak jade:
hehe insyaallah, awal2 ni beli secara direct kat kedai aje dulu :D

aziyana:
huu ;)

maria:
haah betul tu, untuk 1st pregnancy mmg byk bende bole bace dlm tu ;)

::zAsyikein:: said...

baby tuh chomelll..kein dh beli..skang nie..teman wajib tiap bulan...Pa&Ma..=)
tp keluaran chomel ni, hubby yg beria suh beli..katanya suka tgk baby itu..ehehheh

[ Hanie ] said...

hehe betul tu. muka depan adalah sgt penting utk memikat org :D