Wednesday, January 6, 2010

Blackberry? HoHoHo

gambar dari Yahoo



dulu teringin nak I-Phone
tgk org pakai gadget tu, mulala nak gatal kepala ni berangan pelbagai2 kan
tapi belinya, tak jgk :D
takpela,dpt merasa pegang, main game dgn I-phone adik ipaq pun jadilah..
takdela aku jakun sangat

last week ke Lowyat, mata ni tertumpu pada Blackberry pulak
yg kadang2 aku tersebut Blueberry auwww yummeh!
suami selalu perli aku.. tp aku boleh tak prasan menyebut blueberry
nasib tak tersebut depan salesman, kang patpulohpat kali aku kene gelak..

risik2 harganya...bole tahan jgk

tapi bab2 model nye..aku tak arif lagi
ade yg murah tak sampai seribu...ade yg dekat 2 ribu...
lagi mahal, lagi-lagi-lagi laaa best function nye kot? :D

so nak tanye pendapat wahai pengunjung2 sekalian alam,
antara Blackberry & I-phone...
mane yg lebih best dan berbaloi utk beli? heee

p/s: verangan lah aku...kene start menabung neh

p/s/s: Kpd bakal2 pengantin dan yg dah lepas jadi pengantin nak dtg pun bole hee..
ade pameran pengantin kat Ampang Point bermula 6 - 10 Januari ni..ade mase, bolelah pegi yer :D

23 Komen:

ciare (^_^)v said...

ehh mmg ada yg blueberry punye.tp buatan malaysia dan byk function best xde.wifi pon xde.ape kess??huhu.cuma rupa dia je mcm blackberry.jgn tertipu yaaaa ;p

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kalau beli blackberi...
belikan utk ai 1 eh

hehehhehhe

adi's wife said...

ok..ni my opinion ye..
sbl ni sy pkai blackberry pearl..suami pon pkai blackberry curve..dan skrg kami dua2 pkai iphone 3gs..

pdpt kami..kami lebih suke kat iphone..application dia lg byk dan best banding dr bb..bb ni sesuai utk org bisness..

but depends..ade yg suke bb dr iphone..hanie kene rajin survey kat tenet ye..

Nariko said...

ouh.. dua2 i suka.. now pakai iphone, setakat ni dekat 2thn dah takde major problems. function pun best2 lg2 3gs tu. tp bb pun ok, rasa cam org penting je pakai bb tu. apa2 pun.. i tak bias brand. wahhaa

newlifenewbeginning said...

once upon a time a few months back i was in the same phase as u gak..

last2 now saya lebih terpikat kepada sony ericsson aino :) lagi bes camera 8.1 megapixel..huhu

Atiqah Adnan said...

dua-duaaaa sukaaaa!!!

Memey Anuar said...

hani,
rasanya BB ni sesuai utk org on the go. sbb kalau amik BB xamik data package mcm defeat the purpose la jgk. kalau iphone tu xsure xpenah cuba pon hehe

Mrs Zamzuri said...

go for BB!!! kalo 2-2 pakai bb, anda boley save money on sms usage! bbm is free! hahahah...

s.c.h.u.l.t said...

depends pada kegunaan. :D

blackberry more towards internet.

i-phone - gadget macam in macintosh.

huhuu.saya nak PDA. :)

Dayu said...

iphone mcm tak abper best
tak bleh 3G.. nak bluetooth pun susah
blackberry tgk membe guna mcm best je, untuk org2 yg kaki internet lg sesuai.. mmg pilihan yg tepat

tapi kita ni pakai je lah hp lama
BB ni jadik idaman semata lah

xeea said...

blueberry lah hanie.
brand csl.
made in malaysia.

hahah

dialicious said...

blueberry brand malaysia..kelaka kan..macam xde nama lain..hhehehe
iphone sesuai utk remaja n creative ppl.lagi2 hanie yg mata photographer.BB ni mcm org serious2 sket tp best sbb ade mcm YM..iphone pun ade jgk.tp since kwn diah ramai pakai bb so tp mcm happening sgt mmg 24jam xde privacy gakla..tp save bil gile2..heheh

[ Hanie ] said...

ciera:
haa, yeke. nasib baik bgtau, tak prasan la pulak ade brand tu huuu :D

yanie:
u belikan i satu dulu eyh? :D

adi's wife:
oh thanks for your opinion :) tu la, kene byk survey. Dua2 pun ade keistimewaan yg tersendiri hehe.

azie:
hehe, yeke. tq tq :) bukan bias tu, just memberi pendapat ;)

mieza:
oh yeke? wahh dah dpt satu yer. Erm tu la, aritu i blog hopping, ade jgk yg lain best, dari HTC. erm byk betul pilihan neh! gagag

atiqah:
heee tu la pasal!!! ;)

memey anuar:
oh begitu. Erm, sukar jgk nak buat keputusan ni..hueue. Wani guna mana?

qimie:
haa, dgr mcm tu jgk! best jgk tu..

schult:
haa, saya nak berinternet, bermain game, graphic yg juga cantik..hee kena ambik dua2 skali la mcm tu (pengsan!)

dayu:
iphone yg 3Gs tu, dah ade 3g kot? mmg die takde bluetooth, so nak transfer data pun sukar...hik2, tu la, dlm mase yg sama, syg jgk nak tinggal hfon lama yg nostalgia neh :D

xeea:
hehehe sokonglah brand buatan malaysia? ;)

diah:
em tu la, my hubby pun ckp mcmtu, graphic iphone, menarik skit eyh? hurm..tang berjimat tu yg i tertarik tu ehehe ;) tu la, ramai btul yg dah gune..tu tergugat tu :D

.:ANN512:. said...

ok..this is what am waiting for!!!~

oh tq hun.. :) sbb i sbnarnya tgh pening..nak bb ke i phone ke htc ke bla bla for our hantaran stuff.

hehe..now i tau dah..stlah di pikir2kan situasi pekerjaan kami bdua,maka...


BB menjadi idaman kalbu..hehe :)

plus tang jimat tuh i suka..ape plak tak suka kan..hikhik

Memey Anuar said...

hanie, wani guna HTC pow dari tunang je sbb dia beli BBB hehe
tu yg mcm bestt je main game pon best hehehe

[ Hanie ] said...

ann:
wahhh, bestnyer. Tu la, kawen akan dtg ni, sure best. byk gadget yg terbaru2 tg panas skrang ni kan :D hee

memey anuar:
oh yeke? HTC mane ni? huhu mcm syok je ;)

anil lutaze said...

bb ni bes kalau ada byk geng pakai bb...happening x terucap..sbb my family ramai pakai bb..maka..x yah call..just bbm...free..

n internet usage sgt over d max... n ia utk org yg aktif kesana sini...

iphone utk yg gemar applications, game etc..

but my bro pakai dua2 die kate iphone ok..besar..tapi maybe agak leceh tang touch screen dia...maka bab sms, taip2 mungkin perlahan sket speed nya...

tp i nak racon u sila beli bb...sebab puas tahap x boleh byg...hehehe

Mia said...

i pun mula2 ingt nak pakai i-phone 3GS.tp lepas survey selama beberapa bulan, i tgk i-phone even invest agk mahal pn byk function tak complete.esp tang kamera yg hanya 3.5mp tu plus takde video call.so i decide beli samsung omnia II yg terbaru.invest lbh kurang beli i-phone gak tapi lebih superb!

just my 2 cent..;p

[ Hanie ] said...

anil:
hee thanks anil :) tau, anda pengguna BB :) tp model yg mane eh anil gune?

mia:
haa penah dgr jgk. omnia baru sgt mengancam! huhu, nak kene servey kat market ni ;) thanks mia

anil lutaze said...

saya pakai yg plg mampu dimiliki
curve gemini 8520-RM1200-1299k

curve javelin 8900 -RM1500-1599
lpg best sbb camera cnthek sgt n auto focus, sharp n ada flash

bold 9000-RM1800 besar dn ada 3g(network only bkn video call)


tapi harga2 kt atas ni sila beli di sykt telemunikasi spt maxis n digi utk harga plg berbaloi n digerenti original) tp maxis waiting list..agak lama nk tggu, digi x perlu..

kt luar ada yg mahal sket n takot terjerat x ori..

[ Hanie ] said...

oh anil, sgt berterima kasih di atas info ini!!! love ya ;) sure byk buat kajian sblom beli kan anil ni :)

Sha Pattinson said...

yup sila beli BB ...my hubby bought me BB tru maxis sangatlah murah ..and now i alway BB dengah anil ..so sila beli BB hehehehe ..

rose_euforia said...

boleh tanye kalau dah ada maxis line, boleh lagi ker beli BB kat maxis, kena register line baru ke? atau boleh maintain yg lama?