Tuesday, December 22, 2009

Weekend di Kuantan

dari jumaat dah bergerak ke Kuantan...ada job kat sana
sebelum tu, singgah Temerloh dulu...ex-opismate kawen :)
sesampai kat kuantan pun dah lewat, hotel tak booking lagi

jgn cakap la...
kami nyesal gila tak booking hotel awal2
mula2 ingat nak redah je... sampai2 baru nak cari
sampai sana...semua pun full!
baik dari yg mahal, sampailah yg budget hotel
padan muka..dah la jumaat tu public holiday kan...
cuti skolah pulak tu
rate hotel dah melonjak naik...habis pulak tu?
dang!

takpe, cari lagi sampai jumpa
satu bandar Kuantan kami pusing...
malam, nak nampak ape sangat
last choice, kalau takde jgk, kenala cek-in Vistana...
tu pun kena walk-in, aku tepon..dorang taknak terima
bilik yg ade pon paling murah RM 207 with breakfast...

pusing2 lagi...jumpa la jgk hotel yg agak murah..Suraya Hotel...RM 125 per night
jadilah...nak tido semalam je pon
tapi nasib baik dalam nya ok
walaupun appearance dari luar macam hotel murah2 ke mmg murah pun?
tapi suasana bilik, tidak mengecewakan ;-)

dalam perjalanan meronda2 cari hotel, dah ternampak satu kedai makan ni yg dari jauh membuat aku bertambah2 lapar...aku nampak kedai tu jual sate
tetiba tgh mlm nak mkn sate kan? Gile gemuk la aku lepas ni
nama restoran tu Terminal Zul
bak kate pengantin, kat Kuantan tu...mmg sate kat sini popular
macam sate Haji Sahmuri, kajang tu la
tu yg aku kemaruk order, mcm mlm tu je la last aku nak mkn sate dlm hidup
sekali aku makan, ambik ko...14 cucuk!
lepastu balik bilik, terus tido...
haaaa sangat menambahkan lemak2 terkumpul


esoknye sebelum balik, teringin pulak nak makan seafood
pengantin cadangkan pi pekena kat Tanjung Lumpur
situ mmg byk kedai seafood, tapi kena pandai telek sikit nak kena yg murah



gambar dari Yahoo


kami ke Ana Ikan Bakar Petai
kat area tu ade 2 restorannya...satu yg nampak moden sikit
satu lagi medan makan yg ade byk restoran2 lain
kami pegi yg kat medan tu, dgn harapan harga mungkin berpatutan sikit :)

kami order ikan siakap sekor, setengah masak stim, setengah lagi buat bakar petai makanan special dorang
sotong 2 ekor, besar pulak tu, masak pedas
tomyam campur, telur dadar, nasi putih, mihun goreng
harga semua tak sampai rm 50! murah!
makan kenyang sampai nak terkeluar balik isi2 dalam perut

masakannya mmg sedap la
cuma layanannya...
erm agak tak berapa berkenan isk isk

17 Komen:

My's itu aku SyanG... said...

pn. hanie nak tanya nie ada tak package untuk cukul jambul baby ..

farah fatihah said...

kalau ke kuantan saya selalu stay kat suraya tu. okla utk tido je kan bukan nak santai2..paling best makan kat tg.lumpur. seafood fresh!

Nariko said...

ikan bakar petai tu yg tak tahan.. aduh.. sodap nye.. best kan.. smbil jln2 smbil cari mkn kt tpt org. i like!

f a i z a h 's said...

besnya dpt jalan2...jalan2 la hani selagi termampu...nti dlm perut tuh dah ada si kecik, mula la mcm2 ragam jadi...menghalang nafsu kita utk holiday tau~!! :D happy holiday...

Anonymous said...

e eh~...kebetulan kita pon ke kuantan jgk jumaat tu...khamis tu tdo di temerloh dulu..1st nite kat muara resort yg ala2 jeq service nye..siap ade kes pecah masok bilek curi hs...sbtu tu plak,pindah ke hotel citiview kat bandar...bilek rm119 x silap..sgt la berbaloi2... =D
ahd plak p bsantai2 men layang2 kat black stone..heheheee..
-FARRA-

@yue said...

dh timbang lom tu? kekeke

Sabby said...

bestla korang dapat travel around malaysia..hehehe..i suka bila photographer husband and wife team...mcm sweet je kerja together...

aiesya said...

sedapnyer makan...
terliur ni..

;p

[ Hanie ] said...

mys:
yer puan. mys, ade2, bak mai emelnye...kite emelkan ;)

farah:
haa, biase ke situ jgk eh? hehehe kalau tau, tanye farah dulu sblom pegi aritu :D yerrrr, tgh terngiang2 seafood kat sana isk2

nariko:
betul tu azie...skali mkn bende2 yg jarang kita jumpe...mmg heaven, tapi janji sedap la kan. baru la berbaloi ;)

faizah:
ouhh betul jgk tu :)
nanti suami sorang je la yg berjln2 pulak huuu (tu yg die slalu mentioned :D)

farra:
oh yeke! haha kebetulan tersama satu destinasi..tp kami tak bersantai2....tak sempat :D. Eh, citiview? mmg ade try tgk kat situ...tp dekat pintu dah tertera tulis FULL HOUSE! haa, harga pun best ye? isk2

kak ayue:
haha taknak...seram! :D

sabby:
ahehe, penat tapi best :D tp rezki, alhamdulillah ;)

aiesya:
heee alemak, jgn ngidam tau aisya, kang Ali kene pi kuantan nk dptkan pulak :D

puan.farah. said...

huhuhu..kita suka jugak makan sini! tempat yang harus pergi makan. kenapa xtry lonjok? ynag macam lala panjang tuh? sedap!

My's itu aku SyanG... said...

hehehehe thzzzz ...
nie email mai k...
lovely_maiz@yahoo.com

anil lutaze said...

waaa...sonoknye mkn yg sdp2...saya n husbnd pon suke mkn...hahaha

er..btollah...agak ngeri kalao kite x book hotel kan...

[ Hanie ] said...

puan farah:
erkk, heee aritu mcm tak nampak :D tp kalau ade pun, mcm seram je nak mkn :D

mys:
thanks too, nnt kite email yerk :)

anil:
hehe, mmg sedap, tu yg badan naik mcm belon ni :D

crocsmarche said...

hi!

jalan jalan jenguk blog :)

saye org kuantan juge..memang satay zul fofuler n of coz la tanjung lumpur tu kan..hehe

ana ikan bakar tu paling okei harga die n masakan die..layanan tu mmg begitu..huhu tak dapek den nak nolong (eh tetibe ckp N9 :P)

anyway, sudi2 la jenguk blog kite pulak k..mane tau berminat nak beli Crocs Shoe murah2..yang penting 100% ORIGINAL! :)

Thanks~

Liepanzs said...

hati2 lau g citiview bawak suami tue, tingkat dua tu agak berbahaya gak...........

oneyani said...

oit!banyaknye..mkn utk bape org tu?ngeh ngeh ngeh

tp mmg murah la makanan tu...

hotel tu xde la murah sgt..stendet je

[ Hanie ] said...

crocsmarche:
wah yeke, kire tak salah pilih la kami ni yer :D thanks for your comment

liepanz:
apekah yg ada di tingkat dua itu? huwaghhh seram i :D

oneyani:
haha tu la, mkn mcm utk sepoloh org :D nafsu membuak2, last2 perut keras :D