Thursday, December 17, 2009

Tutorial Page Number Blogspot


ade yg tanya macam mana nak letak Page No. atau Muka Surat dalam bahasa melayunya di bawah entri blog anda.

Senang aje, ni pun aku copy paste dari mana ntah aku pun dah tak ingat :P, nak kongsi pulak kat pengunjung blog ni yg sudi bertanyakan soalan itu

Dibahagian Edit Layout anda (ni bagi pengguna Blogspot yer),
Ikutla nak letak kat atas ke, bawah ke,
utk aku, aku ambik yg Layout di bahagian bawah
Tekan Add Gadget tu
dan pilih HTML/JavaScript tu
dan paste kan coding di bawah ini

<style type="text/css">.showpageArea a {text-decoration:underline;}.showpageNum a {text-decoration:none;border: 1px solid #cccccc;margin:0 3px;padding:3px;}.showpageNum a:hover {border: 1px solid #cccccc;background-color:#cccccc;}.showpagePoint {color:#333;text-decoration:none;border: 1px solid #cccccc;background: #cccccc;margin:0 3px;padding:3px;}.showpageOf {text-decoration:none;padding:3px;margin: 0 3px 0 0;}.showpage a {text-decoration:none;border: 1px solid #cccccc;padding:3px;}.showpage a:hover {text-decoration:none;}.showpageNum a:link,.showpage a:link {text-decoration:none;color:#333333;}</style><script style="text/javascript">var pageCount=18;var displayPageNum=5;var upPageWord="Previous";var downPageWord="Next";</script><script style="text/javascript" src="http://blogergadgets.googlecode.com/files/blogger-page-nav-v2.js"></script>

Selamat Mencuba yer kawan-kawan :D

p/s: Salam Maal Hijrah semua umat Islam seluruh dunia. Semoga kedatangan Tahun Baru ni, ditambahkan rezki dan rahmat buat semua..AMIN :-)

5 Komen:

farah fatihah said...

baru perasan blog hanie ada pages.hehe

selamat tahun baru hanie ;)

en_me said...

ghitewwww.. ehehe, salamm akak hanie tewww

puan.farah. said...

hoho..i pon br perasan u ade pages..tak peke sungguh

[ Hanie ] said...

farah:
hee slamat tahun baru juga :)

en_me:
thanks :)

puan farah:
hak2, takpe, nak berkongsi ape yg tau je ni :)

Sellynna said...

owh.. saya pon dah buat pages camni.. thnks hanie..